Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Claustrophilia élménybeszámoló

„A Lord Wicklewood hagyaték” a Blahán

2014.03.08. 12:02 Herschmi

törölni.jpgLord Wicklewood igazi kalandor volt, elveszett kincsek után kutatott és rejtélyeket oldott meg. Szinte alig tudja valaki, hogy majdnem minden kincs vadász-kalandor film főszereplőjét róla mintázták, még Indiana Jones-t is! Élete utolsó éveit Budapesten töltötte, lakását egy hatalmas „rejtvénnyé” alakítva. Évtizedekkel halála után még mindig érintetlenül áll egykori otthona és csak arra vár, hogy a XXI. század kalandorai megfejtsék múlt századból megmaradt fejtörők tucatjait.

Délelőtt 9 órára kaptunk időpontot a Claustrophilia csapatától, és pici késéssel meg is érkeztünk a Blahán álló épülethez. A megbeszéltek szerint felcsengettünk, és felmentünk a lakásba. Na itt ért minket az első sokk! Arra számítottam, hogy röviden elbeszélgetünk a játék szervezőivel, ismertetik a szabályokat, ezek után belépünk egy terembe és kezdődhet majd a játék. Ehhez képest egy üres szobában álltunk és csak zavartan néztük egymást, nem értve, miért nem találunk senkit, csak zárt ajtókat. Pár perc töketlenkedés után végre rájöttünk, hogy senki sem fog jönni, azonnal a játék közepébe csöppentünk! Oltári egyedi ötlet ez a kezdés, máris elkönyveltem egy piros pontot a Claustrophilia részére! Az első szobából elég hamar átjutottunk a következőbe, majd sorra vettük az összes többit. Elmondható, hogy fokozatosan nehezednek a feladványok, a könnyű fejtörők lassú ütemben mennek át komolyabb logikai és ügyességi feladatokba. Ez szintén jó pont, mint ahogy az is, hogy mindenféle előzetes felvilágosítás nélkül a játékosoknak maguknak kell rájönniük a segítségkérés módjára.

A játékhelyszínek ódon, múlt század első felét idéző tárgyakkal lettek berendezve. Antik tükrök, vasalók, olajlámpák és bélyegek sajátos hangulatot teremtenek, ezzel is plusz élményt nyújtva. Természetesen egy világcsavargó kalandor lakásában járva az utazások komoly szerepet játszottak a szobák és feladványok felépítésében. Két igazán nehéz feladattal volt csak dolgunk a játék során. Az egyikkel nagyon megizzadtunk, mire megoldottuk, míg a másiknál furfangosabbak meg tudják oldani egy sokkal egyszerűbb módszerrel is. 50 perc alatt sikerült minden akadályt leküzdenünk és sikerrel kijutottunk ebből a szabadulós játékból.

kep4.jpg

Összegezve a Claustrophiliában eltöltött szűk órát, remekül szórakoztunk. A feladatok nem túl nehezek, gyakorlott escape game-játékosoknak nem fog egyik sem problémát okozni. Kezdők számára viszont tökéletes választás ez a játék! Egy óra alatt felvehetik az ilyen jellegű játékok ritmusát, felkészülve ezzel a komolyabb kihívásokra és emellett még esélyük is van kijutni egy órán belül, ami bármilyen szobáról is legyen szó, mindig hatalmas sikerélményt jelent.

kep1.jpg

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 8.

Email: info.claustrophilia@gmail.com

Telefon: +36 30 724 2274

Facebook: www.facebook.com/claustrophilia

Honlap: http://www.claustrophilia.hu/

Árak: 10.000 Ft / JÁTÉK. Előzetes foglalás szükséges!

kep2.jpg

Címkék: élménybeszámolók Claustrophilia

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr25843631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2014.03.09. 07:34:25

Gondolom ez volt itten a fizetett hirdetés "kategória"...

süti beállítások módosítása