Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Itt a vége (2013) - This Is the End

2013.10.05. 18:07 Jason13

james-franco-seth-rogen-this-is-the-end-poster-01.jpgSeth Rogen és elvetemült baráti társasága már megajándékozta a vígjátékok rajongóit olyan elképesztően őrült, de szórakoztató alkotásokkal, mint az Ananász Expressz, Superbad vagy Zack és Miri pornót forgat. Legújabb művébe szinte az összes haverját meghívta szerepelni maga mellé, a forgatókönyvet és a rendezést pedig szintén ő vállalta el országos barátjával, Evan Goldberg-el. Ez az eszement gárda pedig letette az asztalra az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb ökörségét!

A történet főszereplői Seth Rogen és haverjai (elsősorban Jay Baruchel), akik épp James Franco új házában buliznak, mikor elérkezik az Apokalipszis. A baráti társaság elbarikádozza magát az épületben és próbálják élve megúszni a Világvégét, ami valljuk be, nem egyszerű dolog.

Meg kell hagyni, ez nem valami bonyolult sztori, de amit sikerült kihozni belőle, az fantasztikus. A viszonylag hosszú játékidő ellenére az első perctől az utolsóig sorjáznak a jobbnál-jobb poénok, a karakterek nagyszerűek (mondjuk ha úgy vesszük, mindenki csak önmagát adta) és néhány egész vicces fordulattal is találkozhatunk.

Folytatás a tovább mögött.

Ezek mellett a látvánnyal sincs gond, persze ez elsősorban nem egy giga-költségvetésű katasztrófafilm, de meglehetősen jól lettek a vászonra ültetve a különböző katasztrófák és kreatúrák. Na, meg ez nem épp egy családbarát film, így hát vér is folydogál, egész sok, de ezekkel a képsorokkal sincs baj, sőt, akik vevők a morbid poénokra, nagyokat nevethetnek ezeken a jeleneteken is.

this-is-the-end.jpg

És akkor most térnék rá arra, hogy ez a darab egész megosztó lehet, mivel elég sok benne a trágárkodás, a vér és itt-ott altesti poénokkal is találkozhatunk, így akik nincsenek oda az effajta humorért, jobb, ha óvatosan közelítenek felé. De akik már találkoztak a készítők régebbi alkotásaival és jól szórakoztak azokon, akkor bátran tehetnek próbát ezzel is. 

This-is-the-end (1).jpgÉn személy szerint nem is tudnék negatívumokat felhozni, egyedül talán azt, hogy James Franco sorsa nem igazán nyerte el a tetszésem, bár ennek ellenére jót nevettem rajta. Így hát szerintem ez az év legjobb vígjátéka, falrengető poénokkal, szimpatikus színészek játékával, zseniális betétdalokkal és viszonylag jól kivitelezett látvánnyal. Ha a valóságban is beköszöntene az Apokalipszis, szívesen tölteném az utolsó napjaim ezekkel a balfékekkel! :)

Játékidő: 107 perc
Rendező: Seth Rogen, Evan Goldberg
Forgatókönyvíró: Seth Rogen, Evan Goldberg
Szereplők: Seth Rogen, Jay Baruchel, James Franco

Értékelés: 9/10

Címkék: amerikai film 9/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr215549532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása