Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Chucky menyasszonya (1998) - Bride of Chucky

2013.09.17. 18:24 wodahs krad

1940.jpgA Gyerekjáték sorozat úgy nézett ki, hogy a 3. résszel lezárul, azzal, hogy gonosztevőnket Chucky-t felszabdalták a hullámvasúton. Azonban 7 év után jött Ronny Yu (Freddy vs Jason) és újra kreálta a sorozatot.

Belegondolva ez lenne a 3. rész normális folytatása, mivel játékbabánk darabokban jelenik meg először a filmben. Ezúttal ex-barátnője Tiffany hozza formába a mini macsót.

Az eddig megszokott, hagyományos külsőt mellőzve Chucky egy jóval ijesztőbb alakban látható, hála Tiff kézügyességnek. Hősünk nem is rabolja az időt, első lépéseként likvidálja a lány új barátját, méghozzá meglehetősen egyedi módon. Tiff most már reméli, hogy Ő és műanyagba zárt lovagja összeházasodhatnak és boldogan élhetnek, amíg meg nem…

DE! Szegény megzavarodott nőcikénk egész idáig tévedésben élt, ugyanis Chuckynak esze ágában sincs nőül venni.

Folytatás a tovább mögött.

Mint az elvárható a hoppon maradt menyasszony begőzöl és bezárja Chuckyt egy faketrecbe. Babucink viszont nem tűri, hogy fogságban tartják és bosszúból áthelyezi a kényes kis Tiff lelkét egy menyasszony babába.

Nos mivel egyikőjüknek sincs nagy hangulata leélni az életüket ebben az alakban tervet kell kovácsolniuk. Egyetlen esélyük a Dambala szíve, amit Chucky valódi testével helyeztek örök nyugalomra. Már csak oda kéne jutniuk és erre szolgál a palira vett szépfiú a szomszédból Jesse, akinek amúgy is meggyűlt a baja választottja nagybátyjával.

A srác elviszi a babákat a megadott helyre 1000 dolcsi fejében. Vele tart Jade is, akivel az első adandó alkalommal megesküsznek. Az út hosszú és a gyilkos-páros unatkozik. Mi is lehetne jobb időtöltés egy kis öldöklésnél? Ebből kifolyólag több holttest is akad menet közben és kizárásos alapon az ifjú párt gyanúsítják. A vicces az egészben, hogy Jesse és Jade viszont egymást méregetik. Nem kis meglepetéssel fog nekik szolgálni, amikor rájönnek kiket is fuvaroznak.

Chucky-and-Tiffany-bride-of-chucky-6220575-475-290.jpg

Hihetetlen, de igaz, hogy a Chucky menyasszonya többet hozott a konyhára az elődeinél. Feltehetőleg azért volt ennyire nyereséges, mert senki sem horrorként fogta fel, hanem vígjátékként… voltaképpen az is. Az emberek véleménye eltérő, de a rajongók csak a vicces jeleneteket tudják felemlegetni a filmből. És volt rá egy kifejezésük is, ami egymagában jellemzi a filmet: „Ovi-horror”.

Több vicces rész is látható, mint például amikor Chucky játszik a betűkockákkal vagy az írást tanító géppel: „Hogy írják azt, hogy NŐ?
Chucky: K-U-R-V-A.
Gép: Ez így nem helyes.
Chucky: Mert még nem volt dolgod velük.”

A film csúcspontja az édes együttlét műanyag formában. Nem tudom ki, hogy van vele, de a két játékbaba nemi együttlététől elszörnyülködtem. Arról a perverzitásról nem is beszélve, amikor a végén a nyomozó taperolni kezdi Tiffany baba holttestét. És ekkor megszületik a következő rész sztárja a kicsi Glenn (vagy Glennda).

Bride-of-Chucky-bride-of-chucky-29020377-1024-768.jpg

Most a szereplőkről: Tiffany-t Jennifer Tilly alakítja, aki ugyanúgy feltűnik a Chucky ivadékában is. Jennifer a szerepe alapján egy elkényeztetett, műmellű, pszichopata picsa, aki bukik a rossz fiúkra. Egyértelműen ő egy olyan nő, aki nem fél visszaélni a külsejével. Nem sokat szerepelhet azonban emberi alakjában, de amíg látjuk az pont elég bizarr. Mármint hová kell lőni az ember agyát ahhoz, hogy egy babával akarjon megházasodni?

Chucky hangját ismételten Brad Dourif adja, aki a 3. rész kivételével mindig is a gyilkos baba szószólója volt. Jade-et Katherina Heigl (A gonosz sosem alszik) játssza (nem a legjobban) aki gyakorlatilag semmi jelét nem adta megdöbbenését a két beszélő baba láttán. És barátja Jesse megformázója Nick Stabile, akinek ez volt az első filmes szerepe. Itt ki is élhette magát, mivel ő volt a hős, a megmentő stb. Ráadásul meg sem kottyant neki amikor Chucky hátba dobta egy késsel.

Összességében részemről 5 pontnál azért nem ér többet a negyedik rész.

Címkék: 1998 amerikai film 5/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr625480923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása