Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 13. rész

2014.03.11. 07:32 Csabi87

Még három rész és véget ér a The Walking Dead 4. nagy felvonása, a zárásig pedig félhetően többnyire marad a téli szünet utáni felállás: a csapattagjai kis csoportokban kóborolnak a sínek mentén. Ezzel persze gond nincs, hiszen a zombikat többnyire megkapjuk, de a dráma vonalat kedvelők sem panaszkodhatnak, sőt utóbbi téren igencsak megy a kényesztetés. 

De milyen volt a 13. rész? A tovább mögött spoileresen elmesélem.

twd-4-13-2.jpg

Őszinte leszek, a visszatérés utáni egyik legunalmasabb rész volt a mostani. A véleményem szubjektív és könnyen vállalom, hogy tévedek, de a helyzet az, hogy Sasha, Bob és Maggie vergődése valahogy nem izgat. A szétszakadt csoportok közül az ő történetük érdekel a legkevésbé, ezért is volt örömteli, hogy Daryl és Beth is kapott játékidőt. Még egyszer jelezném, hogy baromi szubjektív a véleményem és azért jó néhány remek pillanat akadt most is, tehát önmagában nem volt ez rossz, de a többihez viszonyítva gyengébben sikerült.

A kezdés például baromi hatásos volt, egy kis flashback Bob módra. Abból akár többet is eltudtam volna képzelni, vagy ha már Bob központú résznek ígérkezett a mostani, akkor foglalkoztak volna vele többet. Az, hogy a srác csak mosolyog és örül a farkának, meg lekapja Sashát, aztán vidáman megy a síneken, mert úgyse jön a vonat. Hát nem tudom. Egyszerűen nem mozgatott meg, pedig a zenés kezdés pontot ér, ráadásul pirosat.

A ködös zombitámadás pedig legalább hármat. Az előzetesben ezt a részt amúgy sejtették, de baromi jó volt, pont, mint korábban Rick bújkálása vagy az előző részben, amikor a csomagtartóba bújt a kis gerlepár. Ezektől lesz íze a mostani epizódoknak és ezek az apró kis fűszervarázsok kellenek.

twd-4-13-3.jpg

Amellett pedig, hogy a Sasha, Bob, Maggie hármas kalandja nem volt valami egetverő - tényleg bocs, valamiért nem annyira érdekel ez a vonal - a másik szál adta. Daryl talán szerelmes vagy mi a pöcs, a lány pedig cuki és Emily Kinney végre szerepet kap, ami jó, mert ahogy korábban is említettem felülírták az eddigi lézengését. Erre pedig mit ad Isten, kiderül, hogy a karakter jó, a lány ügyes. Eddig erre nem fogadtam volna.

Hőseinket még egy adag zombitámadás is érte, Daryl pedig éppen, hogy kikerült a szorult helyzetből, ami attól függetlenül is izgalmas volt, hogy sejthettük mi lesz a vége. A lányt azonban úgy tűnik elrabolták, egyelőre nem is tudni, hogy kik, azért arra kíváncsi vagyok és bíztam benne, hogy onnét kapunk még valamit. Na de majd legközelebb.

Daryl pedig miután kiborult, "jól szituált" férfiakba botlik - vagy ők belé - akikkel úgy tűnik talán megtalálja a közös hangot. Hacsak nem ők rabolták el Bethet, mondjuk abban egyelőre nem látok logikát, de lehet egy nagyobb csoport tagjai. Vagy a Végállomásra tartanak, esetleg ottaniak, mindenesetre a kérdés érdekes, hiszen az is lehet, hogy Merle-hez hasonló hillybillyk, akik csak fingatják a másikat.

twd-4-13-1.jpg

A végén pedig egy kis kósza Glennt is kaptunk, hogy teljes legyen a kép, ő pedig szintén a Végállomás nevű helyre tart, ahová ugye szépen lassan majd mindenki odaér. Így állunk per pillanat, a jövőhéten pedig Tyreeseék kapják meg a staféta botot. Majd hozzuk az előzetest is.

Ja és arról a hatásos részről se feledkezzünk meg, amikor Sasha és Bob az éjszakában, kint vannak. A tücskök, kabócák és az éjszaka hangjai közé már abszolút dukál egy kis zombihörgés. A maga nemében ez is kicsit hátborzongató volt.

Viszont addig is, ne feledd, a The Walking Dead magyar FB-os rajongói oldalán nem hagynak Téged zombik nélkül!

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr445853603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyKy 2014.03.11. 08:03:41

Na, és mi a magyarázat az elejére? Merthogy engem az nyűgözött le leginkább, ezért nem tudom összekapcsolni a részeket; Bob egyedül, elkeseredetten bolyong, Glenn és Daryl EGYÜTT pedig rátalálnak. Mi lett Maggie-vel? (Sasha engem sem érdekel különösebben :P) Mi van Beth-szel, hogyan talál egymásra Glenn és Daryl??? Emiatt szerintem nagyon izgalmas rész lett, hiszen nem úgy lett vége, mintha Glenn és Daryl egymásra találhatnánk bármelyik pillanatban.

Radrian07 2014.03.11. 08:29:02

@KyKy:

Az egy visszatekintés volt, Bob történetére, hogy hogyan is találkozozott a csoporttal annó, mi volt vele azelőtt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.13. 18:16:12

a csapat akikbe daryl belefutott nem ugyan az akik rick-éknél is ott voltak?!

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.03.13. 19:14:25

@doggfather: egyébként de. Ez mondjuk szégyen nem szégyen nekem később esett le, csak már nem volt pofám átírni a korábbiakat.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.14. 12:07:22

@Csabi87: csak neked és csak négyszemközt: nekem le se esett egy másik horrorros blogon olvastam, akkor volt egy vattafakk pillanatom, hogy tényleg vazz. :D:D

Ide meg már beírtam, hogy vagizzak. :D

süti beállítások módosítása