Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

R.I.P.D. - Szellemzsaruk (2013) - R.I.P.D.

2013.12.09. 18:27 Jason13

MV5BMTM5OTYxNzE5N15BMl5BanBnXkFtZTcwMDU1MTQ4OQ@@._V1_.jpgIsmét egy rendhagyó ajánló következik, hiszen a Szellemzsaruknak nem sok köze van a horror műfajához, de én úgy gondoltam, alapötlete miatt mégiscsak helye van a blogon. 

A történet főszereplője egy zsaru, akit elárul a társa és megöl, viszont a fickó nem nyugodhat békében, mivel bekerül a szellemzsaruk közé, akik a szökött lelkeket hajkurásszák világunkban. Társául kap egy vadnyugati pisztolyhőst, így ketten próbálják megmenteni az emberiséget a gonosz túlvilági lényektől és mikor épp nem akcióznak, akkor egymás agyára mennek.

Ez a koncepció nem is lenne rossz, bár sok eredetiséget nem tartalmaz, mégis, ki lehetett volna ebből hozni egy szórakoztató látványfilmet (vagy akár egy sötétebb tónusú akció-horrort is, én ennek örültem volna a legjobban), kár, hogy a végeredmény egy összecsapott bugyutaság lett.

A legnagyobb baj az, hogy az alapvető klisék mellett nagyobb nyúlások is vannak, például az egész túlvilági rendőrőrs és a bűnöző lelkek kísértetiesen hasonlítanak a Sötét zsarukban látható díszletekre és kreatúrákra. Ezen felül ott van még a két, egymástól teljesen különböző főszereplő karakter, akik a játékidő végére összekovácsolódnak és még egy szerelmi szálat is kapunk, ami egy az egyben a Ghost című romantikus moziból lett kiollózva. 

Persze, megbocsájtható lenne ez a sok "lopás", ha a film tartalmazna jó humort és magába szippantó hangulatot, de sajnos ezek helyett erőltetett poénokat kapunk és egy elképesztően kidolgozatlan cselekményt, ami még logikai buktatókban is gazdag. 

Folytatás a tovább mögött.

ripd_large_verge_medium_landscape.jpg

A készítőknek az volt a szerencséjük, hogy  magas költségvetésből gazdálkodhattak és még egy kifejezetten szimpatikus színészekből álló gárdát is megnyertek maguknak. Így a látvány egész korrekt, bár néhol kilóg a CGI-lóláb, de az akciók még így is dinamikusak és jól fényképezettek. A szereplők pedig megfelelően hozzák karaktereiket, a csúcs Jeff Bridges, aki nagyszerűen alakítja a vén western-hőst. Mellette Ryan Reynolds már jóval haloványabb, viszont a fő gonosz bőrében Kevin Bacon szintén hozza a tőle elvárható szintet.

1175732_RIPD.jpg

Összességében tehát a Szellemzsaruk egy agyatlan, látványra kiélezett hülyeség, amit akkor lehet viszonylag élvezni, ha teljesen kikapcsoljuk az agyunkat másfél órára és az ég egy adta világon semmit nem várunk a látottaktól. Én így tettem, ezért egy jó indulatú közepessel tudom jutalmazni a filmet, ami megérdemelten esett pofára a mozipénztáraknál.

Játékidő: 96 perc
Rendező: Robert Schwentke
Forgatókönyvíró: Phil Hay, Matt Manfredi
Szereplők: Ryan Reynolds, Jeff Bridges, Kevin Bacon

Értékelés: 5/10

Címkék: amerikai film 5/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr475681836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.18. 21:54:48

Sok az 5 pont, ahogy a filmnek is sok volt a 96 perc. :S

süti beállítások módosítása