Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sleepy Hollow 1. évad 3. rész

2013.10.04. 12:41 Csabi87

sleepy-hollow-banner.jpg

Hmm, hmm. Talán a legutóbb is pont így kezdtem a Sleepy Hollow írást, de sok újat nem tudok mondani. A gyanú beigazolódni látszik: adott egy rejtélyes helyszín, ahol hetente egy kísérteties dolog történik, meg van egy főszálunk, ami lajhárt megszégyenítve vánszorog előtte. Monster of Week részek, ha kell, kell, ha nem, nem. Kicsit nehéz dönteni, mert olyan első évados Supernatural hangulata van az egésznek és a poénokkal is kicsit szolidabban bánnak, mint az első rész esetében. Igaz a Supernatural is beindult - az első évadot én kifejezetten nem szerettem, csak a sárga szemű démonos részeket.

Ez alkalommal egy felturbózott álommanót kaptunk gonoszként.

Folytatás a tovább mögött.


A felturbózott álommanó egy gonosz és ősi arc nélküli lidérc volt, aki tulajdonképpen öngyilkosságra kényszeríti az embereket azzal, hogy az agyukra megy. Olyan, mint rosszabb helyen a főnök, addig csesztett, amíg felőrli az ember idegeit. Szörnyünk hadi taktikája is nagyjából ez volt.

Persze azért az írókat sem ejtették a fejükre és nem csak úgy random gyilkolgatta gonoszunk a "jókat", hanem két olyan embert választott, akinek Abbiehez (csak a szívemhez nőtt a sorozat, mert már az ő nevét nem kellett megnézni imdb-n) köze van és így az egész rejtélyes világ mindenséghez.

A dolgot pedig tovább tetézték azzal, hogy a démon végezetül Abbie lelkét akarta a pokolra csábítani, aki persze nem adta olyan könnyen magát és egy Rémálom az Elm utcából trükkel Ichabod segítségével legyűrték a szem nélküli rohadékot. Zanzásítva ennyi történt, bár az még érdekes lehet, hogy Abbie azért került fekete listára, mert annak idején hazudott a szarvas szörny kapcsán, ami miatt testvérét bolondok házába csukták, ő meg élhette életét vígan.

sleepy-s01-e03-1.png

A szörny nem volt rossz, egész félelmetesre sikerült, de ahogy a végén elintézték az kicsit röhejes volt. Az előző résszel pedig pont ez volt a bajom. Se perc alatt lerendezték a gonoszt egy robbantással, most meg Abbie bevallotta az igazat és minden el is volt felejtve, a homokszörny jéggé vált és szétcsapták.

Humornak, mint említettem úgy érzem kicsit híján voltunk, ez az érzés már az előző epizód esetében is felmerült bennem, most csak tovább erősödött. Nyilván ez nem vígjáték, de olyan kis mókásnak indult, az elmúlt két részben pedig összesen ha volt annyi poén, mint az első 40 percben.

Ismét csak a Supernatural párhuzamot tudom felhozni. Igaz régen volt, de úgy rémlik, hogy picit ott is nehezen indultak be a dolgok, utána pedig egész jó kis sorozattá nőtte magát ki a széria. A Sleepy Hollow pedig pont ebben a kategóriában indul, de az első részt leszámítva azt hiszem nem veszi fel a versenyt az előbb említett CW-s vetélytárssal. Persze a Sleepy Hollowban van potenciál bőszen, hiszen Nicole Beharie szeretni való, Tom Mison pedig szintén jól hozza a karaktert, a többiekről meg kár beszélni, mert eddig még esetleg a rendőrfőnök tűnik állandó szereplőnek, de ő nagyon sablon karakter.

A károgásom és a ború látás ellenére persze még legrosszabb esetben is erős közepes a sorozat, tehát tetszik, csak kicsit húzom a szám. A Fox mondjuk nem, ugyanis a napokban berendelték a sorozat második évadát. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi állás szerint 13 részes lesz az első évad - csak úgy röviden - majd jövőre jön a második, szintén hasonló felállásban. Aztán majd meglátjuk, hogy tényleg így lesz-e, vagy a mostani szezon kap néhány új részt.

Címkék: sorozat sleepy hollow

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr525551286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása