Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 9. évad 4. rész

2013.10.31. 21:07 monkeyJade

Supernatural 9.04 rész megtekintése megtörtént! Ha nagyon hosszan akarok róla írni, annyit tudok hozzáfűzni az  egészhez, hogy aranyos volt. Ha még hosszabban kellene róla írnom… Ok, hosszabban fogok írni róla, csak vicceltem. De ha jellemeznem kellene ezt a részt, tényleg csak az aranyos jutna róla eszembe. Ám lássuk, mit is adott nekünk ez a 4. rész. Az elején leszögezem, hogy egészen biztosan Halloween közelsége miatt fordultunk meg Óz birodalmában.

Folytatás a tovább mögött.

SPN904HD_1441.jpgIgen, Hölgyek és Urak, jól olvassátok, a Supernatural magáévá tette az Óz a csodák csodája című örökbecsűt. Természetesen „Supernaturalos” zöngével. Nem hittem volna, hogy az a pillanat is eljön, amikor a srácok a Gonosz Keleti Boszorkány után fognak futkosni, de megtörtént! Sőt a boszihoz Dorothy is hozzátartozik, szóval őt sem hanyagolták. Csak Totó hiányzott az egész sztoriból, miért nem tették bele őt is? Hiányoltam. De ok, lássuk mit is tettek a tesók Ózért vagyis, Dorothyért.

A történet elején egy kis ízelítőt kapunk abból, hogy a Men Of Letters Bunkerének kik is voltak első lakói. Két mindenre elszánt könyvmoly. 1935-t írunk. A Bunkerlakók elfoglalják helyüket. Természetesen abban az időben a hely modern volt, hiper-szuper-csilivili, igaz mostanra megkopott a fénye, vagyis inkább abba lehetne belekötni, hogy a számítógépek elég masszív építmények voltak. Hol vannak még a mikrochipek? Ok ebbe ne is menjünk bele… Bár a tesóknak ezzel is meggyűlik a baj, sőt tulajdonképpen a batár nagy, számukra érthetetlen számítógép monstrumok miatt következik be a baj. De ne rohanjuk ennyi előre.

SPN904HD_0113.jpg

Szóval két elszánt Men Of Letters tag ül be a Bunkerba és várja a nagy fogást, de sehol semmi. Aztán úgy egy évvel később, ahogy megérkeznek, egy Dorothy nevű lány „kopog” a Bunker ajtaján, aki egy boszorkányt fogott. És igen, Ő bizony Dorothy az Ózból és a boszorkány nem más, mint a Gonosz Keleti Boszorkány. S hogy hogyan kerültek ide? Egyszerű. Óz igenis létezik! Egy másik dimenzióban, de létezik! És amit az író a regényében elmesél nekünk, az igaz is. Ok, kicsit másképp, de igaz. Vannak boszorkányok, vannak repülő majmok és az Oroszlán meg a Bádogember is létezik, sőt Dorothy is, akit nem mellesleg az író saját lányáról mintázott… Ők mind-mind léteznek… Ózban. Ugye, hogy nehéz elhinnünk még akkor is, ha hozzá vagyunk szokva a Supernatural mitológiához? De el kell fogadnunk ezt.

SPN904HD_0675.jpg
Itt jegyzem meg, hogy nagyon tetszik, ahogy egy gyerekmesét átírnak erre a sorozatra és egészen hihető lesz az egész sztori, sőt logikusan következnek benne a dolgok. És még a Gonosz Boszorkány is teljes beleillik a Supernaturalba, Dorothyról és a piros cipellőjéről már nem is beszélve. De így van. Erősen gondolkozom most, hogy elspoilerezzem az egész sztorit, vagy inkább beszéljek arról, hogy azon kívül, hogy megkaptuk magunknak Dorothyt, találkozunk a részben még Crowleyval, SamZekekel és Charlieval!

Igen Charlieval! Remélem nincs elfelejtve a szerepjáték őrült és számítógép zseni kis csaj? Aki mellesleg leszbi? Megvan? Remélem! Tudtam, hogy fel fog tűnni a részben, de arra nem számítottam, hogy mennyire fontos szerepe lesz ebben az egészben. Az elején utaltam arra, hogy a galibát igazából a bazi nagy számítógépek okozzák. Charlie pedig mint tudjuk egy zseni. És emlékszünk még arra, hogy amikor az angyalok potyogni kezdtek a műszerek megkergültek, és fények rajta úgy égtek, mint a karácsonyfán az égők? Ez is meg van gondolom. Sammy persze rögtön elkezd gondolkodni ezen a problémán és rájön, hogy az angyalok hullása és a fénylő pontok között a számítógépen egészen biztosan van valami összefüggés.

SPN904HD_1015.jpg
Talán egy-egy felvillanó pont egy-egy angyalt vagy angyal-csoportot takar? Muszáj nekik többet megtudni erről, legjobb megoldás erre pedig nem más mint Charlie, akinek egészen biztosan nem esik nehezére egy őskori számítógéppel zöld ágra vergődni. És valóban nem. Hiába egy agy Sam, mégis a vörös hajú lány az, aki igazán ért a technikához. Csak nem számolt azzal senki sem, hogy Dorothy és a Gonosz Keleti Boszorkány elszabadul a Bunkerban. Nem, nem fogok most az egyszer spoilerezni, mindenki nézze csak meg. És döntse el magában, hogy az Óz átirata és átfordítása Supernatural nyelvre mennyire hihető vagy sem.

Annyit azonban elmondanék, hogy SamZeke ismét akcióba lép és úgy tűnik Deannek egyre nehezebb hihető hazugságokat kitalálnia a környezetének, különösen Sammynek, hogy a dolgok történése normális. Azzal pedig egyáltalán nem számolt a srác, hogy a részben egy szorult helyzetben az angyal segítségét kéri, nevén nevezve őt, de Sam még hallotta, hogy Zekeért kiált. Erre Sam nyomatékosan rá is kérdez mikor magához tér. „Ki az a Zeke?” Elég kellemetlen Deannek valami értelmetlen handabandát elhadarnia, és ő is pontosan tudja, hogy tesóját nem lehet sokáig hülyére venni. Ok, hogy Sam eddig nem foglalkozott azzal, hogy a szorult helyzetekből hogyan is kerültek ki élve, de most, hogy már konkrétan a bátyja szájából hallotta a nevet, hogy Zeke, hát… Szerintem nem kell sok idő és az öcsi nyomozni kezd. Szerintem már most érzi, hogy bátyja valamit eltitkol előle. És ismerve őt, nem is kell sok idő, hogy rájöjjön mi is történik vele, ám hogy azután mi lesz… azt csak az alkotók tudják. De én személy szerint még élvezném a SamZeke, egy testben párost. Öröm nézni Jaredet miközben Zeke Moodra vált a megszokott Sam Winchesterből. Nagyon bejövős. Sokat akarok ebből. Aztán jöhet a dráma, hogy Dean nem hagyta őt meghalni.

SPN904HD_1787.jpg
Egy picit beszéljünk még Crowleyról, aki a pincében senyved. A Pokol Királyának nincs jó dolga. Lekötözve üldögél egy asztal mellett egy széken és Sam folyamatosan azzal jön, hogy elé dob egy tollat és egy papírt, hogy diktálja a démon neveket. Kezdem sajnálni szegény párát. A részben voltak jó pillanatai, bár most nem az övé volt a főszerep, de hiába, nagyon csípem a csávót, nem tehetek róla.

Arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a Pokol Király mikor jön rá arra, már ha egyszer rájön, hogy Samben egy angyal lapul meg. Fura, hogy eddig ő nem jött erre rá. Bezzeg Charlie, aki pontosan tudja, hogy valami itt nem kóser… De hogy hogyan is döbben rá erre, kihagyom, hiszen próbálkozunk a spoiler free írással, legalábbis ezzel a résszel kapcsolatban.

Zárásként még mindig tartom magam az aranyos kis részhez, amit leginkább Charlie feltűnése és SamZeke jelenléte dobott fel. Amúgy egy jó kis átiratot láthattunk az Ózra. Igaz, kiderül pár dolog még a Bunkerről, sőt az is világos már hogy Dean a föld alatti rejtekhelyüket az otthonának tartja, míg Sam csak egy munkahelynek, bár a végére megváltozik a véleménye. Sőt, azt is megtudjuk a részből, hogy vannak tárgyak, amik elsőre semmit sem jelentenek, semmit sem érnek és mégis nagy hatalmuk van, így jobb, ha az ember vigyáz egy ilyen helyen minden egyes tárggyal, különösen, amit kacatnak gondol…

SPN904HD_1795.jpg
A részre egy négy alát adnék. Egy kedves epizód volt, de semmi több. Igaz Zeke és Charlie ötöst érdemelnek, mégis úgy egészében ennyit érdemel… Tőlem.

A következő részt elnézve egy Yellow Fever utánzatot fogunk kapni vagy valami hasonlót. Nem igazán fogott meg az előzetese, de lehet, tévedek, ez is benne van a pakliban.

PS: Castiel Free Epizód
PS2: Zene!
PS3: Impala a garázsban!
PS4: Sárga köves úton haladj, le ne térj!
PS5: Fekete-fehér kontra színes, akár csak az ÓZ filmben, ez bejött!
PS6: Dorothy akkor most leszbikus?
PS7: A speciális effektesek megint hozták a jó színvonalat!
PS8: Kifogástalan smink.
PS9: Tűsarkú piros cipelő… nem semmi.
PS10: Dean motorra ül! Kell egy ilyen rész, ne csak mondja a srác!
PS11: Otthon.
PS12: Ingyen reklám: Trónok Harca

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr675608591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mergenc 2013.11.03. 11:45:56

Szerintem piszokjó rész volt (Felicia Day lehetne többet), ráadásul a végén a For Those About the Rock szólalt meg. ;)

süti beállítások módosítása