Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Grace (2009)

2014.06.24. 18:21 OctoberAir

Grace2009film_1.jpgTeljesen véletlenül, filmkeresés közben futottam bele a Grace című érdekes horrorba. A film a dráma és a thriller jegyeit is magában hordozza. Az bizonyos, hogy nem tipikus ijesztgetős mozi, annál is inkább meglehetősen furcsa hangulatú.

A Grace története igen egyszerű. Adott egy pár, Madeline (Jordan Ladd) és Michael (Stephen Park), akik nagyon régóta szeretnének kisbabát vállalni. Madeline már kétszer elvetélt, így nagyon féltve óvja a következő magzatát, ragaszkodik ahhoz, hogy szülésznőnél jöjjön a világra. Ki is választ egy megfelelőt (Samantha Ferris), ám a nagyszülők nem nézik jó szemmel, hogy a lány nem akar orvoshoz menni.

Természetesen a terhesség közben komplikációk lépnek fel, de a bába nem engedi, hogy a gyermek világra jöjjön idő előtt. Végül azonban egy súlyos autóbaleset okozza a magzat és az apa halálát. Madeline nem hajlandó elfogadni a tényeket, így  a szülésznő engedi neki, hogy világra hozza halott gyermekét. Ám, ekkor jön csak az igazán elképesztő csoda, hiszen a csecsemő mégis életre kel születését követően.

Ez mind túl szép is lenne, hogy igaz legyen. Madeline teljesen egyedül marad kisbabájával, miközben anyósa betegesen próbálja elszedni tőle unokáját. Az újdonsült anya nem várt fordulatokkal néz szembe, mivel lánya, Grace különleges étvágyat mutat a vér iránt, ebből is főleg az emberi vér után érdeklődik igazán. Az elkeseredett anya egyre borzalmasabb lépésekre kell, hogy elszánja magát, hogy képes legyen táplálni gyermekét.

jordan-ladd-in-2009-grace.jpg

A filmet Paul Solet írta és rendezte. A mozi alapja egy 2006-ban készült rövidfilm volt, amely ugyanezen a címen futott. Lehetséges, hogy ezért is jellemző a hangulatára, hogy feszült, ám kissé lassú és sok helyen érdektelen. A film egyébként egészen pozitív kritikákat kapott, a Rotten Tomatoes 69 százalékra értékelte.

Mindezek ellenére nekem egy kicsit más a véleményem. Rengeteg mindent nem magyaráztak meg, ami persze sejtelmessé is tehetné, ám valakinek idegesítő is lehet. Nem teljesen értettem a nagymama furcsa szerepét, aki fia elvesztése után annyira ragaszkodott volna unokájához, hogy még a tejelválasztása is beindult.

Emellett a szülésznő különös viselkedése teljesen érthetetlen volt számomra. Néha feltűnt a nő háza körül, segíteni akart, de mégse tette. Nem tudhattuk, hogy a kisbaba miért is jött vissza az életbe, semmilyen misztikus háttérmagyarázattal nem szolgált erre a film. Persze, akár a kóros anyai ragaszkodás szimbólumát is felfedezhetjük benne, azonban ez mégsem volt elég, hiszen mégis egy horrorfilmről volt szó.

grace-holding-baby-in-blood.jpg

Engem nem igazán nyűgözött le a Grace, annak ellenére, hogy meglehetősen érdekes témát dolgoz fel.  Semmiképpen sem javasolt várandós hölgyeknek és kisbabásoknak. Azoknak ajánlom, akik szeretik a furcsa, kifacsart témákat és nem rökönyödnek vagy háborodnak fel semmitől sem.  Az bizonyos, hogy a Grace egyáltalán nem a tucat riogatós filmek kategóriájába tartozik.

4/10

Címkék: 2009 amerikai film 4/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr966404475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása