Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zombie Massacre (2013)

Olasz horror Uwe Boll hátszéllel

2013.12.11. 20:52 Csabi87

zombiemassacre-poster.jpgLuca Boni és Marco Ristori urak 2011-ben az Eaters című zombi horrorral adtak életjelet magukra. A film meglehetősen felejtős kategóriát képviselt, de azért egyszer végig lehetett nézni. Valószínűleg így tett Uwe Boll is, aki a filmkészítés Kozsója és ha éppen nem valami ocsmányságot rendez, akkor producerként veszi ki a részét a Zs-ből.

Boni és Ristori munkáját látva valószínűleg megjött a harci kedve, hiszen a következő filmjükhöz a Zombie Massacre-höz már a nevét is adta - sőt a következő Morning Starhoz is, igaz az nem is horror lesz. Ez persze már ok volt a félelemre, amit tovább tetézett, hogy imdb-n - perpillanat - 2,2 pontos állás. De vajon tényleg ilyen rossz? Vagy csak Uwe Boll filmjeit is divat lepontozni? Talán inkább az utóbbi. Vagy mégsem?

Persze nyugalom, heves vérmérsékletre semmi ok, a Zombie Massacre nem jó, de azért akadnak benne értékelhető dolgok.

Nézzük a sztorit - az mondjuk pont értékelhetetlen. Az amerikai kormány huncut, ezt eddig is tudtuk, viszont egy európai kísérleti telepükön hatalmas mocsokság történik, elszabadul egy vírus, amitől a közelben lakó emberek agyzabáló zombikká változnak. A hely ugyan karantén alákerült, de a kormány tudja, hogy ezt nem lehet a végtelenségig tartani, ezért a helyszínre küldenek egy takarító brigádot, akiknek az a feladatuk, hogy felrobbantsanak egy atombombát, hiszen amúgy is van egy atomreaktor a városban, így majd mindenki azt hiszi, hogy baleset történt.

Csak, hogy a takarítóbrigád hamar rájön, hogy őket is szeretnék elhallgattatni, ekképpen pedig nem lesz kimentés, hanem hagyják őket is felrobbanni. Vagyis hagynák, de hőseink mindent megtesznek az életben maradásért, ami nem könnyű feladat, hiszen a zombik sem azok a békés lények.

A tovább mögött folytatom.

zombiemassacre-3.jpg

Boni és Ristori a forgatókönyvírás közben sem bíztak semmit a véletlenre, hiszen valami napalmos tisztogatás helyet egyből atombombát akarnak robbantani - lehet azért mert CGI módszerrel azt a könnyebb megcsinálni - de mondjuk kár ezen fenn akadni, mert a sztori olyan lyukacsos, mint a locsolókanna rózsája.

Ez persze egyenesen magával hozza a 2D-s karaktereket is, akik közül egyedül a főhőst próbálták meg térben is elhelyezni, hiszen egy börtönből szabadult apa, aki sosem látta a gyermekét, de ha a küldetést elvégzi, akkor találkozhat sosem látott lányával, meg egyébként is azért került börtönbe, mert megölte a saját embereit, de azért, mert azok megakartak erőszakolni egy ártatlan kislányt. Pillanat, keresek egy zsebkendőt, elkezdtem könnyezni, mert ez annyira megható és egyedi stílusú.

zombiemassacre-2.jpg

Mondjuk hozzáteszem, hogy az egyedüli tűrhető színészi alakítást pont a karaktert alakító Christian Boeving nyújtja. Ha pedig már szereplők azért ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy Uwe Boll is feltűnik a filmben, az USA elnökét alakítja, aki mindent leszar és kurvázni is szeret. Szerencsére körülbelül másfél percig kell őt elviselnünk, a jelenet pedig egyértelműen botrányos.

Ami szintén szomorú, hogy viszonylag kevés az akció, ehelyett karakterein sokat beszélgetnek, de sose tudni, hogy miről, meg egyébként is a mondat végére elfelejtjük a mondat elejét, mert annyira semmitmondóak a párbeszédek.

Viszont! A zombi maszkok egészen jók lettek, itt még egy szolid tapsot is megereszthetnénk, de azért kár volna ennyire udvariaskodni, hiszen ez a minimum. A CGI szintén nulla, de azért szerencsére jó néhány robbantás és még CGI patkányok is jutottak a történetbe.

zombiemassacre-1.jpg

Mindezek ellenére viszont a Zombie Massacre semmivel sem rosszabb, mint az Asylum ilyen jellegű szórakoztatási céllal elkészült produkciói, sőt a zombi maszkok csak dobnak a helyzeten. Zs film, ez nem kérdés, de ha valaki bírja az ilyet, akkor érdemes megnéznie. 3 pontot adnék erre, egyrészt, hogy kicsit szembe menjek az Uwe Boll ellentáborral, másrészt pedig a maga nemében még szórakoztató is, amit látunk, kár hogy kevés az akció.

A magyar felirat ellenben borzalmas, igaz -skanki- barátunknak köszönhetjük, aki vélhetően egyenlő a google translatorral. Baromi jó, hogy a fordítási szándék meg van valakiben, de igazából a teljesítmény egy nagy nulla és jó ha akadnak eltalált mondatok - ezek is általában a Yes és a No fordításai. Bocsi a kitérőért, de ezt tovább nem tudtam megállni.... -skanki- ami nem megy, azt nem erőltetjük.

Címkék: olasz film 3/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr95683109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása