Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Godzilla asztaltársasága - 1. rész

2014.05.20. 08:18 Csabi87

Továbbra sem engednénk el teljesen a múlt heti bemutató kapcsán kialakul Godzilla hangulatot, így a héten egy három részes sorozat keretében szeretnénk bemutatni a Godzilla-filmekben feltűnt kaiju-kat, szörnyeket.

Az egyszerűség kedvéért az ABC mentén haladnánk végig a listán.

Anguirus

7-Godzilla-Kaiju-Anguirus.jpg

Filmek: Godzilla Raids Again, Destroy All Monsters, Godzilla vs. Gigan, Godzilla vs. Megalon, Godzilla vs. Mechagodzilla, Godzilla: Final Wars

Annak idején Anguirus volt Godzilla első ellenfele, még 1955-ben a Godzilla Raids Again-ben tűnt fel és ott kapta meg az első nagy elpicsázást. A dolog érdekessége lehet, hogy a későbbiekben mégis Godzilla szövetségese lett. A tüskés és kicsit morbid tatura emlékeztető szörny vidáman gördül előre ha kell és izgalmas adalék lehet, hogy még 1954-ben az is felmerült, hogy ő lesz Godzilla.

Baragon

22-Godzilla-Kaiju-Baragon.jpg

Filmek: Destroy All Monsters and Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack

Baragont két Godzilla filmben láthattuk. Egy részt a Destroy All Monsters-ben, de ott igazából csak az egyik utolsó csata jelenetben bukkant fel. Ennek ellenére a rajongók mégis megszerették a szörnyecskékre hajazó fejjel ellátott egyszarvú monstrumot. Legközelebb pedig a végtelenül hosszú című Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack című epizódban tűnt fel, viszont a három másik név mellé az ő neve már nem fért be a címbe. persze túl sok szerepet itt sem kapott.

Battra

15-Godzilla-Kaiju-Battra.jpg

Filmek: Godzilla vs Mothra: The Battle for Earth

Godzilla repkedő ellenfele Battra 1992-ben egyszeri alkalommal kapott lehetőséget a bemutatkozásra. A Mothra-ra hajazó tüskés molyszörny a gonoszabbik fajtából való, aki a Föld elpusztítására "esküdött fel".

Biollante

3-Godzilla-Kaiju-Biollante.jpg

Filmek: Godzilla vs. Biollante

Sokak egyik kedvenc karaktere Biollante, aki ennek ellenére egyetlenegyszer lépett szorítóba Godzilla ellen 1989-ben. Érdekes módon egy növényszörnyetegről van szó, aki amúgy Godzilla DNS-nek felhasználásával jött létre. Hatalmas szájában éles fogakkal bíró Biollante egy remekül megálmodott karakter volt, ijesztő és méltó ellenfél, aki ráadásul képes volt a saját testének regenerálására is.

Destroyah

6-Godzilla-Kaiju-Destoroyah.jpg

Filmek: Godzilla vs Destoroyah

Sárkányszárnyak, démoni kinézet és rákollóra emlékeztető karok, valahogy így lehet jellemezni a Destoroyah-t, akit a Toho Company Godzilla elpusztítására hívott életre. Tudták, hogy erre a feladatra egy igazán badass karakterre van szükség, aki bőven Godzilla fölé magasodik, hiszen a méret a lényeg. Destroyah megszületése egyébként még az 1954-es, első Godzilla-filmben feltűnt Oxygen Destroyer nevű szerkezet hatására jött létre, amely eszköz egyébként akkor végzett a szörnyek királyával.

Ebirah

26-Godzilla-Kaiju-Ebirah.jpg

Filmek: Godzilla vs. the Sea Monster, Godzilla Final Wars

Láttál már homárt? Élőben vagy az Animal Planeten? Na Ebirah pont úgy néz ki, csak nagyobb. A maga módján szórakoztató karakter, viszont annak ellenére, hogy vízi lény nem sok vizet zavar. Szegény sokak szerint a széria egyik legfeleslegesebb és unalmasabb karaktere.

Gabara

27-Godzilla-Kaiju-Gabara.jpg

Film: All Monsters Attack

A rajongók egybehangzó véleménye szerint az All Monsters Attack az egyik legrosszabb Godzilla film, Gabara pedig ebben kapott szerepet. Ha Ebirah unalmas, akkor Gabara értelmezhetetlen. Az, hogy az őt megálmodó dízájner fejében mi zajlott le, amikor kipattant a fejéből Gabara kinézete nem tudni. A bizarrul mosolygós macskára hasonlító, szemölcsös lény minden csak nem jó, de aggódni nem kell, a neki járó picsán rúgást természetesen megkapja.

Giant Condor

31-Godzilla-Kaiju-Giant Condor.jpg

Film: Godzilla vs. the Sea Monster

Úgy tűnhet, hogy az óriás homárt, Ebirah-t is felsorakoztató Godzilla vs. the Sea Monster című epizódban kicsit megfáradtak a készítők. Adott volt a már említette hatalmas homár, de egy másik unalmasnak nevezhető karaktert is sikerült felvonultatni. Giant Condor pont annyi, mint amennyit a neve takar. Egy óriási kondorkeselyű, aki ráadásul Michael Bay-i küzdelmet vív Godzillával a közös jelenetükben.

Giant octopus (Oodako)

30-Godzilla-Kaiju-Giant Octopus.jpg

Film: King Kong vs. Godzilla

Haladjunk tovább óriás vonalon, ráadásul szintén egy kicsit felesleges karakterrel. Jó barátunk a nagy polip igazából King Konggal "küzdött meg" még az 1962-es King Kong vs. Godzillában, dehogy mit keresett ott azt senki sem tudja. Felbukkant, elpüfölték és azóta se látta senki.

Gigan

5-Godzilla-Kaiju-Gigan.jpg

Filmek: Godzilla vs. Gigan, Godzilla vs. Megalon, Godzilla: Final Wars

Godzilla és Anguirus először 1972-ben futott bele Giganba, aki egy évvel később visszatért, majd a Kitamura-féle szörny kavalkádban ismét felbukkant. Gigan egy egészen pazar karakter, a karjai helyén hatalmas kaszaszerű pengékkel illetve a mellkasán elhelyezkedő körfűrészekre emlékeztető fegyverről sem szabad megfeledkezünk.

Forrás: pastemagazine.com

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr706180408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.20. 13:30:51

nagyon jó kis poszt, felzárkózni tökéletes.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.05.20. 18:06:39

@Macropus Rufus: Hogy miért maradt ki? Lesz még folytatás, még a maradék szörnyek is jönnek szépen sorban majd. Ha erre utalsz?!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2014.05.23. 17:03:17

Ez a Godzilla dolog, olyan mint a pankráció a ketrecharchoz képest. Már gyerekként sem tudtam komolyan venni. :)

süti beállítások módosítása