Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Aliens – Szemfényvesztés és Kísértet

Képregényajánló

2013.09.18. 19:32 Herschmi

700526F.gifMég nyár elején tollvégre kaptam egy Aliens-képregény antológiát, ami többé-kevésbé, de összességében tetszett. Ez a projekt még egy kötetet élt meg, amely azért jóval gyengébbre sikeredett, mint az első.

A Cartaphilus Kiadó második (és úgy néz ki egyben utolsó) Aliens-képregény kötete két történetet tartalmaz. A Szemfényvesztés Aliens: Alchemy címen jelent meg 3 részes minisoroztaként még 1997-ben a Dark Horse Comics gondozásában. A történet az Emerson kolónián játszódik egy távoli bolygón, ahol a lakosságot megosztja a józan ész és a bigott vallásosság.  A telepen megmagyarázhatatlan gyilkosságok és csonkítások történnek, melyek rettegésben tartják az embereket és nagy részüket Muir rendfőnök szektájába sodorja. Nem is sejtik, hogy az egyházi vezető kezdte el szaporítani az idegeneket…

A Kísértet 1998-ban jelent meg Aliens: Wraith címen egyetlen önálló füzetként. Tirgu-Mures agrokolóniára új srác érkezik, aki azonnal fel akar vágni a helyi fiatalok előtt, így belemegy egy bátorságpróbába, lemászik a környék rettegett odújába, ahol állítólag kísértet lakozik. Nem is sejtik, hogy a kísértet nem más, mint egy öreg és beteg, de még mindig életveszélyes idegen…

Folytatás a tovább mögött.

Már az előző válogatástól sem ájultam el, de ott azért voltak jó kis sztorik, de ez a kötet elég gyengére sikeredett. A rajzstílus egyáltalán nem tetszett, ahogy maguk a történetek sem. Ugyan mindkettőt igyekeztek csattanóval zárni, de sajnos ez inkább erőltetett volt, mint ütős. Talán a legnagyobb baj, hogy ez csak két történetet tartalmaz, így eleve kevésbé változatos, mint az Üvegfolyosó volt.

Sajnos úgy látszik, a Cartaphilus Kiadó végleg letett arról, hogy folytassa ezt a sorozatot, pedig minden hibája ellenére nagyon kíváncsi lettem volna újabb Aliens-képregényekre. Ez a kötet 4 pontot kap tőlem, és bízom benne azért, hogy a jövőben vehetek még kézbe Aliens-képregényt magyar nyelven.

Megrendelhető az Alexandra webshopban vagy megvásárolható bármelyik Alexandra könyváruházban jelenleg mindössze 495 forintért! Ennyit simán megér! A másik Aliens-képregény, az Üvegfolyosó és egyéb történetek is ilyen áron kapható itt!

Címkék: könyvajánló képregény ajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr405521550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása