Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lost Souls Alley, Krakkó – élménybeszámoló

Egy rémséges ház Krakkóban

2014.07.12. 11:50 OctoberAir

lost-souls-alley.jpgKrakkó igen népszerű nyaralási és kirándulási célpont, ráadásul könnyen és olcsón el lehet jutni a lengyel városba.  Nekem volt olyan szerencsém, hogy ellátogathattam Krakkó legsötétebb házába, amelyet Lost Souls Alleynek neveznek (Elveszett Lelkek Sikátora).

Krakkó igen régi város, ezért nagyon sok misztikus történet kering a helyszínen. Hogyha egy ködös hajnalon pillantjuk meg a Wavelt és az ódon utcákat, akkor garantáltan kellemes borzongás szaladhat végig a gerincünkön. Az bizonyos, hogy egy krakkói vizit során meg fogjuk látogatni a főteret és a Florianska utcát. Hogyha igazi rajongói vagyunk a rémségeknek, akkor a hatos szám kihagyhatatlan élményt kínál számunkra.

Mivel Krakkóban élek rengetegszer haladtam el a Freddy Krueger jelmezben szórólapot osztogató fiú mellett. Persze egyszer a kezemben is ragadt a reklám, azonban hosszú hónapokig gondolkoztam, hogy mikor is látogassam meg ezt a nevezetességet. Az interneten számos nagyszerű ajánlót olvastam a helyről, ezért egy szép, verőfényes júniusi napon két társammal indultam el a kalandra.

LSA.jpg

A Florianska hatos számba egy teljesen átlagos, turista információ mellett lehet belépni. A kis belső udvarban táblák jelzik, hol is található a Lost Souls Alley. Már a lépcsőfeljáró sem nyújt igazán bizalomgerjesztő látványt, azonban nagyon kedvesen fogadnak az angolul is jól beszélő ajtón állók. Nekünk húsz percet kellett várakoznunk a bejutásra, hiszen egyszerre csak egyetlen csapat lehet odabent. Később összevontak bennünket egy lengyel háromfős csapattal, hogy hatan induljunk a kalandra. Ez egyébként rendes húzás volt, hiszen így a jegy ára is csökkent.  A belépés teljesen megfizethető: két ember számára 19 zl (1425 ft), 3-4 ember részére 17 zl (1275 ft), amíg 5-6 fő részére 15 zl (1125 ft).

A fiatal srác hosszas bevezetőt mondott, amelyben figyelmeztetett a veszélyekre. Elmondta, hogyha hosszasan sikítunk, akkor kihoznak bennünket odabentről, ami előre megalapozta a szorongást. Vigyáznunk kellett egymásra, és ki kellett jutnunk közös erővel minden egyes szobából.

IMG_3920.jpg

Amikor beléptünk, akkor hirtelen fogalmam sem volt, hogy mire számíthatnék. Erős sötétség és hátborzongató hideg fogadott egy szűk folyosón. Hat fős csapatunk egyetlen apró zseblámpát kapott, amelyet általában a legbátrabb tartott a kezében (bár én vallom, hogy hátul lenni a lehető legborzalmasabb). A díszlet hátborzongató volt, a horror minden egyes kellékét magában foglalta. A sötét szobákban sohasem tudtuk, hogy milyen szörnyűséggel nézünk szembe. A csapatnak együtt kellett működnie a minél gyorsabb kijutás érdekében.

Persze megfigyeltek bennünket. A szobákban gonosz lelkek tartózkodtak, akik mindannyian az életünkre akartak törni. A nyakunkba lihegtek, éreztük, hogy követnek. Néha megfogták a lábunkat, a sötétségből bukkantak elő. A csapatunk sokszor hangosan sikongatott, nem egyszer menekülőre fogtuk (nekem még a papucsomat is sikerült elveszítenem egy időre, ezért zárt cipőt javasolok a látogatásra).

IMG_3916.jpg

Volt egy terem, ahol teljesen eltévedve bolyongtunk a tengelyünk körül. A legrémségesebb pillanatban a zseblámpánk is cserbenhagyott bennünket. Csak a harapható füst és a nyakunkra tekeredő nejlonok maradtak.

A borzongás odabent garantált. Nekem nincsenek kötélből az idegeim, de szerintem az edzettebbeket is megrémisztheti az, amit a kísértetjárta házban talál. Szerencsére mi hatan sikeresen kijutottunk az útvesztőből, amely körülbelül húsz perces rémületet okozott számunkra.

Odakint biztattak minket a visszatérésre, hiszen a műsor folyamatosan változik, hogy senkinek se legyen unalmas. Annyi bizonyos, hogy minden borzongás-rajongónak nagyszerű élmény lehet a Lost Souls Alley és sokkal jobban felfrissít, mint egy reggeli kávé. Ráadásul önismereti tesztnek sem utolsó!

A további információkért látogassatok el a Lost Souls Alley honlapjára és Facebook oldalára.

map.gif

 

Címkék: élménybeszámolók Lost Souls Alley

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr516501425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása