Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pridyider (2012)

A gonosz hűtő igaz története

2014.07.04. 18:11 Csabi87

pidyider-poster.jpgFülöp-szigeteki barátaink 2012-ben egy igazán elvetemült ötlettel rukkoltak elő, ami vélhetően egy vehemensebb italozást követően született meg.

Rengeteg dolgot láttunk már, amelyet démon vagy valami gonosz szellem szállt meg. Első sorban az autók a legnyerőbbek, de néha egy mángorló kezd halálos tivornyába, máskor pedig a repülőgép kerül szellemirányítás alá, azonban az, hogy a gonoszt egy hűtő testesíti meg talán ritkának mondható. A Pridyider pedig pont ezért jó, persze lehet csak akkor, ha az ember ivott előtte pár korty ütős löttyöt. 

Történetünk főhőse egy lány, Tina, aki annak idején a Fülöp-szigeteken született, majd gyerekként az Államokba került a nagymamájához és ott nevelkedett, azonban a szíve haza húz. Több oka is van erre, ugyanis amennyire tudja a szülei rejtélyes módon elhunytak, az egykori családi házat pedig megörökölte.

A lány tehát szeretne visszatérni a gyökereihez és szerencsét próbálni, amiben persze annak is nagy szerepe van, hogy eltökélt célja, hogy felderítse a rejtélyt, hogy mi történt a szüleivel, hiszen nagyanyja mindeddig titkolózott előtte.

Persze az öreglány nem véletlen nem árult el semmit, ugyanis a történet sötétebb, mint a Negro és véresebb, mint egy különösen brutális disznóvágás.

Folytatás a tovább mögött.

pridyider-2.jpg

Igyekszem spoilermentes lenni, ezért legyen elég a folytatáshoz annyi, hogy főszerepet kap egy hatalmas már-már a lóbaszó jelzőt is vidáman kiérdemlő hűtő, amelyet maga a gonosz vezérel.

Az Asylum stúdiót megszégyenítő ötletnek tűnik ez és ami a javára szól, hogy kicsivel talán igényesebb, mint az említett baráti társulat munkái. Igaz a CGI itt sem az a szemet gyönyörködtető fajta - néhol kifejezetten rossz, de túl sokat nem kapunk belőle.

pridyider-1.jpg

Két főhősünk Tina és James a cuki kategóriába bőven beférnek, igaz a szerelmi száluk inkább megterhelő, mint szórakoztató, hiszen teljességgel ötlettelen az egész. Ez mondjuk szerencsére a sztorira többi részére talán nem annyira jellemző. Hátast nem fogsz dobni a filmtől, de egész korrekt ami történik, még ha ismerős ecsetvonásokat fel is fedezhetünk.

A humort valahol hiányoltam, illetve lehet akadt, csak nem az a hangosan kacagtatós fajta meg nem is az, amitől önelégült mosoly terül szét az arcunkon, ez pedig baj, mert, ahol egy baromi nagy hűtő a főgeci, ott nem árt, ha a humor is a helyén van, még ha nem is paródiába hajló módon.

pridyider-3.gif

Ettől függetlenül maga az atmoszféra ijesztő, a fényképezés szép, sőt a végén, mikor kiderül mi bújik meg a hűtő alatt az még talán hátborzongatónak is nevezhető a produkció, egy szóval kellően gusztustalan az egész és persze ezt most pozitív ételemben gondolom. No és persze néha a hűtőbe is bepillanthatunk, amitől a gyengébb idegzetek akár egy kis gyomorforgással is gazdagodhatnak.

Végső soron egészen korrekt alkotás a Pridyider, egyszer érdemes vetni rá egy pillantást, de nem túl nagy elvárással, hiszen akkor könnyen leverheti a lécet. 5 pontot viszont megérdemel, már maga az ötlet miatt is, amit azért nem követett szörnyen szar megvalósítás.

Címkék: 2012 5/10 fülöp szigeteki film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr595778183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása