Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Alien 4. – Feltámad a Halál (1997) –Alien Resurrection

2013.11.08. 18:32 tfsello

letöltés (1)_1.jpg1997-ben készült el az Alien-filmek záró felvonása, amely minőségében sajnos messze elmarad a korábbiaktól. 

Ripley története nem kapott méltó lezárást a mai napig.

A filmről a Horror-Filmek.hu oldalon írtunk.

 

Címkék: 1997 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr705567894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Urfang 2013.11.09. 14:42:46

Sokan leszólják ezt a részt, pedig szerintem jobb mint a 3. Jó hogy némi humort is vegyítettek bele, jók az új típusú alienek is, kerek ez az Auriga sztori, a látvány is rendben van, nem értem mi a baj vele.

InteriorLulu 2013.11.09. 15:02:33

Én úgy fogalmaznék, hogy ez a rész a saga legkevésbé sikerült darabja, azaz míg a másik három szerintem remek film, ez egyszerűen "csak" jó és abszolút élvezhető. Nekem is általában a látványvilága, de a nem szokványos képek és beállítások, a hangulata, a humora miatt is tetszik. Kerek történet, teljesen egyben van az egész, mégha mondjuk a végén az alien-ember-szörny már elég necces is.

Egyébként csak a pontosság végett: a Betty nem pusztán "árut" hoz az űrhajóra, hisz az áru nem más, mint az alien-keltetéshez szükséges, tucatnyi feláldozandó ember.

Pulex 2013.11.09. 23:26:51

hat szamomra ez a resz, nem h nem jo, hanem az alienfilmek megszentsegtelenitese volt (egeszen az AvP-k megjeleneseigg). az oke, h sokaig lehet latni benne az alieneket, de amikor megszulte az a szerencsetlen azt a feher alient (ez is mien blod dolog, szembeallitani a feheret a feketevel, istenem...), akkor konkretan hangos vihogasban tortem ki, es az "eztnemhiszemel" felkialtast ismetelgettem kifulladasig... peldaul elvettek az alienek egyik legfelelmetesebb vedjegyet: azt, h nem latni a szemuket. teljesen elrontja az addig kialakult kepet. aztan, ripleyt 1 sablon halmaz, b-kategorias haborus film katonai kikepzojeve degradaltak, ami szerintem 1 rohadtul megbocsathatatlan bun. mert ripley nem 1 tokos macso katona volt, hanem 1 no, akinek az adott helyzetben helyen voltak a tokei, es ez oriasi kulonbseg. 1ik jelenet sem volt felelmetes, ismet muszaj volt eljatszani a "csopog az alien nyala felulrol" dolgot. annak meg mar ugyan hadd ne tapsikoljak, h 20 evvel az elso resz, es 5 evvel a 3. resz utan kepesek voltak elfogadhato latvanyvilagot teremteni. mellesleg 1-2 vicces beszolas majdnem minden reszben volt, en ezt is hibakent ronam fel, ez nem 1 vicces film es kesz. es persze, a 4. reszre kell vmi ujdonsag, de az ne az legyen konyorgom, h a vicces(?) beszolasok szamat megsokszorozzuk. arrol pedig mar nem is akarok beszelni, h gyakorlatilag minden vmit magara ado rendezo azt mondta, h felesleges a folytatas. ok szerintem nagyon is ertenek ehhez a dologhoz, de azt meg a vak is latta, h az alien filmek eseteben valoban tok felesleges volt a 4. resz., a 3. resz TOKELETESEN fejezte be a tortenetet, sztem ritka az olyan franchise ahol ien faszan es nem tipik halivudnyallal meglocsolva tudnak lezarni 1 ien volumenu eposzt.

RobertJ 2013.11.10. 10:36:09

Nálam, pl. az első rész is "csak" 8/10, ami figyelembe véve azt, hogy kb. 2-3 film jut eszembe ami tizest érdemel, elég jó eredmény.
A négyesből hiányzik az a feszültség, ami megvolt a többi részben. Persze, így mindenki megcsodálhatta az Alient premierplánban, de a filmeknek szerintem nem ez a célja. A Cápában sem láttál élethű cápát, sőt, alig látni cápát benne, de ettől zseniális, ahogy felépül a film, amiben hatalmas szerepe van annak, hogy nem látod az ellenséget. Szóval, amit ezzel mondani akartam, az az, hogy így a filmet egy akciófilmmé alakították át. És annak sem a legjobb. Hiányzik belőle a borzalom és a feszültség. Van benne sok akció és pár poén. Mire emlékeztet ez benneteket?

WarriorGalor 2013.11.12. 15:55:41

Nekem az nem tetszett elsősorban a "feltámadásos" változatban, hogy nem igazán voltak valami nagy matekosok a film készítői. Ugyanis a "Betty" 8 áldozatot vitt fel az "Auriga" fedélzetére ami 8 db idegen kifejlődését eredményezheti. Ehhez képest annál a jelenetnél amikor az idegenek celláit mutatják egy cellában 3 idegen fejlődött ki. 8*3=24. A doki viszont a kérdésre "hány ilyen van még" azt feleli egy tucat, ami 12-nek felel meg. Később meg vlt egy olyan jelenet is ahol az áldozatok voltak némelyikük még a hibernáló kamrában pedig egy korábbi jelenetben láttuk, hogy mindegyiküket bevitték és lekötözték a tojások előtt. Ráadásul az egyikük testében még ott volt az idegen. (????). A másik jelenet ami kissé megint a kapkodásra utalt az volt amikor az idegenek úgy jutottak ki a cellából, hogy az egyik társukat megölték és a sav szétmarta az alattuk lévő szinteket. Ha visszapörgetjük az idő kerekét a 8. utas a halál-ig ott ugye az arcmászó/arctámadó egy csepp savas vére átmart vagy 4 szintet. Itt viszont egy egész fejlett idegen teste mart át több szintet és a hajó test mégsem lyukadt ki. Aztán meg ott volt az idegenek predator hangú üvöltései. Mindenki tudja aki az előző 3 részt látta, hogy ezek a lények vagy visító vagy susogóan ijesztő hangokat adtak ki (ezt még J.Cameron is figyelembe vette az Aliens-ben). A Ripley klónok sem igazán nyerték el a tetszésemet sem a nagy fehér idegen. Összességében tehát az ALIEN feltámadása mivel a 3 részt követi már csak ezért sem lett túl jó, de egy önálló részként megállta volna a helyét (persze ezt nem lehetett volna összehozni). Akciójelenetekben nincs hiány , látványban sem (az idegeneket tényleg lehet látni egészükben), de az előző részekben tapasztaltakat sajnos ahogyan a 3. részben úgy itt sem nagyon vették figyelembe. 6/10.

süti beállítások módosítása