Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 2. rész

2013.10.21. 20:53 Csabi87

Erős kezdés és jól eltalált egyensúly jellemezte szerintem a The Walking Dead kezdését és igazából nem is izgultam azon, hogy a folytatásban vajon marad-e a színvonal, hiszen egy éve ilyenkor az első néhány rész kifejezetten jól sikerült, meg persze összességében egy izgalmas évadról beszélhettünk. A helyzet két rész után megint egész rózsás, legalábbis nézői szempontból, a börtön falain belül azonban már teljesen más a helyzet.

A tovább mögött jönnek a spoilerek.

twd-s04-e02-4.pngA zombijárvány elterjedése után egyáltalán nem nevezhetjük könnyűnek a TWD-ben zajló életet. Először az agyhalott járkálók jelentették a legfőbb probléma forrást, de az évadok alatt velük sikerült szegről-végről megbirkózni és elsajátítani a zombikkal együttélés szabályait - a ménkű persze néha beüt, de többnyire kezelhető a dolog.

Ezt követően ember embernek lett farkasa és kiderült, hogy a saját fajtánk veszélyesebb holmi tagbaszakadt zombinál, hiszen az ember gondolkozik, így pedig talán gonoszabb, mint egy járkáló.

Most pedig valami betegség is felütötte a fejét, ami több holmi megfázásnál, halálos következményekkel jár, azt pedig tudjuk, hogy aki meghal, az nem sokáig marad mozdulatlan, hiszen a zombivírus mindenkiben ott van és csak a megváltónak tűnő halálra vár, hogy átvegye az irányítást.

twd-s04-e02-3.jpg

Utóbbi részünket a fent leírt résszel zártuk, a dolog pedig ott folytatódott, ahol akkor abba maradt - ennek egyébként örülök, kíváncsi vagyok megmarad-e a tendencia, mert ha jól emlékszem az első évadban így keverték a lapokat, majd a részek között nagyobb ugrások történtek. A falakon belül kialakult patt helyzetet, ha nehezen is de sikerült lerendezni, nem kis veszteségek árán - bár ugye mi nézők nem annyira éltünk át drámát, hiszen csupa noname karakter veszett oda. Igaz próbáltak a lelkünkre hatni az apa karakterével és ez a jelenet azért több volt holmi nézői lélekgyötrésnél, hiszen Carol borzalmas dolgokra próbálta rávenni az elhunyt férfi lányait.

twd-s04-e02-2.jpgAz asszony szempontjából egyébként érdekes volt a mostani epizód, hiszen többek között az ő karakterének fejlődése, változása volt most a középpontban. A történetét ismerve nem csodálkozhatunk azon, hogy természetesnek veszi, hogy egy lány homlokon szúrja apja még ki sem hűlt testét. Ilyen világban élnek. Tény, hogy nem vagyok oda az ilyen drámai fogásokért, viszont ez most azt hiszem működött, másrészt pedig tavaly Andrea küzdött sok lelki és drámai nyűggel, viszont Melissa McBride sokkal ügyesebb színész, mint a lóarcú Laurie Holden. Ez is tény.

Rick karaktere továbbra is megmaradt a középpontban, próbált távol maradni a zombigyilkolástól és valami nyugalmasabb dologra koncentrálni, lényegében szinte tudomást se vett a körülötte kialakult helyzetről, de most belátta, hogy ez nem működik, cudar világban él, ahol a túlélésért ölni kell, fel kell csatolni a pisztolytáskát és be kell tölteni a hatlövetűt és ha kell a kis malacokat is zombik elé kell vetni.

Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy a börtönben elterjedt kór nem az állatok miatt terjedt szét, így pedig közvetve Rick a felelős ezért, pedig neki így is kijutott a lekvárból bőven.

A dráma és a karakterfejlődések mellett szerencsére azért horror elemekre is jutott idő és ezt értettem az egyensúly megtalálása alatt. Kell ez is, az is a közönségnek, hiszen vannak, akik kifejezetten a dráma miatt követik hétről hétre az eseményeket és vannak, akiket inkább csak a remekül megvalósított zombigyilkolások és a hibátlan maszkok érdekelnek. Hazudnék ha azt mondanám, hogy esetemben nem az utóbbi az izgalmasabb, hiszen annak hiányában nem is foglalkoznánk a sorozattal, de ahhoz, hogy ne fulladjon unalomba az egész nagyon is kell a jól megírt dráma, csak fontos az arány. Ezzel azonban eddig nem sok gond akadt.

twd-s04-e02-1.jpg

Daryl karaktere az elmúlt két részben még kicsit lézeng, kár, pedig azért benne is zajlanak a történések, még ha ő nem is az érzelgősebb és hamar begőzölős fajta, de nyilván foglalkoznak majd vele eleget, hiszen a nézők egyik legnagyobb kedvencéről van szó.

Ja igen, én kis baromállat, ki ne hagyjuk Michonne jelenetét, amire alapesetben azt mondanám, hogy nyálcsorgatós volt, most azonban még nálam is működött és érdekes volt az egész.

A zárás pedig megint ütős lett és meglehetősen zord, az élet nem könnyű, a helyzet pedig fokozódik és hol van még a Kormányzó visszatérése.

Sorozatot nem szoktam pontozni, most se fogok, de a második rész szintén sokat érdemelne, jó volt.

A jövőheti folytatásig pedig érdemes böngészgetni a The Walking Dead magyar rajongói oldalát a Facebookon, tessék rájuk dobálni a lájkokat.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr85591359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása