Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A végső megoldás: Halál (1992) - Alien 3

2013.10.14. 17:54 tfsello

alien_three_ver1_xlg.jpg

 A David Fincher rendezésében készült harmadik Alien-film egy börtönbolygón játszódik. A végeredmény talán jobban hajaz a Scott-féle első filmre, mintsem a Cameron-féle második darabra.

A főszerepben természetesen továbbra is Sigourney Weaver feszít.

A filmről készült írásunkat a Horror-Filmek.hu oldalon találod.

Címkék: 1992 amerikai film 9/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr465554138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.10.15. 13:30:11

Az első rész egy zseniális horror volt. A második egy szintén kitűnő horror-akció. Az összes többi pedig nagy rakás szar.

WarriorGalor 2013.10.15. 14:13:17

Az első két rész tökéletesen követik egymást. Látszott, hogy a 2. részben J.Cameron odafigyelt arra, hogy az első részben mik voltak a "szabályok" az idegen lénnyel kapcsolatban. Sajnos a 3. rész már az elején felvet egy igen fontos kérdést miszerint , hogy a búbánatba került az arcmászó a hajóra? Hiszen tudjuk az előző részből, hogy az LV426-on csupán 2 arcmászó maradt életben és őket megölték. A királynőnek pedig nem volt sem lehetősége sem pedig idelye egy tojás lerakására ráadásul a végső jelenet a raktérben és nem a legénységi kabinokban játszódott ahogy azt a 3. rész elején tapasztalhatjuk. (Frappáns lett volna ha a cég emberei visszamentek volna z LV426-ra és felcsempésztek volna egy két tojást a Sulaco-ra mivel csak a telep robbant fel az "U" alakú űrhajó pedig a bolygó másik felén volt tele tojásokkal) És miért vette Ripley-t célba amikor ő hibernálva volt vagyis a lény nem igazán érzékelhette az ő jelenlétét? Ezt pedig szintén az előző részekből tudjuk, hogy a tojás akkor nyílik szét amikor mozgást érzékel. Aztán meg ott van a kutyába/ökörbe beültetett embrió. Az első részben kiderült, hogy egy embrió beültetése után az arcmászó megdöglik. Ez meg nemhogy nem döglött meg, de egy királynő embrió beültetése után még egy embriót beültet... Az első részben az is kiderült, hogy egy embrió beültetése után nem sok idő telik el az alien kitöréséig. Tudom, hogy ez egy királynő volt ,de akkor is majdnem 1,5 napig aludt ott bent...Összegezve tehát az Alien3 önmagában egy jól sikerült mozifilm lett, de az írók figyelmetlensége vagy nemtörődömsége miatt ,illetve a producerek kapkodó hozzáállása miatt nem állja meg a helyét , mint a 3. rész. A 4. rész pedig totálisan a 3.-ra telepszik szóval ott azért vannak súrlódások (főleg, hogy ott nem voltak jó matekosok. 8 áldozatot hoznak és egy tucat alien születik meg...)

☉ ☾ 2013.10.15. 15:10:50

Kevesen tudják, hogy Jancsó Miklós is megkapta a felkérést a rendezésre, de amikor kiderült, hogy Ripleyt nem Sigourney Weaver játszaná, hanem Törőcsik Mari, akkor megszakadtak az egyeztetések.

Gerberus 2013.10.15. 15:58:45

Akárhogyis, ez a rész csalódás volt, ráadásul kicsit unalmas is. Innen indult lefelé az Alien-franchise, hasonlóan a Predatorhoz, csak ott már a második résszel kezdődött a lejtmenet.

entomi 2013.10.15. 16:06:31

Nekem is személyes kedvencem a 3. rész, nagyon jó a hangulata és kiválóak a karakterek /Clemens, Dillon/. A szerzetes-fás részhez kapcsolódóan úgy emlékszem nem fás hanem konkrétan a szerzetesek által fából készült mesterséges bolygóról volt szó aminek a többszintes belsejében játszódott volna a sztori.

vlmworld · http://www.vlmworld.com/ 2013.10.15. 17:01:53

A 3. rész speciális változata nagy kedvencem. Szeretem a "lassúságát", tetszik, a bezártságérzet, amely az első rész nagy ereje volt, na és a remek szürreális képeket. Sajnos a CGI nagyon gagyi lett, kár érte.

alf (törölt) 2013.10.15. 18:37:53

Szerintem épp a második rész a leggagyibb.
Az első részben például megtudjuk, hogy a "halál" maga a tökéletes organizmus, elpusztíthatatlan. (A film végén még az űrbe kilőve sem hal meg, csak elszakad a komptól...) Aztán a második részben meg halomra lövik őket kézifegyverekkel! :(
A második rész egy amerikai akciófilm, nem Z kategóriás az igaz, de messze elmarad az első rész eredetiségétől és nagyban kiszolgálja az akció-éhes közönséget.
A harmadik rész újra nagyszerű és szerintem a negyedikkel sem sok baj van.
(Ja, és az első rész teljes, eredeti változata - nem a rendezői, hanem az eredeti, hosszú - minden idők egyik legjobb horrorfilmje!)

vlmworld · http://www.vlmworld.com/ 2013.10.15. 20:16:47

@alf: Melyik a melyik? Erdedeti hosszú/rendezői?

lutria 2013.10.15. 22:18:33

Vajon miért érte meg Michael Biehn fotójának szerepeltetése?Úgy emlékszem hogy a fél feje meg a teste be volt kötözve,látszott is vagy 2 másodpercre,bárki "eljátszhatta" volna...
Talán meg az előző részre szóló szerződésében volt egy ígéret arra hogy a 3.részben is mindenképpen fog szerepet kapni?
Ezen az alapon a szintén életben maradt kislány karakter is reklamálhatott volna.

G46 2013.10.15. 23:11:33

@Galor_a_harcos: teljesen igazad van! Plusz még azt is hozzá lehet tenni, h. az idegen simán elrabolhatná Ripleyt, és begubózhatná, ehejett hagyja rohangálni a bázison, kockáztatva az új alian- kirájnő életét...

Egyébként mindenképp a Fincher-féle verziót érdemes megnézni, sokkal jobb, mint a moziverzsön. Az mondjuk 6/10, a rendezői 8/10.

Dzsézön 2013.10.16. 09:56:57

Zseniális ez a rész! A rendezői változat megmutatja az akkor még kezdő Fincher zsenialitását. Hangulatban nagyon erős rész számomra. A CGI alien kicsit gáz, de minden egyéb a helyén van.
10/10

süti beállítások módosítása