Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 12. rész

2014.03.04. 08:36 Csabi87

Tudod mit? A The Walking Dead megint egészen jól sikerült. Kaptunk zombikat. hisztit és drámát, de az arány megint jó volt és végre foglalkoztak megint Beth karakterével. Jó, hogy a csapat szétvált és talán a nagy reuniont elhúzzák az évad végéig. Nem is volna baj.

A tovább mögött folytatom az értekezést.

twd-4-12-2.jpg

Az elején nem gondoltam volna, hogy ebben a külön mászkálásban van potenciál. Legalábbis túl sok. Oké, csámborognak és nem egy börtönben vagy egy farmon lebzselnek a karakterek, zombikkal is találkoznak, de a csapat együtt érdekes. Viszont a francokat, hiszen végre van idő tényleg foglalkozni a karakterekkel.

Ez alkalommal a nagyító lencséje Daryl és Beth fölött állt meg, utóbbinak pedig végre meg lehet jegyezni a nevét. A szőke kislány nem sokat szerepelt eddig. Ott volt a háttérben, meghalt a pasija, tán egy időben még Carl is hegyezte rá a farkát, de ennyi. Nem rég viszont a naplója által főszerepet kapott Daryllel karöltve, igaz akkor még egy másik kisebb csoportot is követtünk, most viszont csak ketten maradtak és nem volt unalmas.

A lányról kiderült, hogy életképes létforma, ami számomra tényleg meglepetés volt, hiszen annyira háttérember volt, holott egészen szimpatikus Emily Kinney pedig megtudta mutatni, hogy ő azért ügyes. A karakter tüzet gyújtott, bogarat gyűjtött, zombit ölt - mondjuk balfaszkodott is egy picit - és ez jó volt.

twd-4-12-3.jpg

Másrészt pedig Darylt is jobban megismerhettük. A kisebbik Dixon fiú magát hibáztatja a történetekért, ezért volt mufurc az utóbbi részekben, na meg ugye ne feledjük, hogy a bátyját is meg kellett ölnie. Sok mindenen keresztül ment és a kiabálós, már-már kicsit hisztibe hajló jelenet zseniális volt, pedig nem feltétlen vagyok oda a drámázásért, de ha ilyen és van értelme, akkor kell és köszönjük.

Szőrmentén egy kis zombigyilkolást is kaptunk, amelyek azért szintén a szokásos precíz és a maga nemében remek megoldások voltak. E mellé pedig kaptunk kígyónyúzást is, aminél kicsit félre tettem a töltött káposztát.

A zárás pedig egy amolyan metaforikus jelentéssel bíró búcsú a múltnak jelenetként is felfogható. Mármint ugye a zombik előtti múltnak, nem a törpieknek.

twd-4-12-1.jpg

Ja és ne feledkezzünk meg arról sem, amikor két hősünk bezárkózott az elhagyott autó csomagtartójába. Nyilván egyértelmű volt, hogy nem cibálják ki Daryl a pöcsénél fogva és Beth haja szála sem vált hullámosból görbébe, de mégis micsoda jó kis feszültséggel teli másodpercek voltak. Csöndben várják, hogy mi lesz, odakint csoszognak és hörögnek a halottak, bent megcsillan a kés pengéje. Legalább annyira jó volt, mint legutóbb Rick ágy alatti bujkálása, ami aztán kommandózásba váltott át. A jövőheti előzetest látva pedig nem állunk meg itt.

Ritka az, amikor a történet ilyen kevés karakterrel foglalkozik egyszerre és sokszor unalmas is, most nem volt az - szerintem.

A jövőhéten pedig a kalandok folytatódnak, addig pedig tudod. Itt a magyar Facebookos The Walking Dead rajongói oldal.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1005842512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.04. 10:11:22

bruti, hogy daryl akkor is kemény, mikor sír, vagy kétségbeesett.

Azt hittem, hogy szex is lesz benne.

Mr.paksimogyoró 2014.03.04. 11:40:26

Beth karaktere hány éves a sorozatban?

Dark.Lion 2014.03.04. 12:15:21

Beth nemrég töltötte be a 18-at. A színésznő meg 27 éves. :D

Mr.paksimogyoró 2014.03.04. 12:21:28

Köszi, akkor semmi akadálya egy Beth-Daryl összeborulásnak :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.04. 14:26:56

@Mr.paksimogyoró: biztos, hogy a zombiapokalipszis után ez számítana?

Mr.paksimogyoró 2014.03.04. 14:45:36

@doggfather: Legalább lenne valami jó is az életükben :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.03.04. 15:18:40

@Mr.paksimogyoró: pont erre gondoltam én is. ;)

meg a csaj ki akarta próbálni a szeszt és csak azt?

süti beállítások módosítása