Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

American Horror Story: Coven 13. rész - Vége az évadnak!

2014.01.31. 11:48 Csabi87

Ennyi volt, elfogyott az American Horror Story 3. évada, amely sokak szerint a leggyengébb volt és sajnos van is ebben igazság.

Az első 3-4 rész kifejezetten izgalmasra sikerült és utána sem maradtunk magunkra, de hiányérzetünk bőven lehet. Zoe karakterével lényegében alig kezdtek valamit az írók, de ugyan ez igaz - talán hatványozottan is - Evan Petersre, aki végig lézengett és egy baromi idióta karaktert játszhatott el, viszont igazából csak örülhetünk annak, hogy belőle minimális mennyiséget kaptunk.

Adott volt néhány szál is, amibe belekaptak, majd hirtelen összecsapták, viszont a koven és a vallásos szomszédság, vagy a koven és a boszorkányvadászok összetűzése is ilyen volt. A 13. részben a helyükre kerültek a dolgok, de talán a zárás is pont olyan felemás lett, mint az egész évad.

A tovább mögött folytatom, spoileresen.

ahs-utso-2.jpg

A hét próba köré fókuszálódtak a dolgok a zárásban, ahol eleinte gyorsan kezdtük elveszteni a "versenyzőket", hiszen Misty Day a pokolban ragadt és hamuvá foszlott, de Zoe is fenn akadt a kerítésen, igaz őt visszahozták. Utóbbi egyébként az évad egyik legnagyobb hibája is volt. Hiszen sokan haltak meg, de közben mégsem, hiszen vagy szellemként tértek vissza vagy felélesztették őket, így pedig a feszültség és az izgalom, ami ezt körülvette volna semmivé lett.

Az új Legfőbb pedig derült égből villámcsapásként mégsem a fiatal lányok közül került ki, hanem Cordelia volt az, aki magában hordozta az ehhez szükséges képességeket. Na bumm. A legszomorúbb ebben, hogy az utóbbi részekben az egész már nem is izgatott.

ahs-utso-1.jpg

A horror megint elmaradt, mint, ahogy az évad végéhez közeledve ez tapasztalható volt és ugyan kaptunk néhány véres jelenetet, de ezek nagy része állítom csak azért volt, hogy mégis meg legyen a horror töltet.

Stevie Nicks ismét feltűnt, ki tudja minek, bár gondolom a dalt a sorozathoz írta, de a jelenléte számomra megint akkora rejtély volt, mint a legutóbb.

Cordelia és Fiona utolsó beszélgetése - mert, hogy Fiona se halt meg, nahát?! - pedig inkább volt unalmas, mint érdekfeszítő - bár a rákos asszony maszkolása piros pontot érdemel.

ahs-utso-3.jpg

A legnagyobb baj, hogy a 3. évad kicsit olyan volt, mintha elfáradtak volna közben az írók, hiányzott a kraft sok esetben, amit a remek casting és a pazar színészi játékok nem feltétlen tudtak ellensúlyozni. Nem szeretnék károgó varjú lenni, de mintha kicsit magasra tették volna a lécet korábban most pedig ha nem is verték le, de sikerült eltalálni és megingatni egy kicsit.

Címkék: sorozat american horror story

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr955791291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2014.02.05. 11:50:47

Steve Nick a Seven wonders c dalt 2006-ban írta. Ha már cikkezel a sorozatról, legalább minimálisan nézz utána dolgoknak...szerintem... ;)

www.youtube.com/watch?v=9b4F_ppjnKU

Terror Dzsoni 2014.02.05. 16:26:45

@Csabi87:

Egyébként a cikk többi részével maximálisan tudok azonosulni, az izgalom és a meglepetés csírája is ki volt gyomlálva ebből az évadból. Dolgokat nem magyaráztak meg - vagy csak nem figyeltem -, pl: ki élesztette fel a Queeniet, ki rakta össze a Delphine LaLaurie meg ilyenek. Még mindig az elmegyógyintézetes évad a király.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.02.06. 18:39:14

@Terror Dzsoni: Queenie, nem hogy feléledt magától, vagy felélesztette magát, vagy mi. LaLauriet, pedig ő ragasztotta össze... legalábbis nekem így jött le, de lehet rosszul emlékszem.

Meglátjuk mi lesz jövőre, mondjuk az utolsó Jessica Lange-es évad lesz. Az szomorú.

süti beállítások módosítása