Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Machete gyilkol (2013) - Machete Kills

Danny Trejo ismét machetét ragad

2013.11.05. 18:05 Jason13

Machete-gyilkol-poszter1.jpgMég mielőtt belevágnék a film boncolásába, megjegyezném, ez egy rendhagyó bejegyzés lesz, mivel Robert Rodriguez legújabb ökörsége nem tartozik a horror kategóriába. Ami miatt mégis úgy gondoltuk, hogy beszámolunk róla, az a rendező (Rodriguez) és a főszereplő (Danny Trejo) munkássága iránt érzett tiszteletünk. A másik kevésbé erős érvünk az, hogy a Machete gyilkol kifejezetten véres szösszenet, de ez ugye nem jelenti azt, hogy a horrorért rajongó nép azonnal rávetné magát.

Machete 3 évvel ezelőtt már kettévágott néhány gazembert, de már a 2007-s Grindhouse moziban is feltűnt, legalábbis egy pár perces kamu előzetes képében. Ezt azért tartom fontosnak, mivel hiába szerettem az első részt, azért úgy gondolom, az a 2 perces viccnek szánt ízelítő többet ígért volna, mint amit kihoztak belőle. Bár, volt a filmben számtalan remek színész, viszonylag sok, a maga módján látványos és beteg akció, a végeredmény annyira nem nyűgözött le, mint Robert barátunk korábbi agymenései (Alkonyattól pirkadatig, Desperado, Terrorbolygó). Sebaj, egyszeri mókának azért bőven megfelelt a "jó képű" mexikói bosszúhadjárata. És most itt a folytatása, ami igencsak meglepett.

A történet jelen esetben is végtelenül egyszerű, a címszereplő megy erre-arra, oszt kaszabol. Azonban ennek az egésznek sikerült egy hihetetlenül bugyuta ürügyet találni, ami nem csak az előzmény sztoriját múlja felül hülyeségben, de már-már az Asylum gyöngyszemek szkriptjeit idézi meg. És elsősorban ez ütött gyomorszájon, mivel tudtam, hogy Rodriguez most se fog komoly irányokba elkanyarodni, de hogy ilyen mélyre süllyedjen, azt nem gondoltam volna.

Folytatás a tovább mögött.

machete-kills03.jpg

És itt jöhet a kérdés, hogy miért baj ez a primitívség, mikor ezt még a készítők is viccnek szánták? A válaszom az lenne, hogy itt ez nem csak túllép egy bizonyos határt, de jócskán szembemegy az első rész stílusával és hangulatával is. Ott egy vérmocskos expolation paródiát kaptunk, itt meg egy elborult James Bond kalandot, nyakon öntve számtalan abszurd és blőd fordulattal. De ez még a kisebb probléma ahhoz képest, hogy nincsenek igazán jó poénok és ütős beszólások, mint például az előzményben.

Amin nevetnünk kéne, az elsősorban a már fentebb szapult sztori és annak a rendkívül gagyi kivitelezése. És én személy szerint ezt tartom a a Machete gyilkol legnagyobb hibájának, a látványt. Értem én azt is, hogy direkt lett teljesen amatőr módon kivitelezve sok jelenet, de ez például azért is működött jól Rodriguez előző munkáiban, mert eltorzított képpel és vágási hibákkal lettek megbolondítva az akciók. Emiatt rendelkeztek azok a mozik remek hangulattal, mert így sikerült megidézniük a '70-s, '80-s évek alsó kategóriás akció és horror filmjeit. Sajnos itt ez a bravúros megoldás már nem szerepel, helyette kapunk vérlázítóan gyenge CGI effekteket. Ezek rendkívül zavaróak, főleg akkor, mikor egy viszonylag kivitelezhető lövöldözést vagy darabolós képsort "turbóztak" fel vele. Machete-Kills.jpg

De még mielőtt sokan azt hinnék, ez egy rossz film, ki kell ábrándítsam őket, mert hiába gurult el jól láthatóan Rodriguez gyógyszere, azért ő egy rutinos direktor és a vérében van a tudás, hogy "hogyan kell direkt rossz filmet készíteni, ami végtére is már nagyon jó".

A cselekményt legalábbis igencsak feszesre vágta, a több, mint másfél órás játékidő végig pörög és szinte mindig történik valami agyatlanság. Emellett teletömte a filmet jól csengő nevekkel, mint például Charlie Sheen, Mel Gibson, Antonio Banderas vagy Demian Bichir. És akkor még ott van a női oldal, amit Amber Heard, Michelle Rodriguez, Sofia Vergara és Lady Gaga képvisel. Annak mondjuk nem örültem, hogy ezek a nőstények végig ruhában voltak láthatóak, de rajtuk kívül se dobta le a textilt egy csaj sem. Sebaj, azért a Kémkölykök-széria felcseperedett főszereplője, Alexa Vega igencsak jól mutatott alul öltözötten is.

the-latest-ridiculous-trailer-for-machete-kills-features-girls-kicking-butt.jpgÍgy összességében azt lehet írni Machete második kalandjáról, hogy nem rossz, de már annyira gagyi, hogy az már nem jó, inkább szánalmas. Ennek ellenére a színészek lubickolnak szerepeikben (bár Gibson gonoszkodhatott volna többet is), folyik vér is rendesen (sajnos CGI-al megvalósítva) és az események is jó tempóban haladnak előre. Végtére is egyszer nézhető blődség ez, de hiába csípem Rodriguezt, azért a harmadik részt már mellőzhetné, két okból is: Danny Trejo nem az a színész, aki elbír a hátán egy franchise-t (félreértés ne essék, fasza csávó ő, de leginkább mellékszerepekben tudja kamatoztatni nem mindennapi mimikáját) és maga Machete karaktere sem igényel két epizódot, nemhogy hármat. Úgyhogy remélem rendezőnk jövőben valami újjal rukkol elő, azt se bánom, ha marad a grindhouse stílusnál, csak a kreténségből vegyen vissza egy picit és akkor nem lesz itt gond.

Játékidő: 107 perc
Rendező: Robert Rodriguez
Forgatókönyvíró: Kyle Ward
Szereplők: Danny Trejo, Amber Heard, Mel Gibson

Értékelés: 6/10

Címkék: orosz film amerikai film 6/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr145616412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.06. 15:27:54

Amennyire jó volt az első rész és amennyire szerettem (díszdobozos dvd a polcon figyel) ez annyira nem jött be. Még csak meg se próbáltak valami forgatókönyv félét rittyenteni neki.

Itthon nálam nagyobb Trejo rajongó nem sok van, de ez a film még nekem is sok (illetve kevés) volt.

Az egész olyan volt,mintha egy 100 perces trailer lenne a 3ik részhez. Vágva is traileresen volt. :S

süti beállítások módosítása