Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 9. évad 2. rész

2013.10.18. 20:23 monkeyJade

Supernatural 9. évad 2. része letudva. Azt mondanám róla tömören, hogy a sztorija közepes, de volt benne, egy pár olyan esemény, ami miatt mégis érdemes volt végig nézni a 40 percet. Rögtön vágjunk is bele a lecsóba és lássuk mit is kaptunk ettől a szezon kezdés utáni résztől.

Katt a továbbra!

Supernatural 9x02 (889).jpg

Sam Winchester él és virul, majd kicsattan az egészségtől, vagyis ő úgy gondolja, hogy valami megmagyarázhatatlan orvosi bravúr, vagy valóban egy csoda folytán, rendbe jött és folytathatja a kis életét, úgy ahogyan eddig. Fel sem merül benne, hogy testvére keze benne lehet ebben a csodás gyógyulásban. Ez nekem kicsit fura, de hát Sam egyszer az életben ne gyanakodjon, hanem tényleg higgye el, hogy felépült. Ok, pontosan tudjuk, hogy Ezekiel az egyik pont lesz majd a testvérek leendő konfliktusában, de azt hiszem, egyenlőre ez messze van még. Igaz be fog következni. De most hagyjuk is ezt a filozofálgatást, inkább mélyedjünk el a 2. részben.

Tehát Sam él és virul, Dean pici lelkét persze nyomja a hazugság, a titok, amit nem árulhat el, de gyorsan tovább is lendülnek ezen a srácok már az elején, hiszen a bátyus megmutatja az öcsinek mit is… bocsánat… kit is rejt az Impala csomagtartója.

Supernatural 9x02 samples (34).JPG

Crowley az! Végre! Alig vártam már, hogy kedvenc Pokol Királyom végre képernyőn legyen! És eljött az én időm, Crowley színen! A két tesó úgy dönt, hogy visszamennek a Bunkerba és ott helyezik felügyeletük alá őt. Természetesen Kevin, mióta az angyalok lehullottak a Mennyből, nem mozdult ki a Bunkerből és őrzi azt. Dean majdnem egy nyílhegyet kap a legféltettebb testrészébe, mert a Próféta srác a védekezésre legjobban a nyilat találja megfelelőnek. Dean is facepalm-ot kap, mi is. De vicces kis jelenet volt.

Kevin örül a tesók visszaérkezésének, megtudja, hogy az angyalok elbuktak majd megpillantja Crowleyt, akit a démon kínzó kamrába visznek, hogy kiderítsék a Királytól az összes démon nevét, hogy egyenként levadászhassák őket. Ötletnek jó, de a kivitelezést nem tudom, hogyan is gondolták a Winchesterek és talán nem is fogjuk megtudni, mert miközben ők Crowleyval voltak elfoglalva, Abaddon, a 8. évad nagyágyúja, visszatér. Mégpedig egyik csatlósa egy szertartással visszahozza megsemmisült testébe a Pokol egyik lovagját, aki bár hálás ezért, de azonnal a Király trónjára szeretne törni. Igaz, először be akarja bizonyítani csatlósainak, hogy Crowley valóban halott és ehhez sürgősen meg kell találnia a Winchester fiúkat. Így csapdát állít nekik, amiről a srácok természetesen pontosan tudják, hogy csapda és persze direkt bele is sétálnak.

Supernatural 9x02 samples (76).JPG

Egy újdonsült vadászlányt és az egyik vadász haverjukat ejti foglyul a „nagyasszony” és a tesókat egy elhagyatott városba „invitálja” meg. A foglyokat a Winchesterek meg is találják, ki is szabadítják őket, ám Abaddon hívei, akik a punnyadt emberi testükből időközben egy-egy zsoldos katona porhüvelyébe bújtak át, már sokkal nehezebb legyőzni. S miközben a tesók terepen próbálják felvenni a harcot a Pokol Trónjára törő királynőjelölttel, Kevin teljesen egyedül marad a Bunkerban, amivel nem is lenne baj, de Crowley a pincében kuksol egy démon-csapda közepén, a székhez láncolva és nem biztos, hogy a Kevin-Király párost életbiztosítás kettesben hagyni. Hiszen tudjuk, hogy a Próféta anyját Crowley ölte meg. És a fiatal srác nem is bírja ki sokáig, hogy ne menjen le az öltönyös Pokol Királyhoz, pedig Sam és Dean figyelmeztette, hogy jobb, ha távol marad a pincétől, de úgy tűnik Kevint ez nem igazán hatja meg.

Bár az igazat megvallva Crowley pontosan ezt is akarta. Manipulálja a srácot és mivel emberére akadt szinte fürdik a gonoszabbnál gonoszabb, bár néha nagyon is igaz, mondókáiban. Kevin pedig úgy tűnik mindenre vevő amit a Király mond. A srác addig jut, hogy kalapáccsal megy neki a démonnak és úgy érzem, hogy Crowley nagyon is ezt akarta. Én azt gondolom, hogy az erőszak erőt ad neki és minél többet szív magába abból, annál hamarabb nyeri vissza erejét, és szakítja ki magát a csapdából. (Ok, ez csak a saját véleményem, de szerintem erre megy ki ez az egész.)

Supernatural 9x02 (588).jpg

S míg Kevin a Királyt kínozza, addig a srácokra Abaddon katonái törnek. Samre hárman is rámennek és eszméletvesztésig verik, de aztán… Ok, aki eddig eljutott, de több spoilert nem akar, az MOST fejezze be az olvasást, aki pedig imádja a spoilereket, az olvassa tovább. Én szóltam!

Sam eszméletlen, a falhoz dőlve, három démonnal szemben egy késsel, akár mennyire is tudjuk, hogy Sam harcos, azért ez még neki is sok… De Ezekiel átveszi az irányítást Sam teste felett és angyali erejével mind a három démont megöli egy szempillantás alatt. A legjobb jelenet az egész részben! Többször is visszanéztem és nagyon tetszik. Ez az egyik moment, amiért érdemes volt a részt megnézni a lagymatag sztori miatt. A másik persze Crowley!

Supernatural 9x02 (208).jpg

De térjünk vissza Ezekielhez… Vagyis Abaddonhoz és Deanhez. Hiszen az idősebb tesót ki más kapná el, mint a Trónkövetelő. És persze mit akarna az egyik Pokol Lovag, mint azt, hogy Dean testébe bújhasson. Kicsit elcsépeltnek érzem, hogy mindenki Dean vagy Sam testét akarja, de legyen. Itt megint csak egy apró facepalm, de valószínű én is ezt tenném ha Mihály vagy Démon lennék. A Winchester fiúk kemény legények! Nem igaz? És több mint valószínű, hogy Abaddon próbálkozni fog még azzal, hogy megszállja Deant. Ezt is egészen biztosan az évad egyik témája lesz.

Ok, ott van mind a két fiún a tetkó, de ahogy azt a „nagyasszony” fogalmazott, kiégethető. Ez tény. De megint csak elkalandoztam. Abaddon az idősebb tesóval van elfoglalva, amikor meglátja az angyali fény felvillanását és a katonái vesztét. S most még nem sejti, ahogyan senki sem, hogy Ezekiel angyal az Sam bőrébe bújva. Abaddon féltve démoni kis életét lelécel az angyal elől, Dean pedig rögtön rohan tesójához és persze csak az angyallal tud beszélni, hiszen Sam eszméletlen. A báty megbeszéli a megtöredezett szárnyú szárnyassal, hogy mitévők legyenek és azt is, hogy Dean fél attól, hogy rossz döntést hozott és Ezekiel talán mégsem a jó oldalon áll. Szívem szerint én is félek ettől, mert nem hiszem, hogy csak úgy puszira teszi ezt a szívességet az angyal. Sőt azt is megkockáztatom, hogy talán Lucifer egyik embere (vagy maga Lucifer és megtörténik az amit az 5. évadban láttunk. 2014 Detriot. Ugye mindenki emlékszik? Sam fehér öltönyben Luciferként, rózsát szedegetve) De ne bocsátkozzunk találgatásokba.

Mert könnyen lehet, tévedek. Ugorjunk vissza inkább a részhez. Ami persze úgy zárul, mint a legtöbb epizód. A két tesó beszélget. Dean próbálja kipuhatolni az öcsénél, hogy mire emlékszik, emlékszik-e egyáltalán, gyanakodik-e? De semmi. Sam remekül van, jól érzi magát és minden a legnagyobb rendben. Dean boldog lenne, ha igaz lenne az, hogy tesója valóban segítség nélkül él. De nem boldog. Kevin pedig alapos fejmosást kap arról, hogy ne higgyen Crowleynak és jobb, ha beletörődik abba, hogy az anyja halott. S ne hagyja el a Bunkert, mert ott van a legnagyobb biztonságban, hiszen ő a Proféta, aki lefordíthatja az Angyal Táblát s most mindenki rá vadászik.

Supernatural 9x02 (1342).jpg

A rész nálam egy gyenge négyes alát kap. A sztori nem volt túl erős, ahogy írtam. Ezekiel feltűnése és Crowley vitte az egészet a vállán. A színészek, főleg Jared, ebben a részben, ahogy angyalt játszik, szinte tökéletes. Pontosan olyan amilyennek lennie kell egy bukott angyalnak. Mégsem hasonlít Castielre, vagy a többi angyalra akikkel eddig találkoztunk. És a legfontosabb, hogy teljesen meg lehet különböztetni Sam Winchester karakterétől, ami elég fontos. Szóval… bravó Jared! Csak így tovább!

Dean, vagyis Jensen, olyan mint mindig, DEAN WINCHESTER teljes valójában. Kevin aka Osric jól játssza a nagyon könnyen befolyásolható kölyköt, jól is áll neki. És Crowley, MARK SHEPPARD, egyszerűen egy zseni! Nem tudok rá jobb szót mondani, csak annyit, hogy zseni és valaki küldjön neki most rögtön egy EMMY-t, kösz! Fergeteges, ahogy megformálja a Királyt. A legjobb döntés volt erre a szerepre. Örök hála a casting directornak! Köszönjük!

PS: Castiel Free rész.
PS2: A következő rész ERŐSEN Castiel központú lesz.
PS3: Hello Boys!
PS4: A sminkek majdhogynem tökéletesek.
PS5: Kiderül, hogy azért akadnak vadászok még a világban a Winchestereken kívül is.
PS6: Bunker
PS7: Abaddon a körömlakkját hol vette?
PS8: Sam Winchester tűsarkú cipőben és szűk bőr tangában. (aki látta a részt érteni fogja)
PS9 Különleges effekteseknek egy hatalmas WOW-t küldök a törött szárnyú és tollú Ezekielért!
PS10: Kevin „Freaking” Solo

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr715584935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása