Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Démonok 2. - A rémálom visszatér (1986) - Démoni 2... l'incubo ritorna

A démoni invázió folytatása

2013.10.16. 17:25 SZANDRA

demons-2.jpgNem tudom ki hogy van vele, azok közül, aki látta a Démonok első részét, de én nagyon kíváncsi voltam a folytatásra. Zavart, hogy igazából nem tudtunk meg semmit a teljes végkifejletről, és a jóslat bekövetkezése csak az egyik lépcsőfok, de nem árt azt is tudni, hogy miként lehetne a démonok teljesen megfékezni, hogy a járvány ne terjedhessen tovább. Nem biztos hogy van ellenszer, de ezért is olyan érdekes a film, hogy van-e valami, amivel a fertőzés megállítható lehetne.

Sally születésnapi partijára készül a baráti társaságával, miközben a TV sugározza a démonos filmet. A démon kiszabadul a TV-ből, és megkezdődik a démoni támadás...Ennyi.

Nagyon nehéz lesz erről a filmről írni őszintén szólva, mert szinte majdnem ugyanaz mint az első része. Viszont sokkal ijesztőbb annál és jobban kidolgozott.

Folytatás a tovább mögött.

A szereplők egy részét jobban is megismerjük, nem úgy mint a film elődjében. Hanna és George kapcsolatát is alaposan feltárják, nem olyan felületesen, mint korábban. Itt valóban van miért aggódni egy-egy jobban szimpatikus emberért, vagy akár csak azért is, hogy Hanna ne szülje meg azonnal a picit, miközben démonok hemzsegnek az épületben. De ilyen a kisfiú is, ő megindul a játékpisztolyával, hogy felmérje a terepet, és elbújjon a démonok elől. Az egészben vagy egy kis szatirikus vonal... Mindenesetre a szereplők sokkal szimpatikusabbak, és bár több karakter van, mint az első részben, mégis kidolgozottabb a produkció ilyen téren.

Persze sajnos akadnak hibák is, pl: a néger pasas, aki az első részben benne volt és démonná változott, ebben a részben is újra itt van, és megint mint ember. Lehet kifogytak a vállalkozó szellemű szereplőkből, de egy folytatásban ilyen elvi hibát nem lenne szabad elkövetni. A démonkutya meg külön undorító megjelenítést kapott, de legalább új színt hozott a horrorba.

demoni2.jpg

A forgatókönyv ebben az esetben jóval összeszedettebb, mint az előző műben, a szereplők jellemkidolgozása sokkal színesebb,  ami csak jót tesz a filmnek. Sőt, humor is van benne. Manapság már kissé az is humoros kissé, ahogy a démonokat ábrázolják, legalábbis inkább vicces, mint ijesztő. Azonban itt szándékos humorforrások is vannak, ami egy démoni apokalipszis során igen hatásos a feszültségoldáshoz.

Maga a történet ugyanazon a szálon fut tovább ahogy az előző is, majdnem ugyanaz a séma: Támadnak a démonok, a bent ragadt emberek pedig segítségre várnak. Kár hogy különösebb újítást ebben nem tudtak megalkotni. Sajnos én a kérdésemre ez alapján a film alapján se kaptam választ, sőt egy nagy apokaliptikus csata is jócskán elmaradt. Bár ennél a filmnél ügyeltek, hogy sokkal izgalmasabb legyen és brutálisabb. Kár hogy maguk a démonok bizonyos esetben ronda báboknak felelnek meg, így az egész sajnos nevetségessé válik, pedig jóval ütősebb képsorok születhettek volna jobb technikával.

demons2-3.jpg

Argento és Bava ismét együtt dolgozott, és a sztorin kívül a rendezésben is meglátszik ugyanaz a stílus. Persze a 80'-as évek ilyen művel szolgálhatott, ami amúgy nagyon is jó, főleg az abban az időkben igazán hátborzongató, véres műnek számított, nem hiába lett belőle kultfilm. Bevallom jobbra számítottam, annyira dicshimnuszt zengtek róla néhány oldalon, és beismerem, ha akkor láthattam volna a filmet amikor volt a bemutatója (bár még meg se születtem), biztosan nagyon hatásos lett volna. Az előző résznél azonban sokkal izgalmasabb, feszültebb, és jóval alaposabb munka áll mögötte így 8/10.

 

Címkék: 1986 olasz film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr465500365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edwest 2015.05.15. 12:30:21

Többször olvastam már a filmmel kapcsolatban az általad is említett kritikai pontot, miszerint az első film sztoriját ismétli a film. Számomra ez nem volt zavaró, és az igazat megvallva nem is úgy fogtam fel, hogy ismétli az elődjét, hiszen a démonokon és a külvilágtól elzárt helyszínen kívül nincs egyezés. Oké, a "néger pasas", de egyáltalán nem példa nélkül való, hogy egy színészt bekasztingoljanak a folytatásba egy új szerepre. Ráadásul ha a hasonló cselekmény hibának számít, akkor a Gonosz halott 1-2-t is meg kellene szólni, ami valóságos szentségtörés lenne. :)
A démonok kinézete:... Nekem óriási szívfájdalmam, hogy kedvenc filmjeimet egyre gyakrabban minősítik humorosnak a korabeli trükkök, és maszkok miatt. Számomra a Démonok 1-2. egy örök etalon, én így képzelem el a démonokat.

süti beállítások módosítása