Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boncasztal (2008) - Pathology

2014.04.20. 17:11 Csabi87

pathologyposter.jpgEmlékszem még annak idején informatika órán az egyik gép vinyóján találtam rá a Boncasztal című filmre Két Excel feladat között bele is lestem, beletekerve, majd szomorúan nyugtáztam, hogy ez számomra érdektelen és inkább CS-ztem a feladatok elkészültével.

A mostani hétvége kapcsán viszont úgy gondoltam talán érdemes lehet erőt venni magamon, hátha érettebb lettem vagy akármi és az is lehet, hogy a Boncasztal jó. Már csak mondjuk Milo Ventimiglia miatt is, akit időközben megkedveltem. Nos kiderült a film jó, mondjuk nem a szóban forgó színész miatt.

A történet főhőse Ted Grey, kórboncnok gyakornok, aki egy új kórházba kerül, köszönhetően leendő apósának. A srác ambiciózus és tényleg nagyon ügyes orvos, rettentő szakértelemmel, amit a pincében néhányan nem is néznek jó szemmel, ugyanis a munkatársak között akad egy kis csapat, aminek tagjai kilógnak a sorból. Jobbnak hiszik magukat az átlagosánál, amiben talán még van is valami, hiszen vezéralakjuk Jake Gallo a kórház legtehetségesebb kórboncnoka. 

Ted eleinte nem igazán tud összecsiszolódni a társasággal, a helyzet azonban hamarosan megváltozik, bekerül a bandába és egy szörnyű játék részese lesz. A fiatal rezidensek ugyanis szabadidejükben is a munkájuknak hódolnak és boncolnak. Embereket, akiket ők maguk öltek meg. A feladat pedig egyszerű. A többieknek fényt kell deríteniük arra, hogyan ölték még a szerencsétlen boncasztalon fekvőket. 

Ted beszáll a játékba, de nagyon úgy tűnik, hogy ebből nincs kiszállás, a tökéletes gyilkosság megvalósítása pedig valamennyiüknek vágyálma.

pathology1.jpg

A téma talán kicsit - és tényleg nagyon kicsit - hasonlít az American Maryhez, legalábbis én véltem felfedezni párhuzamokat, igaz a Sisko nővérek munkája sokkal hátborzongatóbb és jobban rátelepszik az emberre. A Boncasztal pedig habár furán hangzik, de csak szimplán beteg és sokkal hálivúdibb.

Persze meztelenség és boncolás akad, egész nagy mennyiségben, hiszen Ted elmerül a gyilkolásban és a hobbi boncolásban, meg  hullák közt dugásban. Ezek nyilván nagyon durva dolgok, viszont ábrázolás szempontjából nem gondolnám felkavarónak. Az American Maryben ez a rész sokkal hatásosabb volt, itt pedig még bőven fogyasztható. Nyilván azért be kell vennie az ember gyomrának az egészet, de aki látott már és szereti a darabolós, belezős horrort, az most sem kap újat.

pathology2.png

Sajnos a túl nagy feszültség elmarad. A rezidensek megölik az áldozatot a többiek pedig rendszerint egy percen belül megfejtik, hogy mitől halt meg az illető. Hm... ezen mondjuk lehetett volna csiszolni, kicsit izgalmasabb is lehetett volna, de sebaj.

A téma következtében viszont igazából a főbb szereplők között nincs pozitív figura, hiszen még a végével együtt is fontos tudni, hogy Ted egy rohadék alak, akit egyébként Milo Ventimiglia meglehetősen félvállról alakít. Szerintem legalábbis borzalmas az a közöny, amivel a karakter viselkedik és igazából bárki vagy bármi iránt. Kár, hogy nem pókerjátékosnak ment.

pathology3.png

Ellenben Jake karakteréről se feledkezzünk meg, aki egy tipikus nagyszájú seggfej, Isten komplexussal, viszont messze magasan viszi a hátán a filmet. Nem szurkolunk neki se, de a beszólásai néha oldják az amúgy nyomasztó hangulatot - lehet pont ezért lazább ez a film. Michael Weston tehát pazar munkát végzett.

Maga a film, amúgy egész pofás bukás volt, a 8 millióra rúgó kiadási oldallal szemben alig valamicske bevételt termelt, pedig a Boncasztal egyáltalán nem rossz, sőt a maga nemében szórakoztató és jó pofa, igaz 2008-ban engem sem érdekelt és most sem gondolom, hogy egy mozibelépőt ér - haha, mintha itthon adnának bármi hasonlót is a mozikban - de részemről 7 pontot mindenképpen. Nagy csavarokra mondjuk nem kell számítani, de a meder, amiben folydogál egészen magával sodorja az embert, aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy hopp már vége is. Ha valaki szereti a hasonló témájú filmeket, akkor kár kihagyni, viszont a 7 pont ellenére számomra ez szigorúan egyszer nézős film volt, de arra az egy nézésre kellemes csalódás.

Címkék: 2008 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr215856143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása