Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pinokkió bosszúja (1996) - Pinocchio's Revenge

2013.09.25. 18:19 wodahs krad

pinokkio.jpgPinokkió egy kedves kis bábu, akinek jó dolgokat kell cselekednie, hogy igazi kisfiúvá válhasson. Ja, hogy ez nem az a mese? Akkor ez a Pinokkió horror változata, melyben a gyilkolászás és a vérengzés a lényeg.

Nos akkor nézzük a sztorit. A kicsi Zoe Garrik magányos kislány. Elvált szülők, piszkálódó osztálytársak. Nem csoda, hogy szegénykének pszichológushoz is kell járnia éss mivel anyuci menő ügyvéd így ő sem tud rá úgy odafigyelni amennyire azt Zoe elvárná.

Persze ha ez nem volna, elég anyának új udvarlója van, aki egy rendes pasi, de Zoe-t nem fogta meg. Még aki úgy igazán törődne vele az a dadus, aki igyekszik a kislány kedvében járni, viszont ez nem pótolja az anyai szeretet.

Így lesz Zoe legjobb barátja újonnan szerzett Pinokkió babája. Eddig még aranyos is volna a történet, ha Pinokkió nem lázítaná családja ellen a befolyásolható kislányt. Innentől kezdve furcsa balesetek történnek Zoe és Pinokkió körül, amiknek még gyanúsítottjuk sincs.

Folytatás a tovább mögött.

Nem tudom miért, de úgy látszik a horrorfilmek nagy „mágusai” néha ragaszkodnak a babás horrorokhoz, mint például: Gyerekjáték, Halálos hallgatás. Ezekkel a filmekkel sikeresen el lehetne ijeszteni a gyerekeket a játékoktól. A történet amúgy olyan, mint egy lassan csordogáló patak. Folyik, de csak lassan.

Az első pár „haláleset” balesetnek van álcázva, azonban a vége felé aktívabb öldöklést láthatunk. A színészek jól játszanak, mert valljuk, be nem lehet könnyű eljátszani, hogy egy kb. 1 m magas fabábutól meneküljünk, akit amúgy lazán fel is rúghatnánk.

Már félek mi lesz 10 év múlva, amikor a Ted-et alakítják át horrorrá és a plüssmaci késsel a kezében: VILLÁMTESÓK ÖRÖKRE! Kész röhej. Tulajdonképpen a Pinokkió bosszúja nem is az ölésről szol, inkább arról, hogy miként válhat valaki pszichopatává.

4_1.jpg

A filmet Kevin Tenney rendezte, aki már 2-3 horrorfilmet is levezényelt. De ez az elgondolása a gyerekmeséből horrort csinálni, hát kíváncsi lennék rá mivel lövi magát. A film főszereplőiről nem nagyon tudok beszámolni a nevükön kívül, mivel többségük 1 filmes színész. Zoe-t Brittany Alyse Smith alakítja. Anyucit Rosalind Allen (A kukorica gyermekei 2).

Az én nézőpontomból a kicsi Pinokkió mészárlása 6/10 pontot ér az eredetiségért. Félni nem kell, mert kicsit sem ijesztő. 

Címkék: 1996 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr735527234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása