Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 14. rész

2014.03.18. 08:49 Csabi87

Még két rész és vége az évadnak, ez pedig rettentően szomorú. Ami viszont biztos, hogy a 4. évad 14. része talán az egész sorozat legdurvább epizódja volt, pedig az elején azt hittem, hogy az egyetlen izgalmas az lesz benne, hogy Tyreese levette a sapkáját. 

Sokan a 2. felvonás félévad zárását emlegetik hasonlóan megdöbbentő részként, számomra ez bőven túl tett azon is. De nézzük spoileresen.

twd-4-14-3.jpeg

Carol, Tyreese, Lizzie és Mica bóklászását követhettük nyomon, akik a társaság többi tagjához hasonlóan a Végállomásra tartanak a sínek mentén, viszont vízbeszerző körút gyanánt tartanak egy kis kitérőt, eközben pedig egy többnyire elszigetelt kis házra bukkannak. Úgy döntenek legalább pár napot elidőznek ott, de az a lehetőség is felmerül, hogy ott maradnak, Tyreese ugyanis Carolon és a lányokon kívül nem igazán tud bízni másban, hiszen még bőven benne él Karen elvesztésének emléke, akit ugye valaki a falakon belülről gyilkolt meg.

Ez alkalommal talán kicsit kevesebb zombit kaptunk, mint azt megszokhattuk, hiszen a házból kitörő agyhalott mellett, még a síneken ragadt példány és az agyon égett zombik jelentek meg, mondjuk utóbbiak baromi hatásosak voltak, ahogy füstölve haladtak. Mondjuk azt nem értem, hogy a lányoknak, hogy nem sikerült elfutniuk, mert a síneknél már lehagyták őket, aztán mire a kerítéshez értek megint a nyomukban voltak. Egyébként ha már itt tartunk, akkor azért a hatalmas füst is érdekes kérdés lehet, nem derült ki, hogy az abból az irányból jött-e ahová tartanak, lehet a Végállomás pusztult el és mire odaérnek csak por és hamu marad, de persze az talán valószínűbb lehet, hogy a Daryl és Beth által felgyújtott házikó égett, hiszen ezzel a négyessel jó ideje nem foglalkoztunk és időben ők valahol ott tarthatnak.

twd-4-14-2.jpg

Azt már korábban is tudtuk, hogy Lizzie lehetett az, aki a zombikat etette és az sem volt titok, hogy a kislány súlyos lelki traumán ment át és habár erősnek tűnik legalább olyan zakkant, mint a Kormányzó. Már a babát is megakarta ölni korábban, most azt is felveti, hogy ő is szívesen lenne zombi, hiszen az csak egy átalakulás és előbb-utóbb mindenki átalakul - ahogy azt a Caroltól beidézett szövegből is hallhatjuk, csak talán ő nem úgy értette, ahogy Lizzie és talán valahol ő lökte erre a szörnyű ösvényre a lányt.

A csapás, amin elindul pedig tényleg szörnyű véget ér. Megöli a saját kistestvérét, hiszen zombiként úgyis visszatér és Tyreeseék még éppen időben érkeznek, hogy legalább Judithot megmentsék, Micán azonban nem tudnak segíteni és Carol egy szörnyű, de talán ésszerű döntésre szánja el magát - ahogy tette azt korábban is - fejbe lövi Lizziet.

Azt gondolom, hogy aki ezután a rész után csérog, hogy unalmas volt, szar volt, satöbbi, az most fejezze be a sorozatot és fogjon bele valami másba. Tény, hogy a zombi hentelés elmaradt és hogy baromira bealtattak minket, de aki a rész végén nem pislogott és ült még egy pár percig egy helyben az nem tudom mit nézett. Az előtte lévő szarakodást pedig azt hiszem abszolút elfeledtették. 

twd-4-14-1.jpg

Annyira drámai és durva volt, amit most kaptunk, hogy még a hideg is kirázott és abszolút nem számítottam erre a lépésre - ezért más az, amikor Carol lánya zombi formában mászik elő a pajtából, hiszen ott azért már korábban is sejteni lehetett, hogy talán ő is egy lett közülük. Lizzie azonban tény, hogy őrült volt már epizódok óta, de ez az egész hirtelen csapott át testvér gyilkosságba, a semmiből. A zárás pedig szintén kemény volt, hiszen nem mertem volna arra gondolni, hogy Carol megöli a lányt - igaz, ahogy említettük korábban is tett már hasonlót.

Emellett persze Tyreese előtt is világossá vált, hogy Karenék Carol ölte meg, de ez talán kicsit el is törpült a főbb történések mellett és a nagy csattanó elmaradt, érthető módon, hiszen Tyreese talán egy kicsit szintén elvesztette az eszét és nem képes feldolgozni, hogy mi történt.

Zseniális rész volt - ja igen ne feledkezzünk meg a kezdésről sem, a zombi fogócskáról - talán az egyik legjobb a sorozat történetében, ezt pedig az évadzárásban nagyon nehéz lesz überelni.

A jövőhétig szokás szerint erősen ajánljuk a hazai The Walking Dead rajongói FB oldalát.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr395867197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.18. 09:42:49

így van az eddigi legjobb rész ever.

nézd a virágokat, csak nézd a virágokat. még egy ilyen hátborzongató mondat vazz!!!

Bexter 2014.03.18. 13:28:39

Kimaradt az hogy, Carol bevallotta Tyreesenek, hogy ő ölte meg Karent.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.03.18. 17:44:21

@Bexter: Dehogy, a végén szőrmentén említettem :)

süti beállítások módosítása