Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dermesztő szél (2007) - Wind Chill

Lidérces hazautazás

2013.12.24. 18:07 SZANDRA

dsz3.jpgNagyon nehéz a karácsonnyal kapcsolatos horrrorfilmeket találni, főleg hogyha jó minőségűre vágyunk. Nem is nagyon láttam még igazán jó, "merry christmas and kill everybody" típusú horrort, de bátran és izgalmakkal teli reménnyel megpróbálkoztam ezzel a filmmel, hátha nyújt valami érdekeset. Lássuk a történetet.

Eljött Karácsony...ilyenkor mindenki, aki a családjától távolabb lakik, hazautazik hogy együtt ünnepeljenek békességben. Főszereplőinknek szintén ez a szándéka, egy lány mindenáron az egyik szülőjével szeretne ünnepelni, és talál is egy ismeretlen fiút, aki elfuvarozza, ingyen, puszta jó szándékból... Ha úgy fest a leírás, hogy ez túl szép hogy igaz legyen, akkor jók az ösztönök, ez a történet nagyon is sántít.

A betegen romantikus, és eléggé ijesztő fiú reménytelenül belezúgott a csajba, és emiatt szerette volna fuvarozni a lányt, neki persze gyanús lett a srác, nem is kicsit. Nos nem a legszebb szerelmes történet, az indulása miatt, amúgy egy tipikus cselekményszál lenne. Azonban hirtelen a semmiből egy autó lesodorja őket a havas útról, bent rekednek az autóban, és várják a segítséget.

Folytatás a tovább mögött.

Ez a film elég lassú, az eleje csak a párosról szól, de mégsem ismerjük meg igazán a szereplőket, egy-két információt kapunk, de nem válik egyikük se igazán szimpatikussá. A csajt nem is szeretném jellemezni, ő csak egy fruska, a srác leszámítva a eléggé nyomulós stílusát, még normális is lehetne, azonban itt a történet a lényeges, segítséget szeretnének, de eltévednek, és kint már egyáltalán nincsenek biztonságban...

dsz.jpg

Nem mondanám nagyon ijesztőnek, sajnos a filmnek tél szempontjából semmi különlegessége sincsen, bármelyik évszakban játszódhatott volna, a történet akkor is ugyanez, és ugyanennyire szórakoztató. Viszont eléggé undorító, mikor az a sikló kiesik szószerint annak a valakinek a szájából, értelme se sok van, de elég gusztustalan. Feldobja az egész koncepciót, bár a története érdekes, kísértethistória egészen okos kivitelezésben. Horrort ilyenfajta megvilágításban azért láthattunk már, ez se emelkedik ki a többiek közül, de tudja, hogyan kell feszültséget teremteni, és lassan, apró lépésekben adagolja az egyre durvulóbb képsorokat.

dsz2.jpg

Az is ötletes, hogy végig egy autóban játszódik, még a kis költségvetés is elég hozzá, bár a történet kidolgozottabb is lehetett volna, a jellemekben felfedezhető a fejlődés a film vége felé, ami persze mindenféleképpen pozítivum. De eredetibb ötlettel, pár extra megoldással, és erősebb, pszichikai vonallal sokkal élvezhetőbb lett volna, például a betegségek mélyítésével, és az egymásfelé való nyíltság is több teret kaphatott volna.

Összességében megéri megnézni, nem rossz kikapcsolódásként, bár ennél azért ötletesebb és elgondolkodtatóbb filmeket is bőven találni a repertoárban. Egy 6 pontot azért megérdemel a 10-ből.

Címkék: 2007 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr245699989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.11.06. 20:19:27

Tudsz még ajánlani téli/karácsonyi filmeket? Lassan eljön ez az időszak is. :D

SZANDRA 2014.11.10. 09:14:18

@Syracuse: Eddig majdnem minden évben írtunk karácsony közeledtével "ünnepi" filmekről, szerintem idén is lesz pár ilyen cikkünk. :) Viszont a korábbiakról nem találtam egybegyűjtött linket, keresésbe beírod az oldalon hogy karácsony, párat biztosan kiad. :)

süti beállítások módosítása