Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zombie Hunter (2013)

Danny Trejo már megint a zombik ellen

2013.11.15. 18:25 Csabi87

zombiehunter-poster.jpgJó barátunk, Danny Trejo nem is olyan régen már megküzdött néhány agyhalottal a Rise of the Zombies című Asylum remekben, most pedig egy fokkal minőségibb alkotásban próbálja ki magát az emberhúsra éhező fenevadak ellen. Abban nem vagyok biztos, hogy a Zombie Hunter több, mint ZS produkció, de tény, hogy kicsivel igényesebb a kivitelezése, mint amikor az Asylum próbálkozik hasonlóval. Viszont sokat ne várjunk ettől a produkciótól.

Főhősünk Hunter, egy vadász, akinek már nincs neve, a családját elvesztette és 1 éve járja az országot egyetlen feladatának pedig azt tekinti, hogy leszámol a felesége és a gyermeke gyilkosaival, a zombikkal. Az említett járvány egyébként egy szintetikus drognak köszönhető, amitől az ember egy darabig rózsaszínben látja a világot, majd pedig agyhalottá válik és a gyilkoláson kívül semmi más nem érdekli.

Hősünk egy fekete autóval rója az utakat, a szembe jövő agyhalottakat pedig módszeresen kivégzi, már fél éve nem találkozott túlélőkkel így joggal gondolja, hogy talán ő az egyetlen, aki megúszta a dolgot. Az utazása során azonban belebotlik egy kisebb csapatba, ahol a kötelező szende szűz, a könnyűvérű, nagy mellű csaj, a tirpákok, a bölcs öreg és a titokzatos múltú Danny Trejo is megtalálható.

A tervük az, hogy eljutnak egy közeli reptérre, onnan pedig egy lakatlan szigetre evickélnek, hogy békében kezdhessék újra az életet. A terv igen egyszerű, láthattuk már néhol, a megvalósítás azonban koránt sem kismiska feladat.

A tovább mögött folytatom.

zombiehunter-1.jpg
A történet tehát nem nagy dobás, még csak különösen eredetinek sem merném nevezni, hiszen a fent leírtak sem azok, amikor pedig megjelennek a Resident Evilből kölcsönzött nagy, CGI zombi-szörnyek, akkor végképp nincs miről beszélni.

Ellenben ha nem vesszük komolyan a filmet, mint ahogy azt hiszem a készítők sem tettek így, akkor nem lehet nagy baj. A vér és a mészárlás az esetek többségében CGI megoldásokkal tarkított, de szerencsére nem a legótvarabb. Mondjuk az, hogy a vér többször a kamerára fröccsen és ott díszeleg nem hiszem, hogy jó megoldás, talán az a fajta, amit egyszer eljátszik az ember, nem pedig minden véres jelenetnél.

zombiehunter-2.jpg

A lények vére egyébként sokszor rózsaszínes, köszönhetően a drognak, illetve néha hasonló árnyalatú bevágásokat is kapunk, aminek a létjogosultságát szintén nem teljesen értem, de rendben legyen, ez legalább nem megy az ember agyára.

Említettem, hogy nem veszi magát túl komolyan a film, aminek köszönhetően egy-két poén is jut, illetve néhány utalással is találkozhatunk más produkciókra. Elhangzik például a Halálos fegyver egyik kulcsmondata: A túl öreg vagyok már ehhez a szarsághoz, de az Osombie és az Orcs filmek posztere is feltűnik néha a háttérben a falon.

Az meg külön eldobom a hajam szituáció, amikor a bögyös lány felakarja szedni főhősünket - neki egyébként a csábereje abban lehet, hogy nagyon tud Tom Cruise-osan nézni - és a csapat főhadiszállásán előad egy kis rúdtánc bemutatót, mert, hogy hogy nem, pont ott egy fényesre nyalt cső. Apropó itt ne számítsunk csöcsökre, ami picit baj is, egy ilyen szintű produkcióban az ember ezt elvárja, főleg ha alany is van rá.

zombiehunter-3.png

A szereplők egyébként, amit kell azt hozzák, de karakterként egysíkúak, hiába próbálják a főhős esetében belevinni a szörnyű múltat. Danny Trejo badass jelenete sem marad el. A vadászt pedig Martin Copping alakítja, akivel kapcsolatban érdekes lehet, hogy néhány hetes csecsemőként ott volt az 1978-as Patrick című filmben. Miből lesz a cserebogár, ugye-ugye?

Kaszabolós-véres őrültség ez, nem a legminőségibb fajtából, ennek ellenére szerintem meg van a szórakoztató értéke, amitől végig lehet ülni és amikor felállunk talán még valamiféle elégedettséget is érzünk. Persze szigorúan csak akkor, ha szeretjük a gyengébb volumenű alkotásokat. 4 pontot adnék rá.

Címkék: zombi amerikai film 4/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr625628696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.16. 10:16:30

már keresem is meg, hogy csekkolhassam.

süti beállítások módosítása