Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halott lelkek (2012) - Dead souls

Ozirisz szertartása

2014.06.06. 17:52 SZANDRA

deadsouls.pngWellfield, Maine állam. Egy hatalmas birtokon él egy pap és a családja, lászólag minden idilli, azonban egy nap gondol egyet a családfő, és sorra legyilkolja családja tagjait. Egyedül a kisbabát sikerül megmentenie a testvérének, mindenki a rituális kivégzés áldozatává válik. Conroy pap mindenkit keresztre feszít, saját magát is, azonban a legkisebb fia túléli a mészárlást.

John Petrie (született Bryan Conroy) kap egy levelet, hogy a családi birtok eladásra kerül. Mivel Johnny nincs tisztában a múltjával, leutazik a családi fészekhez, hogy többet megtudjon róla, és akár pénzzé is tegye a hagyatékát.

Ott azonban felbukkan egy lány, az egyik szekrényben, Emma - kicsit sem átlátszó és meglepő fordulat a filmtörténelemben. Bár kissé felesleges, de ott van Emma is, akivel megismerkednek, és együtt kutatják fel a ház rejtett zugait, ahogyan a pajtát is, ahol a keresztre feszítés is történt.

Johnny nem sokat tud a régen történtekről, és senki se akarja elmondani neki, viszont mindenki ellenséges vele, a történtek miatt, és fenyegetik, hogy menjen haza, ne maradjon ott. Természetesen a fiú mindezt figyelmen kívül hagyja, és ott marad éjszakára a lánnyal.

Úgy kb. 50 percig semmi igazán izgalmas nem történik, leszámítva néhány tipikus ijesztgetős jelenetet. A rémisztgetés a lényeg, a házba visszatérve felébrednek a szellemek, és apa szelleme igyekszik befejezni azt, ami régen elkezdett.

deadsoulsbaby.jpg

Egy másik film kapcsán már említettem a vallási fanatizmust, és az Isten nevében elkövetett gyilkosságokat. Ebben a filmben is van ilyen hivatkozás, ez esetben Ozirisz a főszereplő. Ozirisz az alvilág ura az egyiptomi kultúrában, és hozzá imádkozott a pap családja, mert összefüggést láttak Jézus és Ozirisz között, de ezt a filmben jobban kifejtik, aki bővebben kíváncsi lenne rá, ott végighallgatja az összefüggések logikáját.

Tettek rá utalásokat a filmkészítők, hogy róla van szó, azonban ha valaki a holló szimbólumról rá asszociál, az nagyon ügyes, és sokat tud erről a mitológiáról. Nekem inkább akkor már Poe költészete jutna eszembe róla, de hát ez a forgatókönyvírók finom utalása a felsőbb hatalomra az egész filmet végigkíséri, és ez egy jó vonal.

A családi dráma továbbfolytatódik, a családfőről több információ is kiderül, ami veszélybe sodorja Johnny életét. Segít nekik a nyomozó, aki régóta nyomoz az ügyben, és megidézve a szellemeket, megpróbálják túlélni a szertartás befejezését.

dead-souls-3.jpg

A film a világ legfurcsább, és legvisszataszítóbb altatódalával indul. Eszembe nem jutna babának ilyet énekelni, de horrorfilmről van szó, nem szükséges hogy normális legyen minden percében, a fő az hogy morbid legyen.

Sajnáltam szegény pici babát, már előre látszódott hogy a szüleivel sok minden nem stimmel. Ezen felül Emma jelenléte borzalmas, semmit nem ad a filmhez, csak a "szerelmi" szál erőltetése miatt van benne. Elég szomorú hogy a nők a legtöbb horrorfilmben maximum ennyi szerepet töltenek be, de itt semmi szükség nem lett volna rá, de ha már ott van, egy fontos momentumot kapott a végére, így alátámasztva hogy van valami értelme a szereplésének.

Johnny karaktere kíváncsi, egyszerű átlagos fiú, aki megakarja ismerni a múltját, és harcol is a családja megnyugvásáért. Lényegében ennyi is a történet. Egyszer nézős film, nem is nevezném horrornak, inkább thriller, de egyikben sem nyújt kiemelkedő teljesítményt ez a kis majd másfél órás szösszenet. 4 pontot azért megérdemel, kihozták a történetből amit lehetett, nem rossz a koncepció.

Címkék: 2012 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr386253566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása