Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Big Ass Spider (2013)

2014.02.10. 17:31 Jason13

Big_Ass_Spider_High_Rez_2_8_13.jpgJaj, ezek az alsó kategóriás szörnyfilmek!

Sokan ki nem állhatják ezeket, és megmondom őszintén, ha van választásom én is inkább egy igényes mozit választok megnézésre, mint mondjuk egy Cápapolipot, vagy hasonló ökörséget. Azonban ebben a műfajban is van egy-két olyan szösszenet, amik azért felkeltik az érdeklődésem, ilyen volt ez a Big Ass Spider című agymenés is, ami az előzetesek alapján egy mókás, magát egyáltalán nem komolyan vevő idiótaságnak tűnt, egész tűrhető CGI animációval megspékelve. 

Viszont a végeredmény közel sem olyan szórakoztató, mint a rövid kedvcsináló videók, úgyhogy  most úgy érzem magam, mint akit nagyon csúnyán átvertek.

A történet, ha úgy vesszük a szokásos: a kormány véletlenül létrehoz egy nagyon veszélyes pókot, ami az idő elteltével még egyre nagyobbra is nő. Ez a kedves kis teremtmény el is szabadul Los Angelesben és hiába lohol utána az amerikai hadsereg, egy mezei rágcsáló irtóra és a mellé szegődő mexikói biztonsági őrre hárul a feladat, hogy elpusztítsák a szörnyeteget.

Folytatás a tovább mögött.

Igen, ennyi lenne a sztori, elképesztően egyszerű az egész, de engem ez nem zavart, egy ilyen kvalitású mozitól kár is elvárni többet. Ami rosszul érintett, az a tempó. Iszonyatosan döcögős a cselekmény, a játékidő első felén elég nehéz túllendülni, köszönhetően az unalmas és egyben fárasztó képsoroknak.

És itt térnék ki a film poénos oldalára. Az rendben lenne, hogy a készítők se vették komolyan munkájukat (emiatt a forgatókönyv rendkívül sok bakija felett könnyebb szemet hunyni), de akkor legalább jó poénokkal töltötték volna ki a játékidőt. Ezek helyett viszont totálisan erőltetett beszólásokat kapunk, melyeken még mosolyogni sem lehet. A két főszereplő pedig tovább súlyosbítja a helyzetet, elképesztően kretén figurák, akik egyáltalán nem szimpatikusak.

big-ass-spider-whysoblu-4.png

A látvány elég felemásra sikeredett, vannak egész jól megoldott jelenetek (az előzetesbe leginkább ezek lettek belepakolva) és már-már Asylum szintet megütő CGI-terror is akad. De legalább a címszereplő pók viszonylag tűrhetően néz ki és az adófizető polgárokat is tisztességesen írtja. Viszont a legjobban annak örültem, hogy a csúnya teremtménynek volt köze a környezethez, tehát ha végigtrappolt egy mezőn, akkor a földön látszódott a lábnyoma. Nem nagy dolog ez, de engem mindig is zavart a szörnyfilmekben, ha a CGI-lény még nyomot sem hagy a talajon maga után.

bas_000008e.jpg

Többet nem nagyon lehet írni erről a bugyutaságról. Technikailag elmegy egynek, mivel tartalmaz egész jól megcsinált akciókat, azonban a humort tekintve kifejezetten gyenge, ahogy a színészek terén is. Így a Big Ass Spider nem más, mint egy teljesen érdektelen óriás szörnyes marhaság, ezért csak azoknak ajánlanám, akik nem bírnak meglenni ilyen B-kategóriás marhaságok nélkül. Mindenki más óvatosan közelítsen felé.

Játékidő: 80 perc
Rendező: Mike Mendez
Forgatókönyvíró: Gregory Gieras
Szereplők: Greg Grunberg, Ray Wise, Lombardo Boyar

Értékelés: 3/10

Címkék: amerikai film 3/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr195805950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása