Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szalagavató (2008) - Prom Night

2014.03.01. 18:14 Csabi87

promnight.jpgElőször 1980-ban forgatták le a Prom Night című horrort Jamie Lee Curtis főszereplésével, majd ezt a változatot még követte néhány felvonás. Őszintén szólva talán nem túlzás azt állítani, hogy a folytatások nem sikerültek feltétlenül jól, sőt az alapmű sem alap mű. Maximum közepésként értékelhető slasherről beszélhetünk, Jamie Lee Curtis és Leslie Nielsen ellenére is.

Abban bíztam, hogy a 2008-as remake talán jobban sikerül és egy izgalmas, darabolós slashert kapunk. Igazából lövésem sincs miért hittem ezt, egy haverom azt mondta, hogy tök jó film, én hittem neki, nem kérdeztem mást, nem néztem meg az előzetest és besétáltam a csalárd kis csapdába. A sráccal azóta megszakítottam minden kapcsolatot, nagyon becsapott.

Ha Prom Night lassú és óvatos slasher volt, akkor a remake-t nem is tudom, hogy lehetne jellemezni. De majd mindjárt megpróbálkozom vele, viszont először nézzük a sztorit, amit egy picit elferdítettek, bár őszintén szólva ez legalább jó ötlet volt, de több ilyet véletlenül se keressünk.

Adott egy fiatal lány Donna, akinek a nevét néha egy n-nel ejtik a szinkronban. Hősnőnk pár éve elvesztette a családját, egy őrült tanára gyilkolta le őket, aki halálosan szerelmes volt a lányba és megrögzötten hitte, hogy érzéseit viszonozzák, a lábai alól pedig kicsúszott a talaj. Donna túlélte az őrült mészárlását, nagynénje házába költözött és ott próbált új életet kezdeni és úgy tűnik az elmúlt években egy picit sikerült is magát túltennie a tragédián - mondjuk a film elején pont lelkizik, hogy jaj kezd rosszabb lenni, de amikor bulizni kell ennek nyomát se látjuk.

A leányzó éppen a szalagavatójára készül, de nem várt dolog történik - csak hülyéskedek, tudtuk jól, hogy ez lesz - az egykori tanár megszökik a diliházból, ahová zárták és újra Donna nyomába szegődik, hogy szerelmük beteljesüljön.

Folytatás a tovább mögött.

prom2.jpg


A sztori őszintén szólva nekem tényleg jobban tetszik, kevésbé misztikus és azon sem kell gondolkoznunk ki a gyilkos, de kevésbé nevetséges, mint a korábbi esetben. Viszont minden más bohózatba illő.

Kezdjük ott, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan okból, a szalagavató egy menő hotelben van, vörös szőnyegen mennek be a pisztricsáré diákok és többen fotózzák őket, mint az Oscar vér veres szőnyegén álló színészeket. Nyilván egy suta magyarázatot kapunk arra a rögtön felmerülő kérdésre, hogy "hát ez meg mi a faszom?" ugyanis kiderül, hogy az egyik lány kőgazdag és menő bulit szervezett a többieknek - akiknek a java részét utálja, meg őt is utálják, mert egy picsa, tehát logika mégse feltétlen van benne.

prom1.jpg

A szereplők. Sarkalatos ponthoz érkeztünk, ugyanis a gyilkost alakító úr még egynek el is megy, de a többiek egytől-egyig bénák. Brittany Snow-ra mondjuk ezt nem merném ráaggatni, csak egyszerűen nem horrorba való, a karaktere pedig nevetséges. Azt, hogy egy szörnyű tragédiát élt át úgy próbálják nekünk átadni, hogy mindentől megijed, ami a háta mögött van: a nagy nénjétől, a barátjától és egy alkalommal egy asztali lámpától is.

Na most ugye slasherről beszélhetünk, tehát az előbb felsorolt hibákra még nagy ívben szarhatnánk is, mivel kit érdekel, ha van egy nagy adag trancsír. De itt nincs az se. Eleve nem 18 karikás a film, így a gyilkosságokból hangyapöcsnyit se látunk, illetve elnézést, ha mégis, akkor van pár hason szúrás, ami gázul néz ki és kész.

Nem is tudom kiknek készült ez a film és az ilyen produkciók esetében sosem tudom feldolgozni ezt. Annak, aki szereti a slashert és a horrort biztos nem, mert ez messze van attól. A viccesebb műfajok kedvelőinek se, mert humornak sincs nyoma. A fiatalok meg ha már horrorra szánják magukat, akkor vagy néznek olyat, amit még nem szabad nekik, vagy nem néznek rémfilmeket. Szerintem.

prom3.jpg

Felháborodásomat egyébként talán jól példázza a film egyetlen fesztivál díja, A Fangoria Chainsaw Awards-on begyűjtötték a legrosszabb filmnek járó díjat 2009-ben. Ezzel pedig azt hiszem mindent elárultam.

A rendezést egyébként a tehetségtelennek nem nevezhető Nelson McCormick rendezte, aki sorozatok esetében jó néhányszor megtette már ezt és azon a terepen elég otthonosan mozog, kár volt erőltetnie a filmezést.

3 pontot kap ez a film és ebben a világ összes jó szándéka benne van a részemről.

Címkék: 2008 amerikai film 3/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr265114562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása