Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sleepy Hollow - Vége az 1. évadnak

2014.01.29. 12:17 Csabi87

Év közben sajnos kicsit elmaradtam a Sleepy Hollow-val, így el is maradtak a heti írások, most pedig már minek, így ,most jöjjön egy összefoglaló az első nagy lélegzetvételt illetően.

Annak idején emlékszem a Supernatural volt nekem hasonló sorozat, legalábbis olyan értelemben, hogy elkezdtem nézni, majd az évad közepénél megpihentem, mert annyira nem volt izgalmas,végül pedig ledaráltam a második etapotés a körmömet rágtam a 2. évad folytatásáig és rájöttem, hogy ez bizony jó. Nos kérem a Sleepy Hollow jó.

Aminek én örülök, hogy az évad egészét tekintve inkább az átívelőszál dominált, ugyan akadtak heti szörnyek és megoldandó feladatok, de ezek egy része is át volt itatva a főszállal, az utolsó perceket elnézve pedig szinte minden momentumnak volt jelentősége. No nem olyan Lost szinten, hanem még úgy, hogy az ember észben tudja tartani a dolgokat.

Remek flashbackek is színesítették a történetet, amelyeket élmény volt nézni és a Supernaturalt hoztam fel példaként, de az itteni nyomozások és okfejtések inkább Az elveszett ereklyék fosztogatóit és a Nemzet aranyát juttatták eszembe, amelyek nyilván nagy kedvencek voltak annak idején, így jó volt nosztalgiázni, főleg úgy, hogy a rejtélyeket azért csak sikerült egy kis horror fűszerezéssel bepácolni és a humor is végig jelen volt, annak ellenére, hogy a téma a világ megmentése. Ezek a poénok pedig végig ízlésesek voltak és habár az elején azt gondoltam unalmas lesz, ha a gagek többsége azon alapszik, hogy Ichabod a múltból jött és a jelen neki túl modern, de ezzel sem volt baj, ügyesen adagolták ezt is, pont, mint a sztorit.

A tovább mögött folytatom.

Sleepy-Hollow-2014-Season-Finale-Wallpaper-1280x800.jpg

Tom Mison játéka szintúgy élmény volt, az archaikus beszéddel együtt, Nicole Beharie pedig ha tőle el is maradt - és talán kettejük közül is hiányzott valami - azért bőven rendben volt, de Orlando Jonest is említhetném, akit baromira megkedveltem, pedig nem volt szimpatikus az ürge.

John Noble már A rejtélyben is nagy kedvenc volt itt pedig szintén hozta a tőle megszokottat - ő és a Jennyt alakító Lyndie Greenwood egyébként a következő évadban állandó státuszt kapnak, ami mondjuk nem jelenti, hogy minden részben ott lesznek.

sleepy_hollow_bad_blood.jpg

A zárás számomra csavaros volt, sok mindenre gondoltam, de arra nem, amit láthattunk, így sikerült megvezetni, ami külön jó pont és most baromira várom, hogy valamikor szeptemberben folytatódjanak a kalandok, amelyek vélhetően most indulnak csak be igazán.

A spoilerekbe most nem mennék bele, viszont erősen tudom ajánlani a sorozatot azoknak is, akik eddig vaciláltak. Februárban a FOX magyar csatornája egyébként műsorra tűzi, szinkronosan az első évadot, ha teheted tényleg ne hagyd ki, elég szórakoztató és leköt, a cél pedig ugye pont ez volna.

rs_560x415-131209155347-1024.sleepy-hollow.jpg

Címkék: sorozat sleepy hollow

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr115788174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.29. 17:18:33

az utolsó rész nekem is "pofámleszakad" volt.

süti beállítások módosítása