Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Blood Car (2007)

Egy gyenge vérautós történet

2014.02.05. 17:29 Csabi87

bloodcar.jpg1982-ben Csehszlovákiában készítették el a Vámpír négy keréken című horrort, amiben ha jól gondolom egy vérivó autó kapta a főszerepet. 2007-ben Alex Orr úgy döntött, hogy készít egy hasonló produkciót, amivel kapcsolatban kár húzni a dolgokat, nem sikerült túl jól.

Mr. Orról azért tudni érdemes, hogy néhány sikeresebb amerikai produkció elkészítésében már részt vett, még ha ezek nem is feltétlen horrorfilmek voltak, ehhez képest az első nagyobb lélegzetvételű rendezői alkotása nem hozott számára babérokat.

Mint sokan mások általában én is rálesek az imdb pontszámokra mielőtt egy ismeretlen filmmel találkozok. Néha eléggé eltér az ízlésem az ottani szavazókétól, de általában egálban vagyunk. A Blood Car picivel 5,5 ponton teljesített, ráadásul több, mint 1900-an értékelték, illetve néhány díjat is sikerült az alkotásnak bezsebelnie, még horrorfilmes fesztiválokon is. Így talán nem csoda, hogy bátorsággal és egészen nagy reményekkel vágtam neki ennek a kalandnak.

Kár volt, ugyanis Alex Orr humora, nagyon távol az enyémtől, a horror részt pedig talán jobb, ha hagyjuk.

A történet főhőse egy Archie nevű srác, aki néha hasonlít Bödőcs Tiborra, de vele ellentétben nem mókás, csak próbál az lenni. Archie tanár egy iskolában, szabadidejében pedig egy nagy találmányon dolgozik, alternatív megoldással szeretne működésre bírni egy autót, ugyanis valahol a közeli jövőben járunk, a benzin és a gázolaj, mint olyan már kifogyóban van és nem igazán tudja senki megfizetni azt. Ellenben hősünk nagyon dolgozik azon, hogy valami zöldség meghajtású dolgot hozzon létre, amiből egy kis vérzéses baleset után vérrel meghajtott autó lesz, mivel attól azon nyomban beindul az összeeszkábált motorszerkezet.

Archie menő lesz, a csajok dögleni kezdenek érte - pedig vasággyal sem nyom többet 20 kilónál és ijesztő is - ő pedig elindul a züllés útján, hiszen ahhoz, hogy megmaradjon menő autósnak, vérre van szüksége. Az emberi szervezetben pedig pont van elég...

A tovább mögött folytatom.

blood-car-2.png


Azt hiszem az első kérdés, ami felmerül bennünk az az elektromos autók ötlete, hiszen egyszerűbb lenne, mint ez, de ne kötözködjünk, örüljünk a vérautónak. Vagyis inkább mégse.

A független filmek, a kis pénzből készült, amatőrebb alkotások egyik sarkalatos pontja a megvalósítás. Ebbe lehet pofátlanság belekötni, de láttunk már kevésből egész ötletes és szépen összerakott kisfilmet - itthon is van erre példa nem is egy - illetve van a másik véglet, amikor szar az egész. A Blood Car utóbbiba tartozik.

Sebaj ilyenkor nagyon még nem kell kétségbeesni, egy jó történettel azért kialakulhat - és ilyenkor szükség is van rá - a baj, hogy itt ez sincs meg. A karakterekről pedig jobb ha nem is beszélünk.

Blood-Car.jpg

Van két csaj hősünk, akik közül az egyik ribanc, a másik meg az akarna lenni, Archie pedig idegesítő, az őt életre keltő Mike Brune pedig csak mérhetetlen jó indulattal nevezhető jó színésznek. Szerintem néha borzalmas volt, amit csinált.

A sztori tulajdonképpen nem szól semmiről, Archie farka nőre vágyik, a kocsi miatt megkapja, ezért gonoszságokat kezd művelni, időközben a kormány emberei pedig felfigyelnek rá és elkezdik meglesni - az ügynökök között akadnak tejfeles szájú tizenévese is, ami kurva jól rombolja az amúgy is gagyi hangulatot.

Véres jelenetet nem igen várjunk, egy kevés csurom véres pillanat akad, hiszen ha már horror, akkor kell lennie paradicsomszósznak, de itt körülbelül tényleg erről van szó és ez eléggé látszik is.

blood-car-1.png

Vígjátékról beszélhetünk én kétszer mosolyodtam el a film elején, utána erre sem volt példa. Nem is tudom, hova tegyem a humor részt, mert nem alpári dolgokat látunk, azon lehet nevetni, egyszerűen érzi az ember, hogy melyik rész akar poén lenni, de csak feszengve körül nézünk, hogy ugye senki nem látja, hogy olyan film előtt ülünk, amiben gyermekded poénok vannak. Ez pedig picit az egész filmre jellemző, ha nem tudnánk azt hihetnénk, hogy 8 év körüli gyerekek írták a forgatókönyvet és a rendezést is ők vezényelték.

2 pontot adnék a Blood Carra, az elején lévő poénok miatt, meg azért, mert volt vér még ha utóbbi nevetséges is volt. Nem ajánlom ezt a filmet senkinek, ha nagyon nincs más akkor se...

Címkék: 2007 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr105150048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása