Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Náci zombik 2. (2014) - Dead Snow 2

2014.07.16. 18:12 Csabi87

dead-snow-2.jpgTommy Wirkola 2009-ben egy igazán ütős és emlékezetes zombihorrorral állt elő, amit néhányan utáltak, de talán többen imádtak. A zombikat humorosabb oldalukról megközelítő, de mégis kendőzetlenül véres és belezős horror újfent bizonyította, hogy a norvégokra érdemes odafigyelni.

A siker természetesen nem maradt el és Wirkola megkapta az Álomgyárbeli behívót, aminek nyomán elkészíthette a felnőtt Jancsi és Juliska történetét a szerintem mézes-mázos és CGI trükkökkel elbarmolt Boszorkányvadászokat, ami időközben a folytatás lehetőségét is megkapta.

Wirkola azonban szerencsére nem felejtette el, hogy honnan jött és mi is volt az első igazi nagy sikere, így a boszorkányvadász kaland után ismét északra utazott, hogy elkészítse a Náci zombik folytatását.

Vártuk, de talán titkon féltünk, hogy a nagy vízen túli kiruccanás majd negatívan érezteti hatását, már csak azért is, mert korábban tudni lehetett, hogy amerikai karakterek is szerepet kapnak a második részben. A helyzet pedig az, hogy talán valóban tetten érhető itt-ott ez a hatás, viszont kétségtelen, hogy Wirkola egy újabb zseniális filmet alkotott, ami talán elődjét is übereli.

A sztori tulajdonképpen ott folytatódik, ahol az első rész abba maradt.Martin visszaadja az aranyat a könyörtelen náci zombihordának, azonban egy tallér nála marad, így Herzog kis csapata ismét a srácon üt, aki nagy üggyel-bajjal, de lerázza a holtakat, hogy aztán lesodródva az útról balesetezzen.

Martin ezt követően egy kórházban ébred, ahol örömmel tájékoztatják arról, hogy sikeresen visszavarrták a karját - amiről ugye mi tudjuk, hogy Herzog zombikarja - viszont őt gyanúsítják a barátai megölésével, az agyhalottakról szóló históriáját pedig csak kinevetik.

Martin azonban a néha önálló életet élő zombikar segítségével megszökik és Herzogék nyomába ered, akik idő közben egy norvég falu elpusztítására indulnak. A buliba pedig az amerikai Zombie Squad is csatlakozik, akik első hallásra nagymenő katonáknak tűnnek, azonban kiderül, hogy csak néhány kocka fiatal agymenéséről van szó. Az összecsapás azonban így is elkerülhetetlen.

dead-snow-2-3.jpg

Az a helyzet, hogy már legalább két éve annak, hogy az első részt utoljára megnéztem, így kicsit távoli az összehasonlítás, de mintha Wirkolának és stábjának sikerült volna rátennie egy lapáttal az ottani hülyeségekre.

A Náci zombik 2. része ugyanis baromi szórakoztató és továbbra sem csillámlik, hanem az ember arcába tolja a véres valóságot. Mindezt persze őrült módon.

Csak, hogy néhány példát említsek. Ott a pórul járt kis srác, akit Martin a megújult erejének köszönhetően kivág az ablakon, majd újraélesztés helyet szétpasszírozza. Vagy a jelenet, amikor a zombik benzint lopnak a tankba, a csövet pedig egy előtte megölt férfi bele szolgáltatja. De van egy örökké elhalálozó zombink is, akit Martin folyton visszahoz az életbe - mert kiderül, hogy a Herzog és testrészei ilyen képességgel bírnak. Ezekkel pedig még koránt sincs vége semminek, de a többit nem is árulnám el, legyen meglepetés is.

dead-snow-2-2.jpg

A karakterek ez alkalommal is szerethetőek és idióták, akár a Zombiq Squad emberei gondolunk, akár Martinra vagy a kisvárosi rendőrökre, akiknek az ügyködése egy kabaréval ér fel.

A látványra pedig szintén nem lehet panasz, nem spóroltak semmivel. CGI megoldások ugyan tarkítják a történetet, de ezek igényesen kivitelezett megoldások. Valamint a látvány úgy ánblokk nagyon parádés. Gondoljunk csak Herzog és Martin bunyójára, ami közben szó szerint leamortizálnak egy házat.

dead-snow-2-1.jpg

Igazából a Náci zombik megmaradt annak, ami volt, egy fergeteges zombivígjátéknak, sőt ahogy említettem talán sikerült egy lapáttal rátenni, ezzel pedig az idei év eddigi legjobb zombifilmjét a terítékre pakolni. Mindezt pedig játszi könnyedséggel, hiszen a végeredmény egyáltalán nem izzadságszagú. Hanem korrekt és imádni való.

Az én várakozásaimat messze sikerült túlszárnyalnia és baromi jót szórakoztam. A 9 pont részemről elvitathatatlan és csak erősen bízom abban, hogy nem állunk meg itt és hamarosan egy 3. résznek is örülhetünk. 

Norvégia megint megmutatta!

Címkék: 2014 9/10 izlandi film ajánlók norvég film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr136513359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása