Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 15 legjobb The Walking Dead karakter - 1. rész

2014.06.09. 16:43 Csabi87

Egy hónapokkal ez előtti szavazás keretein belül azt firtattuk, hogy kik a legnépszerűbb karakterek az AMC zombi-drámájában. Szép számmal érkeztek válaszok, több mint 2500-an voksoltatok, így egész pofás és talán releváns eredmény született.

A lista azonban meglehetősen terebélyesre nyúlt, ezért úgy gondoltuk három részre bontjuk.

A sort szokás szerint a lista végéről kezdjük. Nézzük is mi lett az eredmény. Fontos adalék, hogy SPOILEREK előfordulhatnak a leírásban, ennek fényében olvass tovább!

15. Andrea – Laurie Holden

twd-andrea.jpg

Utolsó helyezettünk kiléte nem túl meglepő, ugyanis Andrea bőszen rászolgált erre a pozícióra. A karakteres arcú szőkeség sosem tartozott a csapat eszesebb tagjai közé, sokáig talán amolyan „ott van, azt kész” szereplőként tengett-lengett, majd fontosabb karakterré lépett elő és a lehetőségeihez mérten bizonyította is, hogy a hajszín nem festés eredménye. Andrea rém idegesítő és mindenféle logikát mellőző lépések tömkelegét tette meg, nem csoda, hogy csak kevesen zárták a szívükbe.

Az őt alakító Laurie Holden egyébként pályája elején többnyire sorozatokban tűnt fel, például az X-aktákban, de a The Walking Dead-es szerep előtt a Kemény zsaruk néhány epizódjában is feltűnt, a filmjei közül pedig talán a King történetet alapul vevő A köd és a Silent Hill első része emelhető ki.

14. Lori Grimes – Sarah Wayne Callies

twd-lori.jpg

A rendőr neje, aki félrekúrt,  majd teherbe is esett, hogy a férjétől vagy a jó kötésű Shane-től, azt nem igazán tudni. A romantikus lelkületek azért bíznak benne, hogy a jó Grimes seriff a papa. Lorinak tulajdonképpen talán egyetlen előnye van Andrea-val szemben, hogy szemrevalóbb, de ezt is embere válogatja. A karakter hajszíne nem szőke, de a rajongók vélhetően kapásból fel tudnának sorolni 3 olyan jelenetet, amelyikben  úgy tűnt, hogy paróka van a hölgy fején.

Sarah Wayne Callies a Szökés után egy teljesen új karakter bőrébe bújhatott, de talán nem alkotott maradandót, igaz lehetett őt szeretni, ha az aktuális epizód előtt ivott eleget az ember. A színésznő egyébként a Suttogásban volt ott 2007-ben – abban a filmben egyébként Michael Rooker is szerepet kapott – illetve az Arcmásban is megkapta a maga kis szerepét, amúgy pedig nem az a horrorozós fajta.

13. Theodore T-Dog Douglas – IronE Singleton

twd-tdog.jpg

A karakter, aki talán maga sem tudja, hogy mit keresett a sorozatban és akinek a mondatait talán két kezünkön meg tudjuk számolni. T-Dog helyzete kényes, hiszen a lista végén szerepel, de esélye nem volt arra, hogy kibontakozzon, hogy megmutassa a karakterben rejlő mélységeket. Évadról-évadra ugyan egyre több és több mondatot kapott, volt olyan epizód, ahol a maga 10 mondatával úgy tűnt szófosásban szenved. Méltatlanul nem sikerült megmutatnia magát, de talán majd máskor, egy másik univerzumban több babér terem a kötelező fekete srácnak.

IronE Singleton nem tudjuk mennyit kapott a szerepéért, de ha a hangszálak igénybevételére vetítjük le az összeget, akkor a sorozat legjobban kereső színészéről beszélhetünk. A színész neve mellett egyébként néhány epizódszerep tűnik csak fel, de játszott Nicholas Cage és Sandra Bullock filmekben is, azt nem tudjuk, hogy ezekben mennyit beszélt.

12. Merle Dixon – Michael Rooker

twd-merle.jpg

Nahát, az egyik legjópofább negatív karakter csak ilyen hátsó fertájas pozícióig vitte. Mivé lesz a világ?! Tény, hogy az idősebb Dixon tesó szerepeltetését nem vitték túlzásba, de az első évadot követően talán ő az egyik nagy visszatérő. Az ember, akire a félkarú rabló jelző valóban illik, sok szívet melengető pillanatot okozott és habár a karakter rossz fiú volt, Michael Rooker pazarul hozta a figurát az utolsó percig.

Rooker egyébként tapasztalt színész rengeteg produkció kisebb-nagyobb szerepeiben láthattuk és talán az a srác, akire még emlékszik is az ember. Ha kifejezetten horrorberkekben keresgetünk akkor szembe jön velünk A gonosz árnyéka, a Cell 213, a Penance vagy a Hypothermia, de a King-féle Halálos árnyékban is láthattuk, sőt a Slither-ben is. Az úriember éli a műfajt.

11. A Kormányzó – David Morrissey

twd-governor.jpg

A sorozat egyik legmegosztóbb karaktere címet talán a Kormányzó kaphatja. Persze, főgeciről beszélünk, így alap, hogy sokaknak nem volt szimpatikus, de néhányan pont az ilyen rohadékokat szeretik. A legelvetemültebb gonoszként vezették be anno a karaktert, aki tulajdonképpen rá is szolgált a jelzőre. A sorozatban nem feltétlen ismerhettük meg történetét, de a szériához készült regényben sok minden kiderül a karakterről, ezért érdemes lehet beszerezni egy példányt belőle.

David Morrissey azt hiszem kétségtelen, hogy anyait-apait beleadva játszotta a Kormányzót és nem okozott csalódást egy percig sem. A színész egyébként nem sok horrorban tűnt fel, talán A tíz csapáson kívül nem is igazán tudunk megemlíteni semmi ilyet a neve mellett.

A lista folytatása június 11-én érkezik.

Ha pedig a premierig nehezen vagy meg, a sorozat nélkül ajánljuk a sorozat hazai Facebook-os rajongói oldalát.

Címkék: sorozat toplista zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr226290084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.09. 21:26:30

lori, komolyan lori egy legJOBB karakterek listán?! vattafakk?

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.06.09. 21:30:05

@doggfather: Megvolt adva egy adag olyan karakter, akik viszonylag több részben feltűntek és kvázi "főszereplők" voltak. Lori a 2500-ból kapott 20-30 szavazatot, de ennek alapján a 15-be befért.

A maga módján jó pofa volt ő, mikor mondjuk egyedül semmitől sem zavartatva autóbalesetezett :)

Dzsézön 2014.06.10. 08:34:24

Szakadtam ezektől a karakter bemutatóktól! :) 100%-os mindegyik szösszenet. Merle helyezése tényleg fura és már előre kaparom magam a top 5-ös brigád pár tuti befutójától...(picsogós Glenn)

Daimonion 2014.06.10. 11:09:51

Merle-nek már annál a végtelenül badass húzásánál fogva is előbbre kellett volna kerülnie a listán, hogy Motörheadet ordíttatva és közben whiskeyt szlopálva csalta magával a zombikat. :)
Ez a rock 'n' roll kérem szépen :D :
www.youtube.com/watch?v=4S7uAjEUQv0&feature=kp

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.06.10. 12:55:33

@Csabi87: hát én akárhány helyen olvastam a TWDről mindenhol utálták és mindenhol a halálát kívánták már a terhessége előtt is. :D

fransancisco 2014.06.10. 14:17:58

Abszolút így van. Merlenek minden elérhetö filmes díjat, aranyprotézist, caracasi k*rvákat...

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.06.10. 16:09:08

@doggfather: Passz. Teljesen más téma, de ott van Justin Bieber, a legtöbb helyen fikázzák és szarba nézik, mégis mennyi rajongója van. Lori meg csak pár tíz szavazatot kapott a 2500-ból :)

@fransancisco: egyetértek, a legmeglepőbb, hogy ennyire hátul van a listán, bár a Kormányzó is hasonló kategória nálam...

Amúgy a személyes top4-ben nálam a Kormányzó, Michonne, Merle és Daryl szerepet... na meg Shane-t is bírtam.... hogy legyen egy plusz egyes karakter.

fransancisco 2014.06.10. 16:15:51

Az azért jó jel, hogy Shane eddig nem volt, mert tutira is megérdemli a dobogóközeli helyeket. Na de a 10.-15. helyezettek között Merle? Vagy a Kormányzó? Miközben Glenn majd megelözi öket? Na neee...

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.06.10. 17:00:18

@fransancisco: Igen. Mondjuk az érdekesség kedvéért lehet decemberben - vagy még a következő évad premier előtt - csinálunk lehet még egy szavazást. Állítom más végeredmény jönne ki, mert ez valóban minket is meglepett.

Ildiko Papp 2014.06.10. 20:16:18

Hát ezek után k@rva kiváncsi vagyok a többire is.

süti beállítások módosítása