Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sikoly 2. (1997) - Scream 2

2014.06.12. 17:41 wodahs krad

200px-Scream_2.jpgEngem ért az a megtiszteltetés, hogy bemutathatom Wes Craven fantasztikus horror sorozatának 2. részét. A Sikoly 1. részét illetően sokaknak megosztott véleményük volt.

Van, aki nem lett nagy rajongója a filmnek, de azok, akiket magával ragadott a mozi varázsa a mai napig nem tudnak szabadulni a szellem álarcos gyilkos csábításából.

A Sikoly 2 további izgalmakat és borzongást tartogat a számunkra. Találhatunk benne szerelmet, nevetést, véres jeleneteket, valójában mindent, ami egy jó filmhez szükséges. Találkozhatunk régi jól ismert hőseinkkel, valamint néhány új karakter is felbukkan, akiket szintén megszerethetünk. És, mint ahogy azt a Sikoly filmekből megszokhattuk érdekes csavar vár reánk a zárásnál.

Immáron 2 éve annak, hogy főhősnőnk Sidney Prescott és társai megmenekültek Billy és Stu éles késétől. Mostanra már új életet kezdtek. Sidney szerelmes lett és új barátokra is szert tett. Azonban óvatosabban és körültekintőbben éli mindennapjait. Ami számomra kicsit érdekes, mert miből gondolhatja, hogy valaki újra megpróbálja gyilkolni? Na de mindegy is. Óvatossága nem alaptalan, hiszen két sulis társát meggyilkolják az új horrorfilm, a Döfés premierjén, amely a woodsboro-i esetből merít ihletet. Mondani sem kell, hogy ez egy figyelmeztetés Sidney számára.

573707754.jpg

De lépjünk tovább Neve Campbell karakterétől és jöjjön Randy Meeks (Jammie Kennedy) aki az előző részben szerzett tapasztalatait az egyetemi film elmélet órán kamatoztatja. Még mindig totál odavan Sidney-ért és kifejezetten zavarja, hogy ő még mindig nem kapott zöld lámpát a lánynál. Minden esetre Randy maga mögött hagyta a borzalmakat és új életére próbál koncentrálni.

A film előre haladtával ismét számíthatunk a fiatal horror rajongó tanácsaira és jövendöléseire. Azonban most riválisa is akad Mickey (Timothy Olyphant) személyében, aki legalább annyit tud a filmekről, mint Randy és nem egy szóváltás van köztük saját filozófiájukat illetően. Ahogy a gyilkos is megjelenik, követi őt az előző részből megismert szuper zsarunk, Dewey (David Arquette) és az ő tökéletes párja Gale Weathers (Courteney Cox).

Dewey igyekszik az emberek nagyobb hasznára lenni, mint az előző részben. Rendszeres tanácskozásokat tart Randy-vel, hogy ezzel is közelebb juthassanak a gyilkos személyét takaró fátyol fellebbentéséhez. Gale pedig próbál minél több anyagot gyűjteni új könyvéhez, melyből újabb hasznot húzhat. És ha már a haszonlesőkről van szó, feltűnik az előző részben ritkán látott, mégis kulcsfontosságú szereplő Cotton Weary (Liev Schreiber) aki próbál folyamatosan a figyelem középpontjában lenni és sűrűn zaklatja Sidney-t, hogy együtt vállalják fel a nyilvánosságot. És csak a teljesség kedvéért egy kis bemutató Sidney új pasijáról, Derekről (Jerry O’Conell), akit a rendezők a „tökéletes” pasiként akarnak ábrázolni.

scr2am834.jpg

Ezzel teljes a szereplőgárda így már elkezdődhet a már nagyon várt vérfürdő. Nem akarok túl sokat elárulni a tartalomról, hisz oda lenne a meglepetés azoknak, akik még esetleg nem látták a filmet, azonban kitérnék Randy bizonyos megszólalásaira, mellyel a nézőknek tart ingyen horror oktatást. Például: „a folytatások gagyik!” Nos tehát eme film bizonyítja, hogy léteznek jó folytatások. És Randy bácsi horrorfilm szabályai:

  1.        Mindig több a hulla. – Hát 1-2 hullával valóban kicsit több van.
  2.        Kidolgozottabbak az ölős részek. – Erre nem tudok mit mondani. Több vér van és ennyi.

Véleményem szerint a Sikoly 2, ha nem is olyan jó, mint az elődje, mégis szórakoztató és a kíváncsiság, hogy „vajon ki lehet a gyilkos?” érdekessé teszi a játékidőt. A Sikoly filmek, mondjuk alapjáraton nagy kedvenceim, mivel nincsenek túlreagálva a történetek. Akár még megtörtént eset is lehetne az ügyből. Nincsenek se zombik, se szörnyek, sem pedig elpusztíthatatlan sorozatgyilkosok.

Wes Craven ismét bebizonyította nekünk a zsenialitását. A Sikoly 2-t 12 díjra jelölték és ebből 5-öt meg is nyert. Mindezek ellenére a bakikban is bővelkedik. Példának okán, amikor a gyilkos ledobja Cici-t az erkélyről, feltűnik egy munkatárs az erkély mellett. És ami nekem egy kis csalódást okozott az az volt, hogy a gyilkos hangja a telefonban nem volt elváltoztatva, így hamar rá lehetett jönni, hogy kiről is van szó.

Scream-2-Screencap-scream-1803925-768-330.jpg

Mindent összevetve 7/10-re értékelem. 

Címkék: 1997 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr686291782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása