Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hallows' Eve (2013)

Amikor sablon lovagol sablon hátán

2013.10.31. 18:17 Csabi87

hallowseve-poster-ji.jpgVolt már olyan, hogy várakozással ültél neki egy filmnek? Hogy fel sem merült benned, hogy rossz is lehet? Nem nézted meg előre az előzetest, sőt a szinopszis sem olvastad el, mert szentül hitted, hogy ez csak jó lehet. Ha nem is überfasza, de azért jó.

A most leírt reakciónak több kiváltó oka is lehet. Előfordulhat, hogy részeg vagy, de meg lehet az is, hogy a produkció stáblistáján egy számodra kedves név szerepel a rendező, forgatókönyvíró vagy akár a színészek felsorolásánál.

A Hallows' Eve esetében számomra Danielle Harris neve volt az igazán kecsegtető, hiszen a kis hölgy többnyire jó, de legalább tűrhető alkotásban vállal és kap szerepet, meg amúgy is ügyes. Ezeket figyelembe véve pedig nem csoda, hogy bíztam, de a katarzis elmaradt és egy fájdalmas küzdelmet vívtam a lomhán előre poroszkáló percekkel, a béna sablon megoldásokkal és a középszerű, vagy még annál is rosszabb ötletekkel.

Először is nézzük a sztorit, amivel ha előre tisztában lettem volna, akkor kisebb sérülés keletkezik a földbe csapódó arcomon. Adott egy fiatal lány, akit néhány gonosz gyerkőc csúnyán megijeszt. A dolog tréfának indul, de hamar elfajul a vége pedig egy szörnyű baleset lesz, a lány arca örökre elcsúful - és amúgy ennyi, tehát minden végtagja a helyén marad. Ezt a jelenetet néhány percben el is intézzük, majd felhúzzuk a hétmérföldes csizmát és előre baktatunk az időben jó néhány évet.

A csúnya arcú lány időközben felnőtt és a kis gecik felett is eljárt az idő, a drága kis városkában pedig Halloween-i mulatságot rendeznek, amelynek főközpontja a helyi szellem "kastély". Ezzel nem is volna baj, de az időközben felnőtt gonosz gyerekek egyszer csak tragikus hirtelenséggel elkezdenek hullani. Valószínűleg most nem jutsz levegőhöz, hiszen ilyen eredeti ötlettel ritkán találkozik ember a Föld nevű bolygón, így szusszanj picit, majd kattints a továbbra.


Nehéz elhinni, de a hatalmas keret sablon mellett minden más is hasonlóan épül fel, ráadásul sikerült baromi unalmasra kovácsolni ezt a horror utánzatot.

A gonosz gyerekek tényleg elkezdenek hullani, mi pedig nem látjuk, hogy ki a gyilkos, de nem is kell valószínűség számításokat végeznünk, hogy kitaláljuk. Ha Columbonak ilyen gyilkosok után kellett volna nyomozni, akkor bőven lett volna játékidő arra, hogy a feleségét is lássuk.

hallowseve-1.png

Egyetlen mentsvárunk ilyen esetben a gyilkolások kivitelezése lehet, de nem itt. Ezek többnyire unalmasak és fércmunkák, talán csodálkozhatunk is, hogy valaki komolyan gondolta, de az indy filmek már csak ilyenek, legalábbis a rosszabbik esetben.

A szereplőkre szintén kár túl sok karaktert pazarolni, egyedül Danielle Harrist emelném ki, ha már miatta néztem meg ezt 90 perc merő unalmat, viszont tőle sem kell csodát várni, van és kész, gondolom fizettek érte, az állam meg úgyse kéri rajta számon, hogy miért olyan pénzből adózik, amit szar filmért kapott.

A forgatókönyvet Raymond Mamrak jegyzi, aki a hírek szerint már a második részen is elkezdett dolgozni, mit ne mondjak lelkes az úr, de jobban jártunk volna, ha ehelyett inkább megpróbál valami eredetibbet kitalálni. A rendezés pedig Sean McGarry sara, akinek debütáló nagy filmje a Hallows' Eve, ami nem is nagy baj, hiszen innen úgyis csak felfelé van.

A szapulás ellenére 3 pontot megérhet a film, de nem kell túlzásba vinni a megnézést, van bőven jobb és értékelhetőbb alkotás ennél, inkább arra áldozd a szabadidőd.

Címkék: amerikai film 3/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr295585092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása