Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Among Friends (2012)

Barátok közt horror módra

2014.02.25. 17:36 Csabi87

among-friends-poster.jpgDanielle Harris neve horrorberkekben nyilván egészen jól cseng. Az 1977-es születésű lány annak idején a Halloween 4. részében tűnt fel, még gyerekkorában, majd ott volt a folytatásban, ezzel pedig mintegy oltást kapott horrorból, hiszen a későbbiekben rendre ebben a műfajban láthatjuk.

Nyilván a repertoárban szerepel egy halom sorozat, vígjátékok és akció darabok is, de a fővonalat mindenképpen a horror képviseli. 

2008-ban Harris kisasszony odáig merészkedett, hogy rendezett is, a Prank című horrort, igaz akkor még nem egyedül. A rendezői szék kisajátítására 2012-ig kellett várnunk, ekkor készült el az Among Friends, amely a nagy közönséghez mondjuk csak tavaly jutott el, előtte fesztiválokon láthatta az, akit érdekelt.

Sikerült-e megugrania a lécet? Jó film-e az Among Friends. Mindjárt kiderül, de előtte nézzük a sztorit.

Adott egy fiatal baráti társaság lányokkal és fiúkkal vegyesen. Egy bulizós estére készülnek, persze nem a megszokott hagyományos fajtából, ugyanis egy nyomozós játékkal indítják útjára az éjszakát. Amolyan szerepjátékról van szó. Egyikük házában, a házigazda elrejtett néhány véres ruha darabot, levágott műujjakat és hasonlókat, hőseinknek pedig ezeket kell begyűjteniük és kitalálniuk, hogy ki a "gyilkos" közülük. Igazi kis rejtvénynek tűnik a dolog, a gond csak az, hogy az egyikőjük füle mögött tényleg vaj van, meglehetősen vastagon. A vacsoraasztalnál pedig szeretne is végezni társaival.

A tovább mögött folytatom.

among-friends-1.png

Valahol a Would You Rather? jutott eszembe az Among Friendsről, bár nyilván a hasonlóság mindösszesen annyi, hogy mint ott, itt is egy nagy asztal körül zajlanak az események. Csak mondjuk míg ott ezt sikerült izgalmasra csinálni, addig itt hiányzik valami.

A gyilkos kilétét nem fedem fel, bár abszolút nem lenne spoileres, hiszen egyértelmű, hogy ki a geci, az indokai azonban meglehetősen mondva csináltak. A gondja, hogy a barátai hazudnak egymásnak, megcsalják egymást és nem viselkednek barát módjára, amiből természetesen egyenesen következik, hogy halált érdemelnek.

among-friends-2.jpg

Lehetett volna ez egy jó kis slasher, talán izgalmasabb lett volna, mint így, hogy a társaság az asztalnál ücsörög és néha végre hajtanak rajtuk valami vérzéssel együtt járó kínzást. Ez utóbbiak mondjuk nem rosszak, de semmi olyat nem láthatunk, amit máshol se mutattak még nekünk. Sőt a kivitelezés miatt néha kicsit tötymörgősnek tűnik a film.

A szereplőkkel különös probléma nincs, pont ide valók, sőt a horrorrajongók kicsit dörzsölhetik is a tenyerüket, hiszen pár perc erejéig Kane Hodder is feltűnik, sőt Xavier Gens francia rendező is. Csak, hogy legyen egy kis hab, az amúgy nem túl édes torta tetején.

among-friends-3.jpg

Az a baj, hogy kicsit semmilyen lett az Among Friends, bár ezt nem feltétlen a rendezőlány részére kell írni, hiszen ilyen nincs gond, hanem egyszerűen az Alyssa Lobit által megálmodott és írt történet van tele klisékkel.

Ettől függetlenül - vagy pont ezért - 5 pontot megérdemel a film és kifejezetten időpocsékolásnak sem lehet nevezni, de ha nagyon akarsz találsz ennél jobb filmet is délutánra. De ha nem akkor se csüggedj, egy próbát ez is megér.

Címkék: 2012 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr835784840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása