Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 5. rész

2013.11.11. 13:45 Csabi87

Újabb jól sikerült The Walking Dead epizódon vagyunk túl, pedig azt hittem, hogy most az a pöttyös is elgurul, ami az én kezemben van, hiszen a kezdés elég lagymatag volt, drámával és a már majdnem unásig elhúzott láthatatlan gyilkos, influenzával együtt. A 40 perc utolsó harmada azonban tartogatott meglepetéseket, a zárás után pedig azt hiszem a többség tűkön ül.

A tovább mögött folytatom, spoileresen.

The-walking-dead-s04-e05-3.jpg

A múltkori kalandozós epizód után, a mostani alkalommal a börtön falai között néztünk szét, többnyire a fertőző osztályon, ahol Hershel próbál életeket menteni és megtartani, kisebb-nagyobb sikerekkel. Lényegében ez a 40 perc most róla szólt, amivel nem is volt semmi probléma. Kicsit megijedtem, hogy ez majd a karakter halálát jelentheti, hiszen bármennyire is unalmasnak gondolom az influenza kérdését, azért a veszély ott lebeg a karakterek közül és nem voltam benne biztos, hogy nincs tökük meglépni egy főkarakter halálát. Persze végül nem volt, nagyon nem, hiszen Glennt is visszahozták, majdhogynem a halálból. Persze ezzel nincs is baj.

Hershelt én bírom, a jóságos télapó, aki rengeteget változott a 2. évad óta, de egy valami örök benne is: ragaszkodik az elveihez. Ezek persze néha változnak, de hisz a menekülésben, vagy legalábbis abban, hogy mi az ő feladata a nehéz időkben és ragaszkodott ahhoz is, hogy a lehetőségekhez mérten ne a betegek szeme láttára végezzen a zombikkal. Egyébként utóbbiakkal kapcsolatos szüzessége is véget ért, hiszen megölte az első agyhalottját, sőt bele is húzott, hiszen néhány járkálóval végeznie kellett a játékidő alatt. Az pedig látszott, hogy szegény egy kicsit ki van, de kiféle ezt egyelőre nem mutatja.

The-walking-dead-s04-e05-2.jpg

Glenn halála szintén érdekes lépés lett volna, valahol fájó, de legalább kemény lépés, egyelőre megmaradt nekünk, mondjuk bízom benne, hogy kezdenek vele valamit, mert az utóbbi időben többnyire csak lézengett - igaz azért is, mert 2-3 epizódon keresztül beteg volt. A Kormányzó visszatérése lökést adhat az ő karakterének.

Bezony ám, az előzetesek szerint a következő részbe újra lesz főgecink, akit az utolsó másodpercben már láthattunk is. Gyanítom, hogy a 6. részben az ő kalandozásairól kapunk egy kis visszatekintést, legalábbis örülnék neki, ha nem csak bumm bele módon megjelenne és folytatná a majomkodást, anélkül, hogy megtudnánk mit csinált a köztes időben.

A dráma és a horror közti arány most is ügyes volt, sőt nekem jobban is tetszett, mint mondjuk egy héttel korábban, hiszen a kerítésen betörő zombik és a fertőző osztályon elszabadult agyhalottak remek izgalmat hoztak a végjátékba, öröm volt nézni.

The-walking-dead-s04-e05-1.jpg

Mielőtt pedig az írás végére érnék szót kell ejtenem Carlról is, aki mellett nem mehetünk el szó nélkül. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer elismerem a karakter létjogosultságát, de az, amikor apa és fiú gépfegyverekkel lőtték a zombikat baromi hangulatos volt, sokkal menőbb, mint a Die Hard legutóbbi része. Mondjuk kérdésként azért felmerült bennem, hogy mi a büdös picsáért nem csinálták eddig is ezt? Nyilván zajjal jár, ha lövöldözni kezdenek, a lőszer is fogy, de epizódok óta tudjuk, hogy a karókkal kerítés támasztás módszere nem túl hatékony.

Nem tudom ki, hogy van vele, nekem tetszett, amit láttam, sokkal jobban, mint a megelőző két epizód, a következő felvonástól pedig igazán sokat várok - gondolom nem is vagyok ezzel egyedül - szóval remélem nem kell csalódnom. Egyébként pedig a Kormányzó visszatérése mellett, azért Rick és Daryl beszélgetése is érdekes lehet Carol kapcsán, már ha nem egy Governor visszatekintést kapunk.

Addig is tudjátok, itt a Magyar TWD Facebook Rajongói oldal.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr335626718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci06040506 2013.11.12. 13:42:59

Valamit kezdjetek a design-nal, mert ez a fekete háttér - fehér betű eléggé 1997. Ráadásul kifolyik tőle az ember szeme.

laci06040506 2013.11.12. 13:44:56

@laci06040506: A fekete - pirosról nem is beszélve.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2013.11.12. 16:22:52

@laci06040506: Anno volt egy körkérdés, amikor az új dízájn kikerült, hogy jobb-e vagy rosszabb-e vagy milyen-e. Igazából akkor többségében pozitívan nyilatkoztak az erre járkálók (ha már TWD posztban offolunk), igaz néhányan említették azt általad is írt problémát.

Tényleg ennyire szemfolyatós? Viszont környezetbarát és energiatakarékos, mert fekete. Ha nagyon szemkifolyatós, akkor nyilván neki ülünk egy sötétebb szürkébb háttérnek. Nekem mondjuk itt a hozzászólás írásnál jobban folyik a szemem a fehér háttérnél. De nyilván ezt embere és szeme válogatja.

laci06040506 2013.11.12. 16:33:07

Nekem ez a fekete háttéren fehér betű túlságosan nagy kontraszt, amikor egy ilyen oldalba futok, akkor kapásból nyitom a firebug-ot, és átállítom :)

A webgrafikus ismerőseim nagyon kerülik az ekkora kontrasztokat tudatosan.

süti beállítások módosítása