Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 15 legjobb The Walking Dead karakter - 2. rész

2014.06.11. 06:32 Csabi87

Jöjjön a lista folytatása. 

Két dolgot most is szeretnénk leszögezni. A sorrend egy közönségszavazás eredménye, amelyen több, mint 2500 voks érkezett. Másrészt a leírások akár spoileresek is lehetnek, ha nem láttad az eddigi összes részt. Csak vigyázva olvass tovább!

Az első felvonást itt éred el.

10. Hershel Greene – Scott Wilson

twd-hershel.jpg

Az évek során bice-bócává avanzsálódó Télapó talán a legnagyobb pálfordulást bemutató karakter, hiszen jól emlékezhetünk, hogy annak idején bezárva őrizte vidám kis zombi csapatát, abban a hitben ringatva magát, hogy van esély a gyógyulásra, majd később belátta, hogy tévedett. Ez utóbbiban talán annak is szerepe van, hogy hősünk saját magán mutatta be, hogy az időben eltávolított megharapott végtag nem okoz fertőzést. Hershel bölcsességei vélhetően elalvás előtt mindig a fülünkben csengenek. Nem hiába.

Scott Wilson első szerepe 1967-re tehető a Forró éjszakában című Norman Jewison krimiben láthatta a közönség, no nem sok ideig, majd később jött A nagy Gatsby (1974-es változatról beszélünk), A végzett asszonya, a Hús és vér és a Helyszínelők néhánya része, persze most csak erősen szemezgettünk az életművéből.

9. Carol Peletier – Melissa McBride

twd-carol.jpg

A nő, akiről a sok rohadék azt hiszi, hogy leszbikus, pedig a rövid haj nem feltétlen ennek a jelvénye. Sőt. Carol izgalmas karaktere a sorozatnak, talán az egyik legizgalmasabb, hiszen az első évadban amolyan kivert kutyaként téblábol és gyámoltalan asszony benyomását kelti, majd a folytatásban szörnyű tragédiákon esik át, hogy a szemünk láttára váljon egy igazán erős nővé, amilyen talán mindig is volt, csak nem hagyták érvényesülni. Az pedig, amit a legutóbbi évadban művelt talán egy csúf, de mindenképpen koronának nevezhető ékszer a karakter fején.

Melissa McBride tényleg kellemes meglepetés, hiszen nem végzett előkelő helyen, de talán mégis az egyik legjobb alakítást az övé,. Az asszonyság neve mellett egyébként néhány sorozat cím szerepel, illetve ott volt ő is A ködben, 2007-ben, pont mint Laurie Holden.

8. Carl Grimes – Chandler Riggs

twd-carl.jpg

Az ember már azt hitte, hogy a sorozat elején takonypolcnak álcázott Carl  elő sem kerül, pedig itt van ő is és egészen elől. Ezt mi magunk se gondoltuk volna. Carl az a srác, aki nem marad a házban, aki mindenféle lelkiismeret fordulás nélkül teszi magát túl azon, hogy embereket esznek meg a zombik miatta és aki azt hiszi attól szállnak le az ember golyói, ha seriff sapkában, tiniként agyon mer lőni valakit. A fiú, akit sosem látott fodrász persze nincs könnyű helyzetben, a gyerekszínészek dolga sosem könnyű. pláne ha eleinte ripacsnak tűnik az ember. A jó hír viszont az lehet, hogy az évek múlnak, Chandler Riggs pedig talán ráérzett a szerepre és az írók sem idiótaként kezelik.

Riggs 2009-ben egy Robert Duvall, Bill Murray és Sissy Spacek nevével fémjelzett filmben kapott szerepet, na nem nagyot, mert már mi sem emlékszünk, hogy mikor tűnt fel A temetésem szervezemben, de a TWD-ben nyújtott hülyeségeit viszont képtelenek vagyunk elfelejteni.

7. Maggie Greene – Lauren Cohan

twd-maggie.jpg

Hershel apó nagyobbik lánya, aki szende kis szűz benyomását kelti és akinek vélhetően  nem a méret a lényeg, hiszen csak összejött Glennel. Maggie egyébként tény, hogy szimpatikus és a második legjobb helyen végzett női szereplő. Naná, mert talán az egyik legjobb csaj a főbb karakterek közül, így azért könnyű.

Lauren Cohan egyébként annak idején a Supernatural néhány részében is feltűnt – mondjuk én a TWD-ben eleinte fel sem ismertem – illetve a Vámpírnaplók néhány részéből is kivette a részét, hamarosan pedig Sylvester Stallone oldalán a Reach Me-ben láthatjuk.

6. Shane Walsh - Jon Bernthal

twd-shane.jpg

A sorozat fenegyereke, akire talán a kefélőgép jelzőt is ráaggathatjuk, hiszen az nem kérdés, hogy Lori megvolt neki, de később Andreát is befűzte – mondjuk a két karaktert ismerve ez annyira lehetett nehéz, mint a Boci, boci tarka eléneklése álmunkból felriasztva. Shane egyébként talán a második évadban vált izgalmasabb karakterré, amikor a lélekben zajló változásait egy hajnyírással is szimbolizálták – micsoda metafora. Emléke naná, hogy örökké bennünk él.

Mr. Bernthal elsősorban sorozatokban tűnt fel eddig, igaz nem rég a Csapda című Dwayne Johnson filmben is láthattuk, A Wall Street farkasában is kapott szerepet, sőt hamarosan Brad Pitt és Shia LaBeouf oldalán a Furyban is ott lesz, de az Emily Blunt főszereplésével készülő Sicario című krimiben is láthatjuk majd.

Egyelőre pedig legyen elég ennyi. Június 13-án folytatjuk.

Addig is ajánljuk a sorozat hazai Facebook-os rajongói oldalát.

Címkék: sorozat toplista zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr406293992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2014.06.11. 08:39:07

Na Carol legalább a top 10-ben végzett. Jómagam a szavazáson be is pöttyentettem kedvencnek és úgy látom a cikk szerzőjével igen hasonló véleményen vagyunk.

Apropó: "Hershel bölcsességei vélhetően elalvás előtt mindig a fülünkben csengenek. Nem hiába."

Nemááá! :D :D

fransancisco 2014.06.11. 13:23:23

basszus, Carol csak kilencedik? Shane csak hatodik? Mi folyik it Gyöngyösön? Csak pomponlányok szavazhattak?

Terror Dzsoni 2014.06.12. 08:33:02

Még hogy játszott a Hús és vér c. filmben Scott Wilson? Először sokkot kaptam, mert baromságnak tartottam amit írtál, aztán rákerestem, s tényleg van még egy ilyen címen fordított film. Melynek eredeti címe: Flesh and bone. Én az 1985-ös Flesh+blood c. filmre gondoltam , abban meg Rutger Hauer játszik. Nem kötekedésből jegyzem meg, csak szeretem a pontosságot.

www.imdb.com/title/tt0089153/

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.06.12. 09:28:11

@Terror Dzsoni: Jogos, pontosíthattam volna, ha már ugyanaz a magyar cím.

Terror Dzsoni 2014.06.12. 09:35:52

S csak hogy ne csak offoljak: nagyon nagy tételben mernék fogadni, hogy a maradék karakterek a következőek: Daryl, Rick, Michonne, Glenn és esetleg Dale Horvath lehet még a terítéken. Sok meglepetésre nem számítok...

Terror Dzsoni 2014.06.12. 09:37:12

@Csabi87: Nem kukacoskodni akartam, csak a az mániám a pontosság... :D

Rhitana 2014.06.12. 11:22:08

Nnna, csak hogy egy nő véleménye is itt legyen.
A sorozat leggyengébb elemei a női karakterek. Konkrétan egy egyéniséget sem tudtak felvonultatni. Ha muszáj választani, akkor én is Carolra szavazok, a többieket felejtsük el. Maggie? Uraim, kapcsolják ki egy percre a derékövük alatti receptoraikat, és hagyják, hogy az agyuk automatikusan átvegye az irányítást! Tett, vagy mondott valaha bármi emlékezeteset? Mi több, az első évadban egész jópofa és szerethető Glennt tökéletesen kioltotta, a kis fickó azóta, hogy összejöttek, lényegében egy kihipózott és agyonmosott alsógatyára emlékeztet színeiben. Michonne? Morcosan és gyanakvóan nézünk, és mesterszakácsokat megszégyenítő pontossággal szeletelünk? Ez már karakter? Ugyanmár..pedig ebben a figurában bőven volna potenciál.
Lista elejére kívánkozik viszont Merle, aki szerintem kiváló. Rick ugyancsak (persze, hiszen ő brit), és Shane, és az én szívem csücske, Daryl. Kormányzó tűrhető, kicsit ripacs, lista közepére, esetleg. Mikulás második évadban egész jó volt, mostanra kifakult. Feka fickók tökéletesen egy kaptafára mennek. Komolyan, nagydarab, kigyúrt T-docot lecserélték még nagyobb darab, kigyúrt börtöntöltelékre, most meg a sapkás, kigyúrt kiscserkészre, de abszolút nem tűnt fel a csere. Carl szerintem nagyon durva, bár nem tudom, hogy a szereplő-e, vagy inkább a szerepe. Van valami egérfogú kis szőke csajszi, aki néha kornyikál - hagyjuk, Lorit meg már az elején kukázni kellett volna.

Dzsézön 2014.06.12. 11:34:44

@Rhitana:

Na jó, hogy valaki kifejtette. Nagyjából egyet is értek (Glenn-ről írtak nagyon betaláltak) kivéve Daryl-t. Kurva jó arc meg laza, de Ő tipikusan az a karakter, aki akkor érvényesül amikor mások mellett kell tevékenykedni. Önálló döntésekkel/gondolatokkal nem lehet megvádolni a srácot. Mondjuk ebben benne van az is, hogy Merle mellett kellett felnőnie, de a moonshine főző kunyhóig nem sokat mutatott magából. Olyan érzésem van, mintha arra lett volna kitalálva, hogy legyen kit szeretni, mert nincsenek rossz döntései, mert egyáltalán nincsenek döntései. Amolyan balansz a bandában. Hummog vagy csak néz és megcselekszi a helyzettől függően a legjobbat azok közül, amikre a többiek kapacitálják.

Rhitana 2014.06.12. 12:07:35

@Dzsézön:
teljesen igazad van. De egy karakter nem csak attól lehet karakteres, hogy olyan önálló, és irányító, mint Rick, vagy Shane, vagy a Kormányzó, hanem attól, hogy hitelesen hoz egy figurát. Darylban pont ez a meggyőző. Hogy is mondta Merle? "Ha Rick azt mondja, ugorjon, megkérdezi, honnan". Ebben a sorozatban pont azt szeretem,hogy arról szól, mihez kezd egy ember egy ilyen embertelen helyzetben. Daryl mindig függő volt - régen a bátyjától, most Ricktől, de azt hitelesen és hűségesen teszi. Ahogy néz, azzal a gyanakvó, zárkózott tekintettel, bólogat akkor is,ha nem ért egyet - egyszerűen hiteles. Rick pedig attól jó, hogy általa érti meg az ember igazán, micsoda teher lehet a felelősség ebben a szituációban, mikor a zombik már olyan természetes jelenségnek számítanak, mint egy búzatábla, vagy egy fasor.

Dzsézön 2014.06.12. 12:21:11

@Rhitana:

Jogos, amit írsz. Egyetértek.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.06.12. 14:16:48

@Terror Dzsoni: bár több embernek lennie a pontosság a mániája...

süti beállítások módosítása