Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Single Shot (2013)

A beváltatlan ígéret

2014.05.25. 17:41 Csabi87

singleshot.jpgEgy remeknek ígérkező történet és olyan nevek, mint Sam Rockwell, William H. Macy, Ted Levine, Jason Isaacs vagy éppen Jeffrey Wright. Mi ez hanem egy felhívás keringőre. Persze kis túlzással.

Az A Single Shot tényleg ígéretesnek tűnik, de sajnos a végeredmény - szintén egy kis túlzással és szóviccel élve - egy single shit. De ezt bővebben is kifejteném, kezdjük is a sztorival.

Adott egy szakállas fickó - aki semmiképpen sem nő, haha - John Moon, aki korántsem nevezhető az élet császárának. Állandó munkája még nem volt, holott 40 közelinek saccolhatjuk, egy rozoga házban él, immáron egyedül, hiszen az asszony és a gyerek leléceltek. Megunták, hogy John Moon mellett az élet nem fenékig tejfel.

John tehát abszolút olyan fickó, aki semmiképpen nem kapna szerepet a helyi Pharral Williams Happyjéhez készült klipváltozatban, de azért mégis csak próbál talpon maradni. A vadászat, mint olyan kikapcsolódást nyújt neki, bár fontos tudni, hogy a helyi törvények ezt tiltják, John azonban mégis csak fegyvert ragad és szarvasok után indul.

Az egyik hajnali kiruccanás azonban szarul sül el, John véletlen lelő egy nőt, aki a helyszínen életét is veszti. Hősünk persze igyekszik maga elrendezni a dolgokat, semmiképpen nem hiányzik még egy sóderes zsák a nyakába. Terep rendezés közben azonban talál egy halom pénzt is, amit a lelőtt nő rejtegetett. John nem habozik, magához ragadja a summát, elrejti a holttestet és úgy hiszi, most, hogy pénz állt a házhoz, talán visszaszerezheti feleségét és semmisé teheti a kezdődő válópert is.

Ez azonban csak egy morbid tündérmesében történne így, ehelyett egy titokzatos telefonáló jelenik meg John életében, aki tud a gyilkosságról és követeli vissza a pénzét.

singleshot-3.jpg

Beváltatlan ígéret, ugyanis a sztori akár egy picit pörgősebb, akcióval dúsított cselekményt is ígérhet, vagy valami feszes tempójú thrillert, amelyben pattanásig feszülnek a néző idegei. Ehelyett azonban egy lassan csordogáló csermelyt kapunk, amelyben egy lélek vesztett, beteg pisztráng is szélvész sebességgel úszna felfelé, mit sem sejtve arról, hogy a csermely nem tart sehová és nem ered sehonnét.

David M. Rosenthal rendező Matthew F. Jones regényét vette alapul, sőt a forgatókönyvet az író saját maga készítette. Na most lehet, hogy ez könyvben működik és fasza volt, filmben azonban kesze-kusza és közben mégis semmilyen.

Kapunk például egy nagy rakat mellékszálát, amelyek nyilván John Moon szar életét és kilátástalanságát szeretnék bemutatni, azonban mégis úgy hatnak, mint a magyar oktatás, mindenhova belekapnak egy kicsit, de semmi nem kerekedik ki a végére.

singleshot-2.jpg

Ott van például William H. Macy és az ő ügyvéd karaktere. Van benne potenciál, de ha az összes jelenetét kivágták volna, akkor egy 10-15 perccel rövidebb játékidő lett volna az eredmény, mindenféle hiányérzet nélkül. De igaz ez egy csomó jelenetre, így pedig a majd két órahossza sok. Nagyon sok. Igazából ha saját magamra vetítem le, akkor ez egy három napos film volt. Elalvás előtt mindig akadt 30-40 perc szabadidőm és gondoltam jöjjön egy kis filmezés. Könyv esetében ez működik, de filmeknél nagy baj, ha az ember letudja tenni, ráadásul kétszer is.

SPOILER

Persze értem én, hogy a vége az akar lenni, hogy John Moon tulajdonképpen a saját sírját ásta meg, de ez sem okozott katarzist.

SPOILER VÉGE

singleshot-1.jpg

Elégedetlen vagyok és szomorú, mert azért az fontos megjegyezni, hogy végre egy olyan filmmel van dolgunk, amelyben összerakott karakterek vannak, akiket nem félfamentes írólapból vágtak ki nekünk, ráadásul a színészi játékokra sem lehet panaszunk, főleg nem Sam Rockwell-ére - a Newport Beach Film Fesztiválon meg is kapta a legjobb színésznek járó díjat - de mégis egy katyvasz a végeredmény, ami mondjuk baromi szépen van fényképezve.

Ez így és most kevés volt, de talán majd máskor jobban sikerül. 5 pont a maximum.

Címkék: amerikai film 5/10 angol film 2013 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr116194762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása