Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Stranger Within (2013)

Egy nő traumája

2014.02.23. 17:28 SZANDRA

tsw.jpgBár nem kimondottan horror ez a film, thrillerként viszont igen érdekes, hasonló a Mellékhatásokhoz, szóval akinek az tetszett, és szereti a párkapcsolati drámákkal tarkított szellem történeteket, íme az alábbi sztori:

Emily egy híres, igen gazdag, és megbecsült színésznő. Férjével boldog házasságban él, egészen addig, amíg hatalmas trauma nem éri. A nőt elrabolja egy maszkos férfi, majd brutális tortúrát kell túlélnie mellette. Emily átvészeli a borzalmakat, és a pszichológus férje tanácsára, elutaznak Spanyolországba, ahol pihenhetek és messze kerülhetnek a tragédiától.

Emily már  az elején nagyon nehezen küzd meg az emlékeivel. Furcsa vízió lesznek, amiben halott embereket át, legfőképpen egy ismerőséről, akinek a halálát ő okozta. A lányt egyre több ijesztő kép zavarja meg, amikor hirtelen betoppan a házastársak életébe Sarah.

Sarah egy fiatal lány, akinek barátját súlyos baleset érte és meghalt, Sarah pedig segítségért menekült ahova csak tudott, és végül így találta meg Robert és Emily házát. A kétségbeesett lányt befogadják és lassan összeismerkedik a párral. Ez több konfliktust is eredményez. Sarahnak sok belső gondja van, így Robert elvállalja, hogy diganózist állít fel számára, míg Emily-vel más belső dolgokat beszélnek meg, ami Emily számára érthetően kellemetlen. Sarah szép lassan közelebb kerül Roberthez, ami Emily számára természetesen sok, és emiatt féltékennyé is válik.

tsw2.jpg

Folytatás a tovább mögött.

A film leginkább a két nő kapcsolatáról, és Emily lelki megpróbáltatásairól szól. Sarah egy fiatal, eléggé rámenős kis csaj, és emiatt is Emily nehezen tudja kezelni a lány vadságát és spontanalitását, ami pedig Robertnek különösen tetszik. Emily-t egyre inkább zavarja Sarah jelenléte, és a férje és a lány szorosabb kapcsolata, hogy nehezen viseli el a lány jelenlétét. Ezt persze Sarah is észleli, így a két nő közötti ellentétek, és hogy melyikük az őrültebb, egyre inkább kiélezik a tragikus végkifejletet.

Emily szörnyűségeket élt át, és bár férje mindent megtesz érte hogy jobban legyen, azonban Emily nagyon rosszul reagál mindenre, ami csak éri, véres lábnyomok, és suttogások kísérik éjszakánként.

STRANGERWITHIN.png

A színészi játék nem lebilincselő, azonban a két nő jellemrajza igen alaposan ki lett dolgozva. A két nő között sok párhuzam van, és nem véletlenül. ennek nagy szerepe van a filmben, ahogy a korkülönbségnek is, bár nem kapott annyira nagy hangsúlyt, pedig elfért volna a filmben az érettség bemutatása is.

A sok párhuzam mellett a különbségek is kiütköznek, nem is akárhogyan...így egy 5/10 pontot érdemel a film.

Címkék: amerikai film 5/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr995811427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása