Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Goal of the Dead (2014)

Foci, zombik, juhé!

2014.07.27. 17:35 Csabi87

goalof.jpgKétségtelen tény, hogy az ötlet, amit A horda egyik rendezője Benjamin Rocher és aktuális tettestársa Thierry Poiraud feldolgozott adja magát. A futball rajongók ugyanis néha tényleg képesek zombihordákat megszégyenítő pusztításban kezdeni és kisebb világégésre hajazó nyomokat hagyni maguk után. Persze részemről ezek tévés tapasztalatok, hiszen egy olyan országba születtem, ahol a focinak gyönyörű történelme van, de a jelen botrányosabb, mint egy Kiszel Tündei naptár.

Igaz ha belegondolok a magyar foci mégis csak hasonlít a zombikra, hiszen rúgkapál, de közben mégis halott. A jelenleg hazánkban zajló fiatalok EB mérkőzéseit nézve pedig úgy tűnik, hogy egy ideig még nem is támad fel hamvaiból, hogy Főnix madárként beragyogja az eget.

A franciáknál viszont ez másképp van, még akkor is, ha az ottani válogatott néha megbotlik, akkor is ha nem tudják, hogy tizenegyesből nem illik és egy a miénkénél jobb bajnoksággal rendelkeznek. Viszont a rajongók ott is rajongók és ha kell képesek hordákba verődve összecsapni. A Goal of the Deadben pedig pont valami ilyesmi történik.

Sam Lorit a francia élvonal egyik legjobbja, egy fővárosi csapatnál rúgja a bőrt, habár kétségtelen tény, hogy öregszik és a fiatalok szépen lassan lenyomják. A soron következő mérkőzés azonban Sam számára egészen különleges, hiszen jelenlegi csapatával szülővárosába látogatnak, hogy megmérkőzzenek az ottani srácokkal, azokkal, akik közül egykoron maga Sam is kikerült.

A városka foci szerető közönsége azonban szívből gyűlöli Samet, aki a pénz és a csillogás reményében elhagyta a kis csapatot, ráadásul személyes ellenségek is akadnak az egykori csapatban, sőt jó formán csak ilyenek vannak.

A mérkőzés jó iramban kezdődik ám csak hamar káoszba fullad, amikor egy zombi rohan a pályára és szélvész gyorsan megfertőzz mindenkit, akivel érintkezik.

goalof-1.jpg

A Goal of the Dead hangulatosan két félidőbe sűrítve meséli el az eseményeket, ami talán az egyetlen gond lehet, hogy foci esetében egy félidő 45 perc, végeredményében pedig olyan 90 perces játékidőről beszélhetünk itt viszont mégis két órásra nyúlik az egész, ami egy kicsit talán unalmassá teszi a filmet.

Persze a helyzet nem vészes, hiszen amiikor nem a zombikon van a hangsúly, akkor a remek karakterek, remek hülyeségeit hallgathatjuk, ami tényleg szórakoztató. A megálmodott figurák pedig tényleg jók. Sam is, de a faterja, vagy a feltörekvő fiatal fekete játékos, nem beszélve a négy törzsszurkolóról.

goalof-2.jpg

Erre mondjuk tényleg hatalmas szükség van, hiszen a zombis részek az elején inkább amolyan átkötő jellegűek nem sok van belőlük, bár szépen kivitelezett dolgokat láthatunk. Ami különlegesebb lehet, hogy a kór itt nem feltétlen harapással terjed, hanem a zombi arcon hányja áldozatait. A véresebb részek tehát jól működnek, néhány igazi ínyenc rész is akad, de szerencsére  a gegekkel sincs gond, néha pedig a kettőt ötvözik is.

Az, hogy A horda vagy ez a francia zombifilm jobb-e nehéz kérdé, már csak azért is, mert előbbit régebben láttam, de az ottani kicsit zömökebb játékidő talán nyerő megoldás, de hangsúlyoznám még egyszer, hogy a jelenlegi közel 120 perc sem fullad unalomba és abszolút működőképes.

goalof-3.jpg

Így hát ha valami korrekt zombifilmet keresel a közelmúltból, akkor bátran válaszd a Goal of the Deadet, ami gore-t, szórakozást és poénokat is ígér.

A 8 pontot én bevésem a filmnek, mert a zombivígjátékok az egyik kedvenceim közé tartoznak és most sem okozott csalódást a produkció.

Címkék: 2014 francia film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr906543529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.27. 20:25:58

Hat ezt mar regota meg akartam nezni, amiota elsonek lattam a trailert... nagyon agyatlan farasztasnak tunik, pont, mint egy francia bajnoki :D Lehet, zombikat konnyebb lenne menedzselni amugy :D Na de tenyleg, ezt muszaj megneznem.

Syracuse 2014.08.21. 17:58:19

"A futball rajongók ugyanis néha tényleg képesek zombihordákat megszégyenítő pusztításban kezdeni és kisebb világégésre hajazó nyomokat hagyni maguk után."
Ezek a részek a hazai futballban is megmaradtak, csak maga a futball nem :/

2014.08.26. 16:08:14

Na, vegre megneztem, eeeeeeees tenyleg nagyon-nagyon jooo! Annyira feludules volt, foleg, hogy mostanaban nem sok mindent lattam, es az is szar volt, hogy ez nagyon nagyon jol esett ugy igazan :D En nagyon szeretem a focit, es a horrort is, es a franciak humorat es lokalpatriotizmusat, az idiota one-linereket es a groteszkul eltalalt karaktereket szoval ugy erzem, hogy ez igy igazan nekem valo volt ilyen szempontbol :D

A 2 felido szerintem is tok jo otlet, en amugy nem ereztem hosszunak a 2 orat, egy focimeccs felvezetese, nehany perc hosszabbitasok, felidei szunet, meccs utani tapsikolas, interjuk, siman megnyujtjak az atlag meccset is 2 orasra, szerintem ennek a filmnek is kellett ennyi, en elneztem volna meg a hulyeseget... :D Bar igazabol nem volt akkora hulyeseg, okosan lett megirva szerintem, meg sok benne a lelek, meg a buszkeseg, es meg a tulelesi kenyszert is felulirja, hogy hova huz a sziv, ne lojetek, focizom... paris vagy caplongue? :D Ahahah jaj nagyon joooo <3

süti beállítások módosítása