Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

II. Halloween Night Fest élménybeszámoló

Egy éjszaka a horror szerelmeseinek

2013.11.10. 15:07 Herschmi

hnf2.jpg2014 októberében immár második alkalommal rendezték meg a Halloween Night Fest, ezúttal a Mi Mozink Lurdy moziban. Tavaly is ott voltunk ezen a jeles eseményen (erről szóló írás itt olvasható) és szerencsére az ideire is kilátogatott a Tales From The Blog. Tudjuk, hogy már két hete volt a fesztivál, sajnos csak most jutott idő ezen élménybeszámoló megírására.

A Lurdy Házba belépve kicsit problémás volt megtalálni a mozit, de pár perc bolyongás után azért sikerült. Sokkal színesebb és változatosabb programokkal vártak minket a szervezők, mint a tavaly. Most is itt volt kedvenc horror labirintusunk, az Underground Fear teljes szereplőgárdával. Iván véres képpel, megszokott rozsdás sarlóival ijesztgette a népet, egy másik fickó pedig égett, véres arccal, baltával kergette a lányokat a folyosón. Ágit el is kapta Ludwig Clown és Vampierre.

Persze a horror labirintus többi karaktere is itt volt, rémisztgetve a jó népet vetítések között és alatt, remek hangulatot teremtve. Az Underground Fear tulajdonosától megtudtuk, hogy meglévő műsoraikat (Underground Nightmare, Underground Colony-Labyrinth) az Underground Asylummal bővítik, mely egy földalatti elmegyógyintézet falai közt játszódik.

Folytatás a tovább mögött.

Kint volt a Pániq-Szoba is a fesztiválon, munkatársuk stílusosan Kaszásnak öltözött be, az egyik üres moziteremben pedig ki is próbálhatták az érdeklődők, milyen is az az „escape game” vagy „szabadulós játék”.

A Grand Guinol is kint járt, előadásokat tartva, a földszinten pedig X-Boxokon lehetett játszani a Gears Of Warral, vagy a Halo aktuális epizódjával.

hnf222.jpg

Az idén 14 film közül választhatott a nagyközönség (egész éjszakás piros karszalaggal 15 közül), melyeket 6 teremben vetítettek különböző időpontokban. Mi az Európa küldetéssel kezdtük az estét, érdekes sci-fi horrornak ígérkezett. Cseppet ledöbbentünk, mikor a film elején egy 12 éven aluliaknak szülői felügyelettel ajánlott logóval indított a film, de azért a befejezése miatt nagyon szűken beférhet még a horror műfajba. Sokat vártam ettől a produkciótól, de sajnos csak egy gyenge found footage volt, egyértelműen csalódást okozott.

Ahogy véget ért, már rohantunk is át az 1-es terembe, mert kezdődött a fesztivál legnagyobb durranása, melyet csak egész estés karszalaggal lehetett megtekinteni. Igazi kuriózumként Magyarországon először levetítették John Carpenter legnagyobb klasszikusát, az 1982-es A dolog című filmet. Nagy élmény volt mozivásznon látni Kurt Russel-t McGrady szerepében és eredeti nyelven hallgatni. A 2014-es HNF csúcsa volt számomra ez a másfél óra!

hnf22222.jpg

Egy hosszabb szünet után a Frankenstein teóriával folytattuk. Ismét egy found footage film, és ismét elég gyengécske. Szerencsére egy kis humorral is meg volt fűszerezve, így pedig nem csak kínomban röhögtem rajta, mint a Zombik lázadásán. Voltaképp emiatt még egész szórakoztató is volt.

Nem úgy, mint az ezt követő Zombik lázadása. Danny Trejo nevével fémjelzett Asylumos borzalmon már csak kínomban tudtam nevetni, bár partnerem egy fokkal jobban élvezte a filmet, az ő mosolya talán még őszinte is volt. Summa summarum, igazi szenvedés volt végigülni.

Az estét a Tökéletes bizonyítékkal fejeztük be. Áginak tetszett nagyon, én viszont ismét csak egy fárasztó found footage próbálkozást láttam benne, amelyet olyan erőltetett csavarokkal tűzdeltek tele, hogy az már fizikai fájdalmat okozott nekem.

hnf22.jpg

Sajnos filmek terén a mennyiség a minőség rovására ment, egyáltalán nem értem, eleve minek kellett hat Asylum filmet bemutatni, ami a Zs-kategóriának is az alja. Inkább lett volna több klasszikus, csak Carpenter-től jöhetett volna simán a Halloween és A köd is, és ezek a címek garantáltan odavonzottak volna minden igazi horror fant. Remélem a jövőre több klasszikust láthatunk majd, tényleg nagy élmény egy 30 éves kult-filmet moziban nézni. Azért a nem Asylum-filmekre is kíváncsi vagyok, melyekre nem jutott időm, azokat még nem írnám le látatlanba, a +1, A vég, Emborg és Helyőrség 3 még lehetnek remek filmek, amint be tudom szerezni őket, írok is róluk.

hnf222222.jpg

Természetesen idén is beszélgettünk a nézőkkel, kíváncsiak voltunk a véleményükre. Dávid három barátjával jött el mozizni, hangulatilag sokkal jobban bejött neki ez a fesztivál, mint a tavalyi. Hat filmet is sikerült végig nézniük, így más programra nem is jutott idejük. Legnagyobb élményt A dolog jelentette számára, az Emborg viszont annyira lerongálta, ahogy engem (és mindenki mást) tavaly a 25. Birodalom. Zsoltnak szintén A dolog tetszett legjobban, véleménye szerint sokkal jobb lenne, ha több ilyen klasszikust vetítenének a fesztiválon eredeti nyelven, felirattal. A Sharknado-n is jókat nevetett, a Frankenstein-teória elején is, de a Zombik lázadásáról ki is jött, amint Danny Trejo meghalt.

hnf2222.jpg

Összességében fejlődött a HNF, sokkal inkább volt fesztiválhangulata, mint a tavalyinak. Színesebb programok voltak, azon kéne egyedül dolgozni, hogy éjfél után is lehessen valamit csinálni a filmek közt, mert idén is egyéb programok terén teljesen kihalt hajnalra a mozi. Egy szó, mint száz, mi remekül éreztük magunkat, és mindenképp ott leszünk jövőre is!

11_1.jpg

Címkék: élménybeszámolók halloween night fest

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr695622519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása