Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Human Race (2013)

Versenyezz vagy széjjel robban a fejed!

2014.01.26. 17:28 Csabi87

humanrace.jpgCsak úgy cikáznak a bennem a gondolatok Paul Hough első horrorja kapcsán. Az a helyzet, hogy az volna a legjobb, ha a rendezőt valaki jól a térdére fektetné - vagy kikötözné egy fához - és alaposan elverné a seggét. Ugyanis a The Human Race nem volna rossz... de a jó nem ilyen.

Ezt mondjuk egyrészt a költségvetés javára írhatjuk - ezzel pedig nem lehet mit tenni, ha x font van egy filmre, akkor annyiból kell gazdálkodni - viszont, hogy logikai bukfencek és baromságok is adódnak az már egy az egyben az író, rendező hibája. No és persze az is, ha hiányérzettel kell fel a néző a fotelből. Már pedig részben ez történt.

A sztori elején megismerünk egy lányt, aki egyszer csak egy nagy villanást követően eltűnik, majd egy teljesen új helyen találja magát, ahol rengeteg másik ember tobzódik és meghatározhatatlan helyről érkező hangok instrukciókat mormolnak. Hősnő jelöltünknek, azonban nem sok ideje marad meglepődni sem, ugyanis miután a kitaposott ösvényről a fűre lép szétrobban a feje, a teste pedig rongybaba módjára esik össze.

Mint kiderül az összesereglett ember tömegnek egy minden logikát nélkülöző versenyen kell szakértelmet tanúsítania, viszont nem mindegy, hogy hogyan teszik. Azt már tudjuk, hogy a fűre lépni tilos, de ha valaki kétszer megelőznek, vagy nem a kipakolt nyilakat követve halad, akkor is szétrobbanó fejjel végzi.

A túlélés szabályai tehát adottak, de a baj, hogy mint minden versenynek itt is csak egy nyertes lehet és emellett azért az is érdekes kérdés, hogy mi történik hőseinkkel, hol vannak és ki kényszeríti őket ebbe a szörnyű játékba.

A tovább mögött folytatom.

humanrace1.jpg

Kezdjük a jóval.

Az ötlet szerintem egész pofás, sőt mikor kiderül, hogy nagyjából miről is van szó, az szintén érdemel egy kisebb piros pontot, viszont az a baj, hogy majdnem minden másért feketét kell osztani.

A fényképezés az elmegy kategóriába még belefér, a vérengzéssel és a szétrobbanó fejekkel kicsit már más a helyzet, a libikóka inkább a szegényesen kivitelezett irányba billen. Persze itt jön az, hogy "ennyi pénz volt, oszt kész" és ez még annyira nem is ront az összképen.

humanrace2.jpg

Az már annál inkább, hogy versenyzőink igazából körbe-körbe szaladgálnak egy baromi unalmas pályán, ami igazából néhány épületből, járdából és random alagutakból áll. Futnak, futnak, futnak, néha szétrobban néhány delikvens feje és javarészt ennyi az egész.

Persze itt is felmerül, hogy össze kell fogni, rájönni, hogy mi folyik itt, addig nem megelőzni egymást - hiszen ugye a második ilyen alkalomért halál jár - aztán ott a sárga felsős srác, aki szarik az egészre és ezzel romba dönt mindent, de Mr. Hough, kérem, ezek sablonok.

humanrace3.jpg

Karaktereink valószerűtlenek és unalmasak. A néma pár például kifejezetten irritáló, rajtuk kívül pedig még két exkatona hősünk kap nagyobb szerepet, de ők is semmilyenek és a köréjük kanyarított, jaj de bajtársak voltak történet pedig pont annyira unalmas, mint ők, na meg giccses is. Ezzel együtt pedig logikátlan a csapat nagy része és a végére, ha nagyon belelovaljuk magunkat, égnek fog állni a hajunk.

A The Human Racet ennek ellenére a fanoknak érdemes megnézni, de csak nézni, mintha zombik lennénk, gondolkodás ki, popcorn be, akkor talán nem fő a fejünk a végén, hogy egy egész pofás ötletet - ami azért nem feltétlen újszerű - hogy lehet így összeköpdösni.

Igazából mindezek ellenére számomra még így is közepes filmélmény volt - naná, hiszen bírom a trash filmeket - így 5 pontot talán megérdemel, de nem biztos, hogy jó szívvel. Érdemes csekkolni az előzetest és abból kivonni minimum egyet, akkor talán nem csalódsz nagyon. A technikai hiányosságokért pedig okoljuk a válságot, a hülyeségekért pedig az alkoholt, Paul biztos iszik néha.

Címkék: amerikai film 5/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr445778201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2014.01.27. 11:01:52

Szerintem az elmúlt év legjobb horrorjával van dolgunk. Nyilván az ötlet dob rajta egy kurva nagyot, na meg a vége OMFG.

Mintha azt olvastam volna, hogy Kickstarteres a film, szóval ennek fényében simán jó a kivitelezés.

A két bajtárs múltja valóban unalmas lett, tökre felesleges volt flashbackelni, de már maga az ötlet mekkora, hogy egy féllábú veterán, meg egy süket pár a főszereplők!?

Ezen kívül a veterán karakterfejlődése is marhára bejött (próbálnak segíteni, aztán a végén már leszarja), a fűre kilökdösés is mekkora volt már :D

Ez egy simán 7 pontos film, sőt még több is, ha a költségvetést és az ötletet nézzük, és amit kihoztak belőle.

süti beállítások módosítása