Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Amit, eddig nem tudtál A dologról

2013.11.02. 15:52 Csabi87

Tegnap John Carpenter Halloween című filmjét már kiveséztük, most haladunk tovább a sorban, ma a mester egy másik klasszikusának kevésbé ismert részleteit hoztuk el. 

A filmet eredetileg betiltották Finnországban.

Az antarktiszi környezetet egy lehűtött Los Angeles-i hangárban hozták össze.

dolog1.jpg
Egyetlen női karakter sincs a filmben, ez alól talán MacReady sakk gépe lehet kivétel, annak ugyanis női hangja van. A csapatban egy hölgy helyet kapott volna, de időközben terhes lett, emiatt pedig nem tudott résztvenni a munkálatokba, a helyére pedig férfit "igazoltak". Az említett gép hang egyébként Carpenter akkori felesége volt Adrienne Barbeau.

Van a filmben egy Mac és egy Windows nevű karakter is. Persze ez csupán a véletlen műve volt, hiszen még csak 1982-t írunk.

Folytatás a tovább mögött.

Childs karakterére többen is pályáztak Bernie Casey, Isaac Hayes, Geoffrey Holder, Ernie Hudson és Carl Weathers is, végül Keith David lett a befutó.

A Sci-Fi Channel még 2003-ban azt tervezte, hogy készít egy négy részés minisorozatot a filmből, de ebből aztán nem lett semmi.

dolog2.jpg
Érdekesség lehet, hogy A lény - egy másik világból az Északi sarkon játszódik, a Carpenter-féle változat viszont a délin.

Donald Pleasence volt kiszemelve Dr. Blair szerepére, viszont a színész időbeosztásába ez sehogy sem fért bele, így végül Wilford Brimley kapta a szerepet.

A speciális effektekért Rob Bottin felelt, aki mindösszesen csak 22 éves volt, persze korábban a Piranha és egy másik Carpenter film A köd munkálataiban is részt vett, míg később a Robotzsaru, Az emlékmás és a Hetedik című filmekből is kivette a részét, sőt a Ridley Scott rendezésében készült 1985-ös Legendáért Oscarra is jelölték. Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a kutyalényt mégsem ő, hanem Stan Winston valósította meg.

Az Antarktiszt megtestesítő hangeffekteket egy sivatagos területen vették fel Palm Springsben.

dolog3.png
Ez az első Carpenter film, aminek a zenéjét nem a mester szerezte. Először úgy volt, hogy Jerry Goldsmith felel majd érte, végül Ennio Morricone kapta a feladatot.

Carpenter saját filmjei közül ez az egyik kedvence.

Az, hogy A dolog anyagilag nem teljesített jól nagyban köszönhető a pocsék időzítésnek is, hiszen két héttel az E. T. A földönkívüli után került az amerikai mozikba. Egyébként Ridley Scott Szárnyas fejvadászával azonos héten kezdték el vetíteni és fontos tudni, hogy anyagilag az a film is megbukott.

dolog4.jpg
Néhány jelenetet stop-motion technikával akartak elkészíteni, de Carpenter nemet mondott az ötletre, szerinte túl hamiskás lett volna a végeredmény.

Eleinte rendezőként Tobe Hooper neve is felmerült a producerekben.

MacReady szerepére pedig Clint Eastwood is esélyes volt.

Címkék: john carpenter

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr905611491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BobaFett 2013.11.03. 12:50:02

kár hogy a feldolgozás is megbukott, így esély sincs egy folytatásra.

süti beállítások módosítása