Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Cheap Thrills (2013)

2014.05.03. 18:15 Jason13

NNVG10006735_CheapThrills_Poster.jpgNem is olyan rég (na, jó, egy kicsit talán rég) írtam a 13 Sins című thrillerről, ami annak ellenére, hogy adott anyagból dolgozott (egy ázsiai mozi újragondolása),  egész szórakoztatóra és akció dúsra sikerült. Jelen cikkem tárgya témáját tekintve egy hasonló darab, hiszen a fő történetszál lényege itt is az, hogy egy alsó középosztálybeli átlagember meddig menne el azért, hogy mihamarabb sok pénzhez jusson. A fentebb említett mozi ezt a témát kissé felületesen kezelte és ott inkább a sodró lendületű cselekményen volt a hangsúly, míg a Cheap Thrills egy jóval lassabb lefolyású szösszenet, amely inkább a morbid humort részesíti előnyben, mintsem a brutális jeleneteket.

De ez csak a látszat, mivel itt sikerült mélyebben belemenni a karakterek motivációjába és egy idő után a vicces hangulatot is levetkőzi a film, ahogy főszereplőink is emberségüket. Azonban ne szaladjunk ennyire előre, nézzük a sztorit.

Főszereplőnk egy átlagos fickó feleséggel és egy kisgyermekkel, látszólag boldog életet él velük. Viszont hamar kiderül, házukat nemsoká elveszi a bank és ennek tetejébe a csávót is kirúgják a melóhelyéről. Ilyenkor mit lehet csinálni? Jól berúgni, főszereplőnk le is megy a közeli csehóba, hogy megöntözze máját és pár órára megfeledkezzen gondjairól. Itt összefut régi haverjával, kiderül, hogy az ő élete se valami fényes, de a nagy egymásra borulás nem tart sokáig, mert egy gazdag házaspár a köreikbe férkőzik és furcsa játékot kezd űzni a két haverral: kisebb-nagyobb csínytevéseket találnak ki, melyeket ha véghez visznek főszereplőink, pénzjutalmat kapnak. El is kezdődik a móka, de lassacskán elkezdenek komolyodni a feladatok, a két fickó pedig egyre jobban levetkőzi a társadalom szabta korlátokat és kiderül, melyikük is képes nagyobb rosszaságot csinálni jó sok zöldhasúért.cheap1.jpg

Mikor leültem a film elé, azt hittem, egy viszonylag könnyed agymenést kapok, mert az előzetes számomra ezt sugallta. Aztán a játékidő előrehaladtával tudatosult bennem, hogy ez bizony nem egy mindennapi popcorn matiné lesz, emiatt csalódtam is a Cheap Thrills-ben, de szerencsére pozitívan.

Kezdjük ott, hogy a kevés helyszín és a viszonylag alacsony költségvetés ellenére akadnak benne véres és gyomorforgató képsorok, így akik szeretik a vizuális erőszakot, biztos nem fognak csalódni. De akik a mondanivalóval megtöltött alkotásokat kedvelik, na ők fogják igazán élvezni ezt a filmet. 

MOV_CheapThrills_2411.jpgA sztori egyszerűsége ellenére nagyszerűen lett levezetve, néhány durvább fordulatot is tartalmaz. A karakterek remekül lettek megírva és sikerült érthető motivációkkal megtölteni őket, így egyik őrült tettük után se kell értetlenül néznünk, hogy "akkor ezt most miért?". Viszont ha kukacoskodnom kéne, hogy megemlítsek pár negatívumot, magát a tempót hoznám fel. Kissé döcögősen indul be a cselekmény, de idővel aztán beindulnak az események. A másik dolog a színészi játék, míg két főszereplőnk meglehetősen erős alakítást prezentál, addig a házaspár már haloványabb teljesítményt nyújt. David Koechner néha kissé túlzásba viszi szerepét, a nejét játszó Sara Paxton pedig csak biodíszletként van jelen. Annak viszont jól funkcionál.

Összesítve a dolgokat, egyszerűsége ellenére ez egy kifejezetten ütősre sikerült morbid thriller, drámával és mondanivalóval fűszerezve. Tényleg olyan, mintha a testvérfilmje lenne a 13 Sins-nek, csak míg az inkább egy egyszeri szórakozásra való könnyedebb matiné, ez egy jóval súlyosabb darab, amely mellőzi a happy end-et és kőkeményen bemutat pénz orientált társadalmunknak.
Megtekintését bátran ajánlom mindenkinek!

Játékidő: 88 perc
Rendező: E.L. Katz
Forgatókönyvíró: David Chirchirillo, Trent Haaga
Szereplők: Pat Healy, Ethan Embry, Sara Paxton

Értékelés: 8/10

Címkék: amerikai film 8/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr256100228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása