Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tükrök (2008) - Mirrors

24 + Aja: Jack Bauer a tükrök fogságában

2014.04.10. 18:47 SZANDRA

mirrors.jpgKismilliónyi szellemes, démonos horrorfilm létezik, persze a nagy részük Hollywoodból érkezett. A Tükrök egy mintapélda rá, szerintem nem is az egyik legrosszabb darabja a repertoárnak. A tükör sokak szerint megmutatja a valós világ mögötti dolgokat is, amiket az ember magától nem lát, és átvezethet egy másik világba. Ezzel, pontosabban ennek a gondolatnak egy mélyebb részletével foglalkozik a film, a tükör mögötti démoni erőkkel, amik embereket gyilkolnak, mert ki akarnak törni csapdájukból. Még egy kis ínyencség is tartozik a filmhez: Kiefer Sutherland, alias Jack Bauer bújt a főhősünk bőrébe.

Ben Carson exzsaru, akinek súlyos tragédia következett be az életében. Emiatt elhatárolódott a családjától, alkoholizmusba menekült. Azonban jön egy másik lehetőség, őrként a Mayflower áruházat kell őriznie, ez a feladat azonban nem várt fordulatokkal jár. Egy tükrökkel teli teremben találja magát, és szembe néz magával a Gonosszal. Azonban ez a sötét erő a családjára is egyre nagyobb fenyegetést jelent.

Mint volt zsaru, jobban elkezd nyomozni a furcsaságok után, mik történtek a Mayflowerben korábban, amíg aktívan üzemelt, illetve amikor még az épület más célokat szolgált. A tükrök kérték, hogy Jack, vagyis na, Ben keresse meg Esseker-t, a tükrök az ő fejét követelik, hősünk pedig mindent megtesz, hogy kiszolgáltassa a kívánt személyt, csakhogy ezáltal a családja életben maradjon.

mirrors-2.jpg

Kiefer Sutherland neve számomra ma már teljesen összeforrt a 24-el, és Jack Bauerrel (és a rajongóknak már nem sokat kell várni, a 24: Live Another Day-re :)). Ez annyira meglátszik, hogy mikor főhősünk közli mindig, hogy a családom élete veszélyben van, megmentem a családom, az egész pont úgy hat, ahogy Jack az egyik, pontosabban szinte bármelyik évadban ordítozik a CTU-ban. Vártam is ahogy a terrorelhárítás szellemirtók módba megy át, és akcióznak percről percre. Azért is emelem ki a párhuzamot, mert nagyon szorosan jelen van az alkotásban a sorozatbeli jellem. Főhősünk egy ordítozós, lelki problémákkal küzködő, családját menteni akaró közben pedig veszélybesodró, idegbeteg, rohangáló, lövöldöző "nyomozó", magyarul Jack Bauer. Csak most álnevet használ, Ben Carsonként, és kissé züllöttebb. Nem volt nehéz dolga Sutherlandnek a karakterrel, és jó volt őt újra a vásznon látni.

mirrors_02.jpg

Alexandre Aja (Sziklák szeme, P2, Magasfeszültség) rendezte ezt a remake-t, ami bár sokaknak csalódást okozott, szerintem egészen jó kis nézhető film. A rendezői munka egészen jó, remek beállításokkal operáltak a készítők, és jól megírt forgatókönyvvel. Be kell ismerni, nem egy Sziklák szeme a mű, egyszerű története van kis csavaros megoldásokkal fűszerezve, ami esti kikapcsolódásnak egyáltalán nem utolsó, párosan se.

Igazi horror: izgalmas, véres, van benne egy őrült ijesztő kislány, démon, kisfiú, aki barátkozik az ellenséggel, és mindenki aggódik és drukkol Jack Bauernak - tény, hogy Kiefer munkája az egyik húzóvonal az egész filmben.

Tele van feszültséggel, a sötét hosszú folyosóknál csak úgy libabőrös lesz az ember. Egy igazán fordulatos, érdekfeszítő film, bár sok klisé jelenettel tűzdelve, de Sutherland produkciója is, szóval aki szereti őt, és az ilyen típusú horrorokat, az ne hagyja ki! 7/10.

Címkék: 2008 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr905881502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zelmo · https://zenehallgatas.blog.hu/ 2017.07.01. 23:52:16

Jó kis film, általában minden tükrös filmet szeretek, az eredetije, a koreai horror még jobb.

süti beállítások módosítása