Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Skinwalker Ranch (2013)

Kézi-kamerás horror földönkívüliekkel

2013.12.03. 18:21 Jason13

Skinwalker-Ranch-2013-Movie-Poster.jpg"Már megint egy tök felesleges found footage horror"-gondoltam, miután megnéztem a film előzetesét. Majd ezek után kicsit szétnéztem a világhálón, és rábukkantam egy érdekességre: elvileg a sztori tényleg megtörtént eseményekre épül, tehát tényleg létezik ez a birtok, ahol már sok-sok UFO-t láttak.

Ezek után kezdett el izgatni a dolog, mivel érdekelnek az ilyen űrlényes cuccok, főleg, ha azoknak van egy kevéske valóságalapja is. Azonban a vége főcím után szomorúan keltem fel ülőalkalmatosságomból, mégpedig azért, mert ismét egy felemás filmélménnyel gazdagodtam.

A sztori baromi egyszerű: a címszereplő birtokra megérkezik egy profi forgatócsoport, hogy végre lencsevégre kapják E.T.-t és az ott lakó farmer fiát is előkerítsék, akit elvileg a zöld emberkék raboltak el. Miután az egész birtok teli lett pakolva érzékelőkkel és kamerákkal, elkezdődik a várakozás, hogy történjen már valami. De szerencsére nem kell sokáig azt bámulnunk, ahogy hőseink vakarják a töküket, mert viszonylag hamar beköszönnek az idegenek, akik meglehetősen sokféle módon fogják terrorizálni a szereplőket.

Folytatás a tovább mögött.

Az a legnagyobb baj ezzel a darabbal, hogy egy érdekes alapszituációra épül, amiből bármit kilehetett volna hozni. Erre a készítők fogták magukat és ahelyett hogy írtak volna egy szkriptet a saját elképzelésükről vagy állást foglalnak valamelyik teóriánál (például katonai kísérletek), inkább az egyszerűbb utat választották és egymás mellé dobálták az összes variációt mindenféle kohézió nélkül!

Ellenpéldaként muszáj felhoznom a Halálhegyet, ami ha nem is egy tökéletes mozi, de legalább ötletes a maga módján és úgy hagy megmagyarázatlanul kérdéseket, hogy azokon el lehet gondolkodni és az üres réseket betömködhetjük a fantáziánkkal. 

skinwalker-ranch-alien.jpg

Itt az égvilágon semmi kapaszkodót nem kapunk, durr bele a lecsó közepébe, aztán "ijedj meg paraszt, ott az UFO" elven folynak az események. Sajnos a dolgokat súlyosbítja az is, hogy rendkívül rosszul lettek megírva a karakterek. Sehol egy szimpatikus arc, mindenki totál érdektelen, emiatt pedig a semmi feszültség nem járja át a képsorokat.

exclusive-red-band-trailer-for-skinwalker-ranch-preview.jpgSzerencsére azért néhány pozitívum is akad, például maguk a "harmadik típusú találkozások", ezek technikailag nagyon jók, egyáltalán nem látszik meg rajtuk a költségvetés alul kezeltsége. A tempóra sem lehet panasz, viszonylag hamar túllesünk bevezetésen (pedig a műfajra jellemző a vontatottság) és azt követően szinte mindig történik valami, ha nem is érdekes, de legalább nem unalmas dolog.

Összegzésképp ez egy gyenge eresztés, amely érdekes témára épült, de sajnos a végeredmény nagy kapufa lett. Gyenge színészek, papírmasé karakterek és kidolgozatlan szkript, röviden így tudnám jellemezni ezt a művet, amit jobb kihagyni, de a found footage műfaj kedvelői és az elvetemült UFO-őrültek azért egyszer vethetnek rá egy pillantást. 

Játékidő: 86 perc
Rendező: Devin McGinn
Forgatókönyvíró: Adam Ohler
Szereplők: Devin McGinn, Erin Cahill, Steve Berg

Értékelés: 3/10

Címkék: amerikai film 3/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr795670572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hardenberg 2013.12.04. 17:07:01

Tegnap néztem meg, és feldühített, annyira szar a film. Van ebben minden, vérfarkas, magas szürke, rohangáló kísértet, de hogy miért, minek és mégis hogyan, erre nem sikerült rájönnöm. Minta semmi értelme nem lenne a filmnek, csak az hogy random módon néha ijesztő akar lenni.

süti beállítások módosítása