Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gojira (1984)

2014.05.16. 18:24 Csabi87

gijra1984.jpg30 évvel az első Godzilla film után a Toho Company úgy érezte, hogy az évforduló kapcsán ildomos volna egy újabb bőrt lehúzni, az ilyen téren már amúgy is meglehetősen lecsupaszított óriás szörnyről. Az elgondolást természetesen tett követte és ez alkalommal Koji Hashimoto ülhetett a rendezői székben, aki másod és harmad rendezői posztokon már jó néhány Godzilla film körül szorgoskodott korábban is.

Tulajdonképpen leporolásnak is nevezhetjük a dolgot, hiszen majd 10 éve nem készült már újabb Godzilla mozi, mivel nem igazán született olyan ötlet, amit vászonra alkalmasnak ítéltek. Aztán '83-ban egy filmfesztiválon levetítették a szörny főszereplésével készült összes korábbi filmet és rájöttek, hogy bizony hatalmas az igény az újabb kalandra, így eljött az ideje, hogy Godzilla ismét a felszínre törjön és meginduljon Japán felé.

Az újabb film érdekessége lehet, hogy Godzilla ez alkalommal nem kap ellenlábas szörnyeket, erre pedig csak az eredeti film esetében volt példa, hiszen azt követően mindig akadt egy ellenfél - oké az Emmerich-féle Godzillában se, de azt most hagyjuk.

Ezenkívül mondjuk visszakacsintás lehet az is, hogy a nukleáris téma itt is előtérbe kerül, legalábbis jobban, mint korábban és a humort is többnyire mellőznünk kell. Mindenki maga döntse el, hogy ez jót vagy rosszat tett-e a visszatérésnek, szerintem inkább az utóbbi eset áll fenn.

Ez alkalommal kezdésként egy hajó esik a hatalmas lény áldozatául, ahol óriásira nőtt tarisznyarákok is jelzik, hogy itt bizony nukleáris veszedelem történik. Mondjuk mókás, hogy a legjobban azon vannak kiadva a karakterek, hogy vajon mitől olyan nagy a tarisznyarák, viszont az a tény, hogy a rák repülve közlekedik már nem üti ki a biztosítékokat.

gojira1984-3.jpg

Az ehhez hasonló apró butaságok egyébként ezúttal sokkal zavaróbbak, mint korábban, hiszen most valahogy a mókás trash öltözetet sikerült lecserélni egy öltönyre, ami viszont csálén áll, így pedig csak bosszantó.

A szörnyes jelenetek száma is megcsappant és hiányzik is valaki, akivel a jó öreg gumiruhába bújt verekedések kivitelezhetőek lennének. Persze a technika sokat fejlődött, így Godzilla támadásai is pusztítása talán realisztikusabb és a pirotechnikai tárház is felvonul, sőt Godzilla egyes testrészei és a szereplők is feltűnnek egy azon beállításban. Ez utóbbi annak is köszönhető, hogy a forgatáshoz készítettek egy hatalmas Godzilla lábat.

gojira1984-1.jpg

Azonban az átütő sikerhez sem ez, sem a lepusztult városban, sem a felhőkarcolókban rohangáló karakterek és sem a kicsivel véresebb képsorok nem voltak elegek, pénzügyileg nem lett hatalmas siker a 30. évfordulós visszatérés, persze ez sem szegte a stúdió kedvét a további folytatásoktól, ahol azért okos módon többnyire ellenfeleket is kapott az esetünkben magányosan pusztító szörny.

A gyengélkedés ellenére viszont ez a Godzilla film is egyértelműen kötelező darab a rajongók számára. A pontokat illetően pedig 6 darabot osztanék neki.

Címkék: 1984 japán film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr26131607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása