Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 9. évad 5. rész

2013.11.10. 13:57 monkeyJade

Superantural 9.05. rész kipipálva. A promo alapján engem nem vettek meg és úgy is ültem le a rész elé, hogy megint valami bődületes nagy baromságot fogunk látni, de ahhoz képet, hogy volt benne néhány tényleg elvetemült dolog, mégis nagyon kellemesen csalódtam és nagyon is szórakoztató epizód volt.

Az ilyen vicces részekkel sokszor vannak előítéleteim, de általában megnézve az epizódot mindig rájövök, hogy nem kellene ítélkeznem soha sem a beharangozó kis klipecske láttán. Itt is ez történt. Sok helyről hallottam, hogy ez az 5. rész übergagyigáz volt. De szerintem nem az, olyan Supernaturálosan volt jópofa, Deannel a központban, hiszen ki más lenne az ügyeletes komikus egy-egy ilyen részben, mint az idősebb bratyó? Akkor lássuk is, mit raktak össze a készítők nekünk.

spn905-1080p-0976.jpg

A srácok egy fura gyilkosság után indulnak nyomozni, amiben az áldozat egy preparátor. Ez már magában rémisztő, de mint kiderül, az még rémesebb, hogy a kukáiból kitömésre szánt állatok összes belső szerve, amit kidobott, szőrén szálán eltűnt. Elég gusztustalanul hangzik, főleg, ha azt is hozzávesszük, hogy szerencsétlen preparátort konkrétan ketté törte valami. A srácoknak való feladat a nyomozás, nem kétség. Főleg azok után, amikor az állat menhelyen is hasonló gyilkosság történik, bár ott az áldozat egésze más sérüléseket szenved, de egyértelmű, hogy ugyanaz a gyilkos.

Bár a bratyók tanácstalanok, mi vagy ki lehet a gyilkos, hiszen mindig más módszerrel öl, de… rájönnek, hogy mindegyik gyilkosságnál ott volt egy német juhász kutya, az Ezredes. Talán a kutya egy alakváltó, aki így öli halomra az embereket? Vagy szemtanú? Esetleg más szörny? Ki kell deríteniük.

spn905-1080p-0084.jpg

Nincs más lehetőség, mint, hogy a menhelyről hazavigyék az állatot és „kifaggassák” Ám nehéz feladat, hiszen egy kutyát nem könnyű szóra bírni, főleg azért, mert kutya. Nem igaz? De mindenre van megoldás. Kevin talál egy varázslatot az Egyetemesek könyvei között, mely segíthet a srácok problémáján. Egy varázslat, amitől érteni fogják miről is beszél Ezredes. Ki más, mint Dean vállalja be ezt a nem minden napi feladatot és megissza a borzalmasan kinéző varázslöttyöt. Először úgy tűnik nem hat, de Dean észre sem veszi, amit Sam és a mi nézők igen, hogy Sam akár hányszor a kukába dobja a szalvétából összehajtott kis labdát, bátyja mindig kiveszi onnan és visszateszi tesója elé az asztalra. Ami roppant szórakoztató és Dean fel sem fogja ezt. Aztán hirtelen megérti Ezredes mondatait.

spn905-1080p-0231.jpg

Mindig is éreztem, hogy eljön a pillanat, hogy a Supernaturálban egyszer az állatokat is meg fogjuk érteni. Miért vártak eddig egy ilyen epizóddal? Hiszen egy vicces részre tökéletes, ahogy a kutya beszól az emberekre, és hogy Dean folyamatosan átveszi a kutyák tulajdonságait. De most megkaptuk ezt, és boldog vagyok, hogy nem valami gagyi módon, hanem egy jó kis történet köré építve. Ahol a srácok nyomoznak, és közben röhögni lehet azon, ahogy az idősebb tesó összeszólalkozik például egy galambbal, aki éppen összecsinálja szeretett Impaláját, vagy kihallgat egy Yorkiet, aki csak akkor hajlandó megszólalni, ha az öcsike simogatja a hasát.

spn905-1080p-0933.jpg

Istenem, felnyerítettem, ahogy Sam a kutya hasát vakargatja, az pedig szinte elélvez a srác karjaiban. Szinte perverz volt az egész jelenet. Hiába, az állatok beszólásai, hogy mit gondolnak rólunk, emberekről, mindig is nyerő. És végre a sorozatban is hozzányúltak ehhez a témához. Azt már nem is mondom, hogy Dean a legtökéletesebb arra, hogy az állatokhoz beszéljen és értse őket. Imádtam a szövegeit, azt, ahogy a postásra „ugat”, vagy, ahogy vakarózik és visszahozza a szalvéta labdacsot, vagy vitatkozik, vagy éppen becsajozik, mert szemet vet egy fürtös is uszkár csajra… olyan „Deanesen” az állatokkal.

spn905-1080p-0544.jpg

De persze nem csak jókedv és poén hegyek kaptak szerepet ebben a részben. Hiszen van még egy problémájuk a srácoknak, vagyis inkább Samnek… Ezekiel. Az angyal ismét feltűnik. Ugyan csak néhány pillanatra, de ez éppen elég arra, hogy az öcsi egyre inkább kezdje felfogni, hogy valami nem stimmel vele. Kellemetlen, nem igaz? Főleg, hogy ha az kérdezi meg tőle ki vagy mi is ő valójában, akire vadásznak. Mert ez történik. Sam szembe kerül a gyilkosságok elkövetőjével (és hiába, le fogom lőni a poént, tehát bocsi a spoilerért) aki nem más, mint egy séf, egy közönséges szakács, aki azért lopja az állati szerveket a kukából, hogy felvegye az állat tulajdonságait, így hosszabbítva meg az életét, mert rákos.

Oh, remélem, most nem küldtök el melegebb éghajlatra, hogy megint lelőttem ki a „gyilkos”. Szóval a séf akkor eszmél rá, hogy nincs minden rendben a fiúval, amikor elvágja Sam torkát, akiben hirtelen felvillan Ezekiel és meggyógyítja a halálos sebet, aztán ismét visszaváltozik az átlagos fiúvá. (Itt említem meg, hogy Jared megint remekül adta, ahogy a haldokló Samből hirtelen Ezekiel lesz, majd ismét Sam, aki meglepődik ugyan mi is történik vele, de elájul. Gratula Jared! Egy jeleneten belül háromszor is gyorsan váltani a személyiségek között igazán jól sikerült.) A séfnek pontosan ez kell. Az ő szervei tökéletesek arra, hogy meggyógyítsák őt. De természetesen ezt Dean nem hagyja annyiban és persze megmenti az öcsi, és benne Ezekiel seggét is. Hiába, a bátyusra mindig lehet számítani, ha arról van szó, hogy megmentse az tesója hátsóját.

spn905-1080p-0826.jpg

Persze az idősebb tesó a sztori végére összebarátkozik az Ezredessel, aki be szeretné avatni a kutyák legnagyobb titkába, de mire a mondat végére érne, sajnos Dean már nem ért kutyául. Így aztán soha az életben nem tudjuk meg miért is vannak itt a földön igazából a kutyák velünk. Sajnos.

Sam pedig már kapizsgál valamit. Ismét felteszi a kérdést Deannek, hogy a séf, mielőtt leütötte megkérdezte tőle mi is valójában és ezt nem érti. A bátyja persze megint előáll valami hazugsággal, hogy leplezze az igazat. De elnézve Sam arcát, azt hiszem, már kezd kételkedni tesója szavaiban. Lassan itt lesz az idő és az öcsi ráeszmél mi is történik vele igazából.

spn905-1080p-0784.jpg

Összegezve. A sztori olyan „Supernaturalosan megértjük az állatok nyelvét” egy nyomozás köré felépítve, ami egészen jó. Ezekiel feltűnését örömmel fogadtam. Deant mint „kutyasrác” csak röhögve lehet nézni. A kutyák, macskák, patkányok és a galamb szövegei nagyon ott voltak. Tehát összességében egy egészen kellemes, vicces történetet kaptunk. Adok rá egy négyest, mert az ötöstől azért még messze volt.

A következő rész promóját elnézve elég komoly részt fogunk kapni, ismételten Castiellel a főszerepben, ha jól látom.

PS: Castiel free epizód
PS2: Jared ismét végig tweetelte az egész részt, amikor Amerikában ment kedden este, elég sok érdekes háttér infót elmondott. Érdemes a Twitterét végig futni.
PS3: Yorkie: "Lucky for you, I speak French" ezen besírtam!
PS4: Rock Rulez!
PS5: Nagyon ott van, ahogy Ezekiel megjelenik. Bejövős!
PS6: A sminkesek végre megtalálták a helyüket.
PS7: Megvan, amikor Dean kilóg az Impala ablakán és élvezi a szellőt, akár egy kutya?
PS8: A legjobb beszólások eddig az évadban.
PS9: A chef Steve Valentine a Disney csatornáról! Nagyon bírom!
PS10: Miért nem voltak Jared és Jensen kutyái benne a részben? Egy kis cameo!?
PS11: Game of Thrones utalás, megint! J

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr45623106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása