Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Almost Human (2013)

2014.06.29. 18:10 Csabi87

almosthuman.jpgJoe Begos vélhetően A testrablók támadásán és Carpenter A dolog című filmjein nőhetett fel, legalábbis első nagyfilmje kicsit olyan, mintha ezekből lenne összegyúrva. Ilyen kedvencek mellett pedig szinte kötelező egy pofás végeredmény megalkotása, ami majdhogynem sikerült is a fiatal rendezőnek. Csak a színészek kiszúrtak vele.

A történet főhőse Seth Hampton, aki egy este Rob barátjával egy harmadik baráthoz, Markhoz tart, hogy együtt üssék el az estét. Végül azonban nem így történik, mivel Rob-ot egy kék fénysugár felszopja az égbe, Seth pedig menekülni kezd, egészen Markig - nézőként egyébként itt kapcsolódunk be. Mark azonban nem sokkal szerencsésebb Robnál a felszopó fény őt is elkapja, mi pedig ugrunk két évet az időben.

Seth még mindig zavarodott és ugyan van munkája és egy kis borostája - ami olyan, mintha jelenetről jelenetre nőne - úgy hiszi, hogy megint készülőben van valami, amit áramkimaradások, titokzatos fényjelenségek is bizonyítanak.

A srác fel is keresi Mark egykori barátnőjét - aki annak idején Sethet okolta a Mark eltűnéséért -, hogy jól ráhozza a frászt.

Seth megérzései azonban penge élesek és tökéletesek, ugyanis két vadász az erdőben rátalál a meztelen és nyálkás Markra, aki iziben végez is velük, hogy meginduljon haza és megtermékenyítse volt barátnőjét, az útjába botlókat pedig leölje és átváltoztassa

almosthum1.jpg.

Testrablós, óvatosan inváziós film az Almost Human, ami igazából nem a sci-fi határait feszegeti, hiszen a sci-fi kimerül annyiban, hogy néha csápok törnek elő Mark szájából és elkapja a fénysugár. A horror részt viszont sikerült jobban kidomborítani, sőt a maszkolások és az effektek egészen jók és többnyire véres a film.

Ilyen téren még rendben is volnának a dolgok, sőt a sztori sem feltétlen szar, azonban a színészek rendkívül szakképzetten vágják tönkre a hangulatot. A Markot alakító szakállas Josh Ethier még hagyján, mondjuk neki azon kívül, hogy nagy és kifejezéstelen arccal megszállt embert játszik nincs más dolga.

almosthum2.jpgMicsoda színészi játék. A nő a háttérben pedig nem felüléseket csinál. Ő is fél.

A Daniel Radcliffe-re hajazó Graham Skipper viszont kínosan suta és hiteltelenül vág ijedt fejet bármikor, míg a női főszereplő Vanessa Leigh-re rásüthetjük, hogy szép, de azt nem, hogy ügyes. Persze náluk könnyedén találunk sokkal rosszabb színészeket, mégis tök jól rombolták az illúziót, amit maga a film egyébként faszán felépít.

Első próbálkozásnak egyébként nem rossz ez Joe Begos részéről és ennél rosszabbat sose készítsen, hiszen úgy tűnik tudta mit akar és amolyan kis független filmnek egész pofás, amit összerakott.

6/10

Címkék: amerikai film 6/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr476433759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása